Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 22 448
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Синеочка, какво значи, че тогава си изследвала и всичко е било наред? Изследвания с резултати можеш ли да пуснеш? /да не се окаже, че просто е било по-малко зле, а не чак всичко наред- да поясня, че по-ниски кг или дори фактът, че се свалят кг сравнително лесно, пак не гарантират, че инсулинът е бил оптимален/ 🙂
Аз вчера се прибрах късно, през деня бях пила само кафе с повече мляко (направо капучино си беше). Беше станало късно, затова забърках 8 яйца, нарязани гъби, червена чушка, шунка, подправки и изпекох в голямата тава на фурната. 🙂 Снимки в скрития текст.
Скрит текст:

Позволих си и едно изкушение, за щастие, оказа се, че кремчето не е много сладко, а тъмната част по дъното не накъртваше като карамел, беше течна и /стори ми се/, че карамеления вкус се беше освободил в самото кремче, защото нямаше особен вкус. Около 20 гр вгх в бурканчето от 135 гр:

Нямах аномалии в КЗ, а и не съм се чувствала зле след това. Не помня от колко години не бях яла нещо подобно на крем карамел...😅  
Коралче, да, имаш си ИР. Все пак, стойността на гладно не е оптимална, а на втори час е около 3 пъти от нея, нали? ТСХ също не е оптимално.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 14:38 от dolce miele

# 121
Долче, щом кОремчето не е толкова сладко, добре си го уважила.🤣

Правих кюфтета със сос, но не са за снимка.
Млях вчера свинско, омешване с подправки , яйце и лук, станаха едни ръбати и ронливи, сосът пък е вкусен, ама и той , като няма брашно, е нефотогеничен.

Да ви кажа и аз, преди режима, правех по над 10 хил крачки ежедневно, няма лято, няма зима. И не мръдвах грам надолу. Наистина е до хранене, по възможност на макс. два приема, иначе не става работата само със спорт. Била съм активен спортист, волейбол, колко пот, колко мускул, ама в осми клас си бях гюбре.
Само за сравнение, то тогава и пубертет, де, но бях 68 кила.
А 68 кила бях и точно преди раждане 🤣.
И сега, за трети път в живота ми, в последните години, преди режима. Мозъкът ми много го обича това число, а не съм добре на толкова кила.
Онзи ден си купих ябълков оцет от ДМ уж био, мио. Жалко, че няма откъде пак да си взема домашен. На мен комшията ми даваше, той си го прави, еми огромна разлика с този от дм - а

# 122
Здравейте, момичета,
Днес си направих обременяване с глюкоза, но съвсем не съм наясно, как да си разчетна резултата. Инсулина е висок на гладно, но втората стойност е ок, а третата, четох че трябва да е под 20. А тук в началото на темата за третата стойност пише до 3 пъти, което е горе долу моят резултат... Как мислите с ИР ли съм?
Скрит текст:
По-изразена хиперинсулинемия е това, отколкото ИР - висок инсулин на гладно действително (дори не фрапиращо висок но не е и каквото трябва да е), но все още си върши работата по-добре отколкото при повечето дето попадат тук.  Дори още на първия час КЗ е паднала под началната, докато при повечето се качва въпреки инсулина. И на втория час инсулинът не е спаднал много, въпреки че КЗ е ниска и реално няма нужда от него.
Гликиран хемоглобин изследван ли е? Интересно ми е при такова положение той колко ще се окаже.
Какви оплаквания са наложили изследването с глюкозата?  Все някаква причина ще е имало за него. Хипогликемии/ упорити килограми/напълняване в корема/репродуктивни проблеми/ нещо друго?
Колко пъти на ден се храниш? В това число и всякакви подхапвания между храненията, не само когато човек сяда и се наяжда както трябва. Обикновено висок инсулин на гладно е от това че прекалено често се вдига - резултатът от чест прием на храна, дори и малко да е. Което е най-честата грешка, особено ако има и хипогликемии и човек не смее да стои без храна по-дълго че да не му падне захарта... Кофти е че и доста лекари го окуражават това и проблемът се задълбочава.

# 123
Аз съм се замислила да мина на зоната. Но нещо не го схващам особено много режима. Освен, че всяко хранене трябва да ми съдържа протеин, въглехидрат и мазнина от 3те таблици. Притеснява ме да ям въглехидрати всеки ден, дори да са в такива малки количества. А и не ми допада яденето по 5 пъти. Аз трябва да отида с 3 кутии на работа, отделно, че не знам дали ще успявам да спазвам времето за ядене. Иначе си мисля, че може би това е най-здравословния вариант за хранене.  Подходящо ли е като хома индекса е 2.11? Ендото ми го препоръча, но се колебая.

# 124
Аз не съм я пробвала, но гледам, че във ФБ много я хвалят и казват, че се свиквало със сметките. Има сайт на някаква Катина, която май предлага готови рецепти.

# 125
И на мен ми звучи непрактично с такъв брой хранения, ако човек ходи на работа... а все пак повечето ходим.
Трудно ми е да си представя и как голям брой хранения се отразява добре при висок инсулин. Знам че има хора които са се подобрили с такова хранене, но на мен пак ми е трудно да си го представя как става. Аз ако ям повече пъти на ден, цял ден все ми се яде и все не съм се наяла.
Може и до човек да си е де, лично аз много мразя да се храня по график и омрънках света че трябва да си съобразявам храненията с лекарства вече няколко седмици. А дори не съм била на работа през това време, утре тепърва се връщам там. Цял живот мразя да ям преди обед, откакто се помня, гонили са ме с храната сутрин щото "трябва" да се закусва, "важно хранене е" и прочие.

# 126
Аз не съм я пробвала, но гледам, че във ФБ много я хвалят и казват, че се свиквало със сметките. Има сайт на някаква Катина, която май предлага готови рецепти.

https://www.facebook.com/www.kakvodaqm.bg
https://www.kakvodaqm.bg
Има скрита група плащаш 50 лв всеки месец и тя дава готови менюта, в група се теглят, мерят , снимат и всеки казва колко е свалил.. Много хора постигат страхотни резултати, но трябва да се готви всеки ден да с еприготвят кутии за работа ако работите.
https://www.facebook.com/commerce/products/4018565521580905/
По рецепти не и  отстъпва и Даниела
https://www.facebook.com/The-Zone-I-Love-109562048095921/
Beauty in the kitchen
https://www.facebook.com/Beauty-in-the-kitchen-100405039213524/

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 14:19 от Bria

# 127
Точно и на мен ми е странно как е ок толкова хранения за човек с ИР. Но е факт, че в групата във фейсбук масово го препоръчват и имали ефект върху целия хормонален баланс, не само инсулина. 😕

# 128
Синеочка, какво значи, че тогава си изследвала и всичко е било наред? Изследвания с резултати можеш ли да пуснеш? /да не се окаже, че просто е било по-малко зле, а не чак всичко наред- да поясня, че по-ниски кг или дори фактът, че се свалят кг сравнително лесно, пак не гарантират, че инсулинът е бил оптимален/ 🙂

Кръвна захар беше 4.3, а IRI беше едва 2.30. Холесторолите в норма бяха. Не се водя само по килограмите тогава.

# 129
Според мен има ефект, защото повечето хора преди Зоната са били на баничка за закуска и вафли за междинно. В този случай всяка промяна към по-здравословно ще е положителна. Там и мазнините са много по-ниски от при нас за сметка на въглехидратите.
Иначе мен най-много не ме кефи идеята за многократно хранене.

# 130
Всеки да намери своя си начин. На мен лично плодовете много ми влияят на кз, доказано .
Колкото и да обичам тиква, ягоди и череши, съм още в етап да не си ги и помислям. Ето, Елора си хапва, но тя е от три години на режим и желязна дисциплина, дори май разделно яде млечните.

Нямам опит с други режими, но този при мен работи и ще се стиковаме, докато " смъртта ни раздели '

# 131

https://www.facebook.com/www.kakvodaqm.bg
https://www.kakvodaqm.bg
Има скрита група плащаш 50 лв всеки месец и тя дава готови менюта, в група се теглят, мерят , снимат и всеки казва колко е свалил.. Много хора постигат страхотни резултати, но трябва да се готви всеки ден да с еприготвят кутии за работа ако работите.
https://www.facebook.com/commerce/products/4018565521580905/
По рецепти не и  отстъпва и Даниела
https://www.facebook.com/The-Zone-I-Love-109562048095921/
Beauty in the kitchen
https://www.facebook.com/Beauty-in-the-kitchen-100405039213524/
Не бих й дала 50 лв за това. Ерменкова с кетото пък 130... Доста хора плащат за такива услуги. Аз не че нямам финансова възможност, просто не смятам, че има нужда. Човек винаги може и сам да се справи, стига да има желание. Не ми допада идеята някой си да ми определя днеска какво да ям..

Tays, на мен ендото ми каза, че 3 години трябва да се задържи теглото, за да се възстановят клетките. Та и аз ще съм с лишенията цял живот, няма как. Днес правя фаст и довечера на скумрия ще съм.

# 132
Ехеее 130 лева, дайте да започваме да изготвяме режими Grinning

# 133
  • София
Здравейте, момичета,
Днес си направих обременяване с глюкоза, но съвсем не съм наясно, как да си разчетна резултата. Инсулина е висок на гладно, но втората стойност е ок, а третата, четох че трябва да е под 20. А тук в началото на темата за третата стойност пише до 3 пъти, което е горе долу моят резултат... Как мислите с ИР ли съм?
Скрит текст:
По-изразена хиперинсулинемия е това, отколкото ИР - висок инсулин на гладно действително (дори не фрапиращо висок но не е и каквото трябва да е), но все още си върши работата по-добре отколкото при повечето дето попадат тук.  Дори още на първия час КЗ е паднала под началната, докато при повечето се качва въпреки инсулина. И на втория час инсулинът не е спаднал много, въпреки че КЗ е ниска и реално няма нужда от него.
Гликиран хемоглобин изследван ли е? Интересно ми е при такова положение той колко ще се окаже.
Какви оплаквания са наложили изследването с глюкозата?  Все някаква причина ще е имало за него. Хипогликемии/ упорити килограми/напълняване в корема/репродуктивни проблеми/ нещо друго?
Колко пъти на ден се храниш? В това число и всякакви подхапвания между храненията, не само когато човек сяда и се наяжда както трябва. Обикновено висок инсулин на гладно е от това че прекалено често се вдига - резултатът от чест прием на храна, дори и малко да е. Което е най-честата грешка, особено ако има и хипогликемии и човек не смее да стои без храна по-дълго че да не му падне захарта... Кофти е че и доста лекари го окуражават това и проблемът се задълбочава.
От октомври, рязко ми се промени цикъла, удължи се от около 30 дни на 42, 48. Половите хормони са ок. Tsh беше 8, започнах еутирокс. Вчера пак бях на гинеколог... На 21 ден, няма признаци за овулация- нито минала, нито бъдеща. Посъветва ме да изследвам инсулина. Надебелях с първата бременност, качих около 35 кг, застопорих се на 78 и въпреки опитите за диети, не отслабнах. Преди 3 години бях 3 месеца на кето, чувствах се ужасно и спрях. Не отслабнах почти нищо... калориите ми бяха много от многото мазнина. Преди 2 години спазвах Дюкан, свалих до към 70. Чувствах се добре... Спрях, заради разни други фактори.. Оправдания много, но след 2 години съм на изходна позиция.
Истина е, че ям често. Мисълта, че ще гладувам ме побърква. Това кето,( по модел на Узунов), не ми хареса главно заради двуразовото хранене. Искам още 1 дете и ми се ще преди да забременея, да сваля поне 10 кг. Може и повече. Ако имате съвет към мен, ще се радвам да пробвам. Малко съм затормозена психически от борбата с кг, защото все започвам да се ограничавам и до никъде не я докарвам. Но се уплаших от инсулиновата резистентност и ще положа усилия да се фокусира върху себе си. Гликиран хемоглобин, не съм изследвала. Може ли повече информация, за това изследване. Благодаря, за отговора!

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 14:41 от Koralche

# 134
Благодаря за линковете, Bria.

Изглеждат доста апетитни нещата, но направо ме плашат. Особено тези баничка с кори...

Общи условия

Активация на акаунт