Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 21 785
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
То според тези референтни аз съм си екстра с 2.11 хома индекс. Висока инсулинова чувствителност. Тя и лекарката каза, че е ок, но аз се стремя към стойност 5 на инсулина.
За обременяване не знам дали изобщо да правя. Дори при стойност 5. Вие как бихте ме посъветвали? То там ще цъфнат пак проблемите, ако все още има такива😬
Миневра, моя най-висок индекс беше 4.97, никой не ми е казвал, че съм с диабет. Захарта беше под 5.

# 571
Ох, Бенджи, гликиран хемоглобин 5,4 на мен не ми харесва. Сигнал за тръгнал процес е. Моят е 4,8 човек.
А глюкозата на третия час защо е повече от началната? Май не трябва да е така.

Ураганче, това е според книгата на Фънг май, а и из нета съм го чела. Ми няма да ти кажат, защото виж, че има и критерии, че трябва да е над 8.

А какво ще стане, ако се взема дозата за обременяване от аптеката и се тества вкъщи на 1-ви и 2-ри час захарта /е, така инсулинът няма да се знае разбира се/, след като се е сверил глюкомерът все пак с лабораторните данни?
Еретично звучи, знам.

Бенджи, като сте правили обременяване, къде й е стойността на инсулина на момичето?

# 572
+1 за третата стойност на глюкозата и за гликирания хемоглобин. И на мен ми е чудно, а инсулин има само на гладно...Според мен, няма особен смисъл от натоварване с глюкоза без трите стойности на инсулина...
Hurricane, а колко ти е инсулинът на гладно сега?

# 573
Абе да намаляват въглехидратите и двамата за сметка на протеини и мазнини, това е.
В една група от 10-15 майки участвам, 2 от децата са с доказана ИР, има и такива с наднормено тегло, но не тествани, които също са, а моят син е с КЗ 5 на гладно, инсулин 5,6 и ГХ 5, еми не ми е нормално да му е по-висок ГХ от моя, дето съм с преддиабет. Слаб е като вейка, но се храни сигурно с 85% въглехидрат. Но не вярвам доктор да го признае това нещо.
Аз изследвах частично ММ и сина /и двамата без обременяване/, дъщеря ми е малка още и тя се храни по-добре от тях, но полагам големи усилия да променям храненето на цялото семейство. Но е много трудно с хора, които казват "На мен ми е добре".

# 574
То това не било обременяване, а профил и предния път с баткото е било това. Затова няма трикратен инсулин. Не са пили глюкоза децата.

Минерва май пита за периферната или венозната е по-висока. До колкото знам в периферната кръв са по-високи стойностите на захарта.

Днес си снимах обяда, но не можах да го споделя защото чак сега влизам във форума. Салата и мариновани шпроти.

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 17:51 от fillme

# 575

Hurricane, а колко ти е инсулинът на гладно сега?
преди месец:

Гликирания 4.7

Знам за витамин Д дефицита.

# 576
А колко е бил преди инсулинът? Моят от 15 (измерен за първи път няколко месеца след началото на либерално ВМ-НВХ) спадна до 7,49- 8. И аз целя стойност около 5, обаче /за съжаление/ имам още доста излишни кг...Но може и да е за хубаво, мисля, че ще падне още малко като сваля повече кг.

# 577
  • Пловдив
Да, не са правили обременяване с глюкоза.
Тя няма наднормено тегло, но и нейната захар с глюкомер вкъщи излезе 6. И след него и на нея пуснахме. ЛЛ не сметна за добре обременяването с глюкоза.
В петък ще й покажем резултатите да видим кво ще каже.
Тя се храни доста по-здравословно от него, няма излишни кг, и съвсем съзнателно и отговорно намали въглехидратите /от две седмици насам/ не ги е изключила съвсем обаче.

# 578
А колко е бил преди инсулинът? Моят от 15 (измерен за първи път няколко месеца след началото на либерално ВМ-НВХ) спадна до 7,49- 8. И аз целя стойност около 5, обаче /за съжаление/ имам още доста излишни кг...Но може и да е за хубаво, мисля, че ще падне още малко като сваля повече кг.
ми най-високата стойност беше 20.

# 579
То това не било обременяване, а профил и предния път с баткото е било това. Затова няма трикратен инсулин. Не са пили глюкоза децата.
Оф, да бе, права си, да, да. Ама много странно ми се видя, на 0 мин. добре, на 60 добре и изведнъж на 120 - да се вдигне.
Ами значи добре изглежда в такъв случай, ама Бенджи гликираният хемоглобин може би трябва да е по-нисък. Много въглехидрати ядат, това е.
Бенджи, ми казвам ти, моята малката /9 г./ се отнася доста по-отговорно към този въпрос от батко й, при който нещата са по-зле. Ама то си е закономерно това.
Долче, ти от колко време си на режима? При мен спадна от 12,5 на 8.8 за месец, но стриктно спазване. След това разхлабих положението и сигурно темпото се е забавило. Колко кг. имаш още?
Обядът /имаше и една спаначена супа, нея не снимах Wink/:

Червеното отгоре е домашно песто от люти чушки, с което много се гордея, прави го ММ всъщност, стържем чушките на робота, после ги пасираме, всичко това сурово и добавяме сол, зехтин и евентуално подправки. Веднъж го направихме и с печени чушки, не беше толкова добре.

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 20:25 от Минерва

# 580
Много сте писали, чета бързичко и чат пат по диагонал.

Минерва, всяка храна, ако ще и да е протеин предизвиква отделяне на инсулин.
Естествено от хляб ще е един инсулина, от яйца друг. Така че е нормално да е малко по-ниска. Ама я пробвай след торта да видиш.
Шегувам се де, рано ти е за такова угаждане.
Мда, яла съм овесени ядки със сурови накиснати, много неща съм правила Joy
Ама я зарязах. Закусвала съм и 1 лъжица варена елда с масло, извара и сиренце. Тази беше много вкусна. Често сменях с амарант и киноа. Ама и това вече не го правя.
А на теб как ти е стария ник?

# 581
Последният ми ник беше същия /през годините няколко пъти го сменях/, ама не се вижда никъде, понеже изтрих профила и сега стои като Анонимен вероятно /поне така виждам другите изтрити профили/.

Аз се замислих - за торта не знам, но - питах и по-горе, ако си взема дозата от аптеката /за обременяване/ и тествам вкъщи с глюкомера?

Сетих се и другата потребителка, която помня от преди години в темата - Шарки. Но аз тогава влязох няколко пъти инцидентно и така години се каня да се обременя, докато не стана толкова сериозно положението, та чак доктор ме прати!

Преди да започна режима и аз бях на закуска овесени ядки с кисело мляко, добавях замразени боровинки и извара. Добре ми се отразяваха /в сравнение с това, което ядях преди това/.

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 20:38 от Минерва

# 582
Не се сещам. Ама то толкоз народ е минал през тук.
Шарки си е във форума, ама вече не пише тук. Дано да си е добре.

# 583
Значи, ако ви кажа, че мечтая за чаша студено мляко. Правя кафе на най-добрата приятелка и така ми замириса на млякото. Ммм🤣 кафе иначе не пия🤣

# 584
  • София
Много сте активни Grinning
Бях днес на ендокринолог, и ми изписа глюкофаж 1000, за 6 месеца с удължено освобождаване. Все си мисля, че не съм за лекарства, останах с впечатление, че и докторската така си мисли, но с оглед на това, че искам да забременявам, явно иска да ускори отслабването. Обясни ми, че инсулина ми е висок заради многото кг и едновременно с това високият инсулин ми пречи да ги сваля. За цикъла каза, че като смъкна 5-6 кг всичко ще си дойде на място.
Относно храненето, ме посъветва да си готвя повече режимни неща, за да мога да разнообразявам максимално. Каза, че 1 път седмично може 1 порция боб, леща или нахут. Каза, че за разнообразие може и елда (пълнени чушки с елда, вместо ориз).
Глюкофажа, може ли да се спре рязко или трябва постепенно да се намалява дозата? Вие пили ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт