Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 21 829
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Имам останало доста кокосово брашно и ми се ще да го отикам някакси. Ще ги пробвам тези палачинки. Аз правя стандартни палачинки на тиган от въглеродна стомана, в него не залепват изобщо те. Дано и с тези така. Отивам да правя и ще докладвам по-късно.

# 466
  • София
Само не ме мрази много, ако не щат да се обърнат и изгарят Grinning Първите няколко пъти ми бяха ужас. Сподели после Simple Smile

# 467
Хаха, няма, споко. Ако не се получат, ще си е изцяло моя вината, от сега го казвам Grinning

# 468
https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/6350
В момента са на промоция.
Момичета, моля да ме посъветвате за глюкомер. Имам един Accu-Chek, купуван 2012г, но няма лентички за него. Тогава помня го носих да го калибрират. Вие с какви сте, засичали ли сте стойности с тези на лаборатория?
Фастът вчера приключи в 20ч, с един омлет. Стана ми зле, покачих кръвно и се предадох.

# 469
Много съм проста. Направих го. Сложих малко кокосова захар и ми се стори, че не е сладко. И вместо с лъжицата да прибавя, аз викам да тръсна малко с плика. Ми не се изсипа колкото исках.
Сега си стана стандартно сладко. Нищо, ще го преживея.
Пъхнах го във фурната и каквото сабя покаже.
Иначе от кокосовата се оцвети  и все едно е леко шоколадово Joy

# 470
Момичета, какви приложения ползвате за пресмятане на макросите? А за фастването ползвате ли приложение някакво? Филлми беше писала скоро за такова приложение и се зачудих..

За фастването да питам също - веднъж седмично ли правите фаст? Притеснявам се да не ми се забави метаболизмътни се чудя колко често да правя фастове 🙂 Засега спазвам 20 часа без храна по веднъж на две седмици. Най-лесно ми е да вечерям в 6 и на следващия ден да обядвам в 2..

За цикъла също да споделя нещо, защото помня, че при Елора беше така. Зацапваше ми и на мен последните дни и продължи 10 дена. За първи път в живота ми ми дойде на 24тия ден. Това е или заради режима, или заради ковид..

П.с. пържолите ги направих във фолио с лук и морков. Станаха много крехки. Салатата ни беше Снежанка.
Довечера ще ядем остатъци, а утре ще правя скумрия, салатата ще е от домати и краставици, които купувам сефте от лятото насам. Скумрията мисля да я направя на пара в кукъра

# 471
Аз нищо не пресмям. Всичко ми е на око. Без очи съм вече Joy
Вчера ми дойде. Миналия път след ковида. Сега ще видим как ще е. Ще пиша. Надявам се да е добре.
Ако си имала ковид, нормално е. И в другата тема се пишеше за това.
Аз малко се панирах, ама реших да го давам по-непукистично.
Фаст правя вече обикновено задължително веднъж в седмицата, а вече и често два пъти.

# 472
  • Варна
Здравейте, може ли някой да ми помогне с интерпретация на резултатите ми, имам час за ендокринолог след седмица, но дотогава ми е интересно да получа информация и от хора с личен опит. Изследванията са правени на гладно с около 12ч разстояние от последният прием на храна, който не включваше въглехидрати:
Глюкоза - 4.7
Инсулин - 15.8
НОМА индекс - 3.30
 Назад във времето имам подобни резултати+ повишени андрогени. Ендокринолог искаше да започвам метформинов препарат. Тогава обаче бяхме започнали процедура по инвитро, която беше успешна и отложихме метформина. През бременността гледах да се храня, съобразявайки се с предполагаемата ми ИР и резултата беше, че забременях 82кг, напълнях само 8 и излизайки от болницата дори бях 80кг.
 От много години имам проблеми с килограмите, обикновено съм с около 20 - 25 над желаното. След раждането обаче рязко изтървах нещата и напълнях 10кг. Сега за последната година съм свалила 15, но все пак 75кг за моя ръст са много и не се чувствам добре. От известно време отслабването спря.
Та вие какво мислите? Показват ли ИР изследванията ми и ако на вас в моето положение ви изпишат препарат,  бихте ли го взимали?

# 473
Jupiter Sea За фастовете ползвам едно приложение Fastic много съм доволна от него. Макросите с MyFitnessPal. Понеже може да се сканират баркодове и много улеснява.

# 474
Здравейте,
Най-после имам изследвания, но чак след 2 седмици съм на лекар.
Гледам и се чудя.. КЗ е на горна граница, но пак 6.00,в нас сутрин когато я меря стига до 7.5
Нома индекс е под 2.00.
И вит. Д много нисък, под 20.
Е, имам ли ИР или е пред диабет?Напълнях с 10кг и то концентрирано само в корема, като бременна? 🙂

# 475
Antoinetka, според мен инсулинът е малко висок. Мисля, че е добре да е около 5.
За хапчето ще напиша, че аз го пиех, за да подобри качеството на яйцеклетките ми, защото имах 2 неуспешни бременности, като едната приключи точно във вашата тема за августовски бебчета 2019. 🙂 Приемах метфогамма няколко месеца преди забременяването. Третата ми бременност беше успешна и родих през септември 2020.

Е. Хапчета не искам да пия. Включих се в тази тема и получавам изключително полезни съвети тук, за което страшно съм благодарна😘

Sineochka_24, благодаря

# 476
Aз използвам Cronometer за макросите. За фастовете нямам приложение, карам както ми дойде отвътре и каквото съм решила. Като не си посипвам главата с пепел, ако понякога прекъсна фаста по-рано.🙂
Бенджи, не е проблем да закусва това, което си направила. Не че не става, но нали ти казваш, че не се е одобрило от младежа? 😉 Дали са ти доста идеи.
Напълняване в областта на корема е типично при ИР. Не е задължително винаги да го има или да си личи и визуално, но ако го има си е доста крещящ симптом...

# 477
За приложенията Life fasting за фастовете. Аз правех по 2 24 часови в седмицата. За макроси и проценти Carb manager. Всъщност го имам инсталирано, но не го използвам. Карам го малко като по АУ - тези храни може, тези не. Но аз не съм много добър пример защото често криввам от пътя.

# 478
Приложение съм ползвала само като броих калории преди година и кусур.
На око ми е всичко.
Нещата, които ям и количествата реално не могат да ми направят В повече от желаното количество.
Елора, да кажеш после как е станал крем карамела.
Купували ли сте си колбаси от фермерски пазар?

# 479
Да, голям зор ми е на мен да докарам над 50-75 гр с режимна храна...😅 Даже такива мога да докарам по-скоро, ако изям и някакъв сладолед към режимното хранене...😄

Общи условия

Активация на акаунт