Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 21 784
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Ами.. пробвай да я смениш, знам ли. Иначе да - трябва доста време да се изследва, за да се види тенденция. Храненето ти е ОК, доколкото виждам.
Менюто ми днес:
Току що - 1 авокадо /закуска/.
Обядът ще бъде зелении /спанак, рукола, магданоз, айсберг/, подправките за вит. К и парченца сьомга. Второто е спаначена супа от вчера - спанак, малко сушени зеленчуци, застройка яйце и 1-2 лъжици сметана беше за цялата супа, та колко ли да се падне на една порцийка - около чаена лъжичка... Ще й сложа 1-2 сварени яйца - на парчета или настъргани.
За вечеря направих следващата супа, също ще й метна яйца и ще й добавим я крилца /мернах по темата и ми се приядоха/, я от сушеното свинско филе, което ни се подмотква из хладилника.

Взела съм си сардини, да видим кога ще ги дегустирам. За зелената салата или просто ей така.

# 556
  • Пловдив
Аз отдавна си правя най-различни безглутенови гофрети/палачинки за мен, ама младежът не ми ги одобрява.
С яйца и: извара/заквасена сметана/бадемово брашно/бял сусамов тахан,...
С моцарела не съм пробвала, ще му направя да видим. 

# 557
Напоследък забелязвам, че споделяте снимки, и понеже съм ви казвала, че в неделя вечер се глезим, сега ви показвам и с какво:
Скрит текст:
Искам да отбележа, че моето лично мнение е, че няма проблем да се хапне нещо "по-така" веднъж в седмицата, ако останалите хранения са стегнати и режимни. Бургерът е с фетхед тесто, телешки бургер от Лидл, листче чедър, запечен бекон, зелена салата, домашен карамелизиран лук без добавена захар, и сос от купешки майонеза, кетчуп и кисели краставички.

# 558
Коралче, не се отчайвай. Виж ми постовете назад, аз от НГ до преди няколко седмици бях така, уж никакъв напредък не виждах, но с времето стана. От колко време си на режим? Бавно става, някой написа 7 месеца стриктно.
Снимах обедната салата, след малко ще я пусна.

Рай, супер изглежда! Само махни чедъра, че това не е сирене, а чиста пластмаса. Май не си изгледала филмите от първия пост. В единият от тях беше показано как се прави въпросния продукт. Изключи го от съзнанието си!

# 559
Здравейте. Има ли разлика между изследване за инсулинова резистентност и огтт тест? Понеже че пращат на огтт тест, но не съм наясно много много…
За инсулинова резистентност - Homa Index  или обременяване с глюкоза - 3 пъти инсулин и кръвна захар.

А ако съм пила вече глюкоза мога ли да изследвам хома индекс?
Не! На гладно инсулин и кръвна захар за него. След 12 часа глад.

Аз отдавна си правя най-различни безглутенови гофрети/палачинки за мен, ама младежът не ми ги одобрява.
С цялото ми уважение, но в неговата ситуация какво одобрява и какво не, вече не е от особено значение. Трудно ще му е, но трябва да свикне. Всички сме минали по този път. Здравето на първо място, после моментното удоволствие от баницата или тортата.

# 560
Минерва, листчето е истинско сирене, в Лидл продават чедър и на парче, и на слайсове. Разтапяме го под похлупак.

# 561
Здравейте. Има ли разлика между изследване за инсулинова резистентност и огтт тест? Понеже че пращат на огтт тест, но не съм наясно много много…
За инсулинова резистентност - Homa Index  или обременяване с глюкоза - 3 пъти инсулин и кръвна захар.

А ако съм пила вече глюкоза мога ли да изследвам хома индекс?
Не! На гладно инсулин и кръвна захар за него. След 12 часа глад.

С цялото ми уважение, но в неговата ситуация какво одобрява и какво не, вече не е от особено значение. Трудно ще му е, но трябва да свикне. Всички сме минали по този път. Здравето на първо място, после моментното удоволствие от баницата или тортата.

Ами тези в лабораторията ми взеха кръв за хома на втория час след приема на глюкозата, понеже и те не знаеха какво да правят. Тоест сега резултатът няма да е валиден, така ли? Ох много зле време и пари хвърлени на вятъра…
Сега трябва да повтарям изследването така ли? 😡😔

# 562
Я ми припомнете, стойността на венозната или на капилярната кръв е по-висока? Май била капилярната, а аз защо разбрах обратното... Брррх.

Рай, много знаеш ти какво е... Много им се доверявате вие на тези индустриални продукти. ...  Не знам, ако това ти е единственото извънрежимно през седмицата, може би не е много, ама точно тази отрова ли... Даже в последните страници някой писа, че в кашкавала имало добавена захар. А толкова обичам всякакви сирена, пффф....

Ураганче, с цялото ми уважение, ама ти скоро май не си имала вземане-даване с див тийн от мъжки пол. Какъв режим, какви 5 лева... Simple Smile Simple Smile Simple Smile Всъщност Бенджи как се стигна до откриването на ИР, той има ли симптоми? Оплаквания? С това можеш да го хванеш, че ще започне да се чувства по-добре. Мотивация му липсва явно, моят е същият.  И най-нахално ми вика да готвя 'вкусни' неща, ше му се незнае. Simple Smile Ми викам готви си бе, за дискотеки да ходиш по нощите, да пиеш, пушиш - не си малък, а една салата и едни яйца да метне не може. Ама ха.
Ако обича яйца, нека закуската е яйца. Не се мятай на заместители на 'нормалните' храни за момента. Моята ендо отрича ядковите брашна, така че аз внимавам с тях, ям ги, но не залитам. Сутрин яйца, обед и вечер месо. А риба ако успееш да вкараш направо ще те призная!

Няма нужда да се взема кръв за ХОМА.. това пък откъде дойде? Хома се смята по следната формула: глюкоза на гладно*инсулин на гладно/22,5. Взимат пари, понеже хората не четат в нета и .. съмнявам се някой да не може да хване елката и да сметне тези 2 (две!) сметки. Май 15 лв. взимат за ХОМА, чудя се и се мая, но факт.
Има и още един индекс, скоро го коментирахме тук в темата. Няколко са и всеки може да си ги сметне сам.

Sunflower, хващай темата от начало и чети внимателно и напоително първи пост. Всичко има в него. Няма смисъл да повтаряме тук basics, има достатъчно информация.
В сканираната книга на Фънг има много грешки...брррх, то се оказа тегава история това, ама сме се закучили да я пуснем, поне всички от темата ще я изчетат.

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 12:52 от Минерва

# 563
Както казах, храненето ми е доста стегнато през останалото време. Не съм забелязала негативни ефекти от един път кето бургер или пица в седмицата, даже напротив - не се чувствам лишена.

# 564
Добре, добре, мир, с най-добри намерения го казвам Simple Smile
Аз лично на всякакви купешки 'сирена' вяра напоследък нямам и споделям възгледите си.

Пак да питам, че въпросът ми остана някъде в небитието - венозната или капилярната кръв дава по-висок резултат или е индивидуално според глюкомера?

Отидох на първа тема. Леле, Елора, ядяла си овесени ядки на закуска ... И мен ме има по темите, ама нали си изтрих стария профил и на никой не може да стане ясно коя съм. Инак като си засека поста веднага ще се сетя. Беше по времето, по което пишеха Франсоаз и .. ще се сетя името, онази с детето в Американския колеж.

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 13:34 от Минерва

# 565
По работа се озовах в магазина на линдт, да купувам кошници. Е днес видях голям зор вече с въздържанието от шоколад, но пак се справих 🙄 многооо ме напуска волята вече 🙄🤣

# 566
Здравейте, това са моите резултати. Има ли нещо притеснително?

# 567
Аз знам, че HOMA над 5 е диабет...
А ИР - над 2,50.

Инсулин на 60 мин. трябва да е не повече от четири пъти инсулин на 0 мин.
Инсулин на 120 мин. .. забравила съм го, чети предишната и по-предишната тема, няколко пъти беше писано. Не повече от 2,5х инсулин на 0 мин., ама не съм убедена, и аз ровя в момента, че не мога да се сетя.

Захарта на 120 мин. трябва да е паднала до тази на 0 мин., ама инсулинът как беше... Ще влязат по-старите потребителки и ще кажат.

Инак моите последни резултати бяха сходни, а не се считам за ОК.

Разрових ти из старите постове. Голяма част от проблемите дойдоха /задълбочиха се, така да го кажа/, след антидепресанти. Свързани са нещата. Изследвай си витамин Д, Б12. Бях писала по-горе, може да ми погледнеш из старите постове - Прозак съм пила и само от него не съм качвала килограми. Също кортизол трябва да изследваш. Доколкото четох скоро, от всичките АД само Прозак не се отразява зле на КЗ, даже позитивно.

# 568
Минерва, аз на това камамберче много му вярвам...😛 Следобедна закусчица+ кафе със сметана /вече изпито/, първо хранене за деня ми е:

Тези маслини са страхотни, направо се пристрастявам към тях- Каламон от Лидъл, в бурканите. Сега са и намалени.🥰
Това е второто парче филе, вижте какъв релеф е придобило от мрежестата "тавичка" на фрайъра-фурничка😄😍:

В Рамус мисля, че имаше пакет за Хома индекс- включваше инсулин и глюкоза на гладно+ индекса. Не беше само за индекса цената. 😉
Истинският чедър не мисля, че е пластмаса. Обаче има толкова топени "сирена" с палми и други растителни мазнини, които са пластмасови по един или друг начин...🤐
White Crocus, откога си на този Глюкофаж? По-нататък може да обсъдиш с лекаря си дали не е по-добре да минеш на обикновения Глюкофаж или на Метфогамма- чета, че на някои Метфогамма им се отразява по-добре. Май и Азара беше споменала нещо такова...🤔
Скрит текст:
Аз да се оплача...Дойде ми МЦ с ден закъснение (спрямо датата от приложението, но обикновено, от няколко години, ми идва 1-2 дни преди тази дата- просто не съм променяла настройките от години), на 19-ти. Първите почти 2 дни обилно течение, един вид да си навакса за закъснението...😆 Днес трябваше да ми е ден 3, обаче от снощи почти нищо...май това беше. 🤔 Като симптоми- направо едно нищо- неколкократно краткотрайно замайване при резки движения, 2 малки пъпки по лицето, обаче никакви болки. Аз и обичайно съм за завиждане в това отношение, но този път направо...😃😃 Е, и обичайната "смазана" физиономия точно в деня преди МЦ- обаче другите твърдят, че съм си изглеждала все така добре. Явно само аз си забелязвам разликата! 🤣
Ох, сега като се чета...изглежда все едно се хваля 🤣 Оплакването беше всъщност, че така внезапно ми свърши МЦ.🙂 Но явно е свързано с по-високия ми феритин, а може би и с фолиевата киселина, която приемам (поне така ми се струва най-вероятно, едва ли е от подезичния Б 12 или от хром пиколината; това ми е първият "цял" цикъл, откакто приемам фолиева киселина).🤔
П. С. Фалшива тревога 😅 Не е свършил МЦ, ама пък толкова безсимптомно се включи пак...😵😵

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 09:19 от dolce miele

# 569
  • Пловдив
.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 11:15 от *Бенджи*

Общи условия

Активация на акаунт