Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 21 780
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Вероятно иска да ускори процеса, да.
Не се страхувай от лекарствата, те се спират сравнително лесно - бавно и постепенно. Ако/като забременееш ще й звъннеш и ще питаш. Доколкото разбирам вече има и течения, които не препоръчват спиране на лекарствата, така че няма да е проблем, ако да речем си забременяла и 1-2 седмици след това взимаш намаляващи дози. Ясно уточнявам, че не съм пила, информацията ми е от темата.

Сега си записах какво съм яла вчера, съотношенията са ми мазнини 56%, протеини 34%, въглехидрати 12%. Може би до по-високо съотношение не мога да го докарам, вчера доста мазно ядох - яко сьомгови коремчета и сьомга, авокадо.. то колко по-мазно от това?
КЗ сутрешна 5.6.

Ураганче, що не я изпиеш тая чаша мляко, ще мирясаш и ще намалиш стреса?... Wink

# 586
И аз си умирам за чаша студено мляко. Сипвам в кафето на мъжа ми по малко, но само го душкам от бутилката Grinning . Аз лично от прясно мляко получавам невероятни пристъпи - сърцебиене, задух, световъртеж, започва да ми се повръща. Не мисля, че има друго, което да ми влияе толкова зле.

# 587
Аа не съм чак в такъв стрес. Минава ми бързо 🤣 вчера й с шоколадите бях така и после ги забравих. 🤣 Добре съм вече🤣

# 588
5,6 сутрин гладно добре ли е? Кафето ми е с мляко, ще видя после дали ми се отразява млякото. Купих си кокосова захар, бива. Та махнах единствената консумация на захар. Боцнах и ММ за първи път - 6,1 на гладно. Не е добре, нали? Май ще го тормозя да прави обременяване и режим и за него.

# 589
5,6 сутрин гладно добре ли е? Кафето ми е с мляко, ще видя после дали ми се отразява млякото. Купих си кокосова захар, бива. Та махнах единствената консумация на захар. Боцнах и ММ за първи път - 6,1 на гладно. Не е добре, нали? Май ще го тормозя да прави обременяване и режим и за него.
Кокосовата захар е пак захар......няма заместител на захарта....не търсете такъв.....6.1 КЗ е много...5.6 също...

# 590
Под 5 ли трябва да е сутрин? Откакто взех глюкомера, май само веднъж имах под 5. И то не беше сутринта... Хм, лоша работа. Снощи вечерята ми беше домати с магданоз, сирене и зехтин, плюс пържени яйца с мас. Като цяло се старая да съм в режим, но понякога като съм на работа и нямам време да обикалям за храна се случва да си взема някоя милинка примерно щото най-близо само това има. Но не е всеки ден, а не повече от два пъти в месеца. Уфф, явно ще трябва абсолютна стриктност. Ми... продължавам да ви чета.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 09:41 от Yvka

# 591
7.2 сутринта на гладно -вечерята беше маринована риба, без съдържание на захар, поне по етикет.
Вчера след като обядвах, се оказа че на първи и втори час стойностите се запазиха 7.4 и 7.2. Вечерта преди да се нахранят беше 6.4.
Хубавото за момента са стойностите на синът ми 5.4
Да ви споделя, че в момента се храня с голямо притеснение. Петък срещу събота имах голяма тежест, след скумрия и салата с авокадо и маслини. На следващия ден -болка под ребрата в дясно, помислих че е жлъчка.Неделя вече бях ОК, но следя да не ям много мазнини.
На обяд мисля да хапна спанак, за вечеря кюфтенца и салата.

# 592
Ако глюкомерът ти мери точно, тези стойности на КЗ са притеснителни...🤔 Сверявала ли си в лаборатория как са?
Ивка, кокосовата захар е захар...
Аз, вчера след следобедната закусчица с филе, камамбер, маслини и кафе със сметана, измерих КЗ 3,8... ☺ Съвсем нормално си се чувствах, обаче все ме хващат неподготвена такива стойности под 4 😅 Вярно, бяха минали 2 или 3 часа след хапването, но психическата ми настройка е за КЗ между 4,5- 5 или малко над това. ☺

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 10:04 от dolce miele

# 593
  • Пловдив
....
Ураганче, с цялото ми уважение, ама ти скоро май не си имала вземане-даване с див тийн от мъжки пол. Какъв режим, какви 5 лева... Simple Smile Simple Smile Simple Smile Всъщност Бенджи как се стигна до откриването на ИР, той има ли симптоми? Оплаквания? С това можеш да го хванеш, че ще започне да се чувства по-добре. Мотивация му липсва явно, моят е същият.  И най-нахално ми вика да готвя 'вкусни' неща, ше му се незнае. Simple Smile Ми викам готви си бе, за дискотеки да ходиш по нощите, да пиеш, пушиш - не си малък, а една салата и едни яйца да метне не може. Ама ха.
Ако обича яйца, нека закуската е яйца. Не се мятай на заместители на 'нормалните' храни за момента. Моята ендо отрича ядковите брашна, така че аз внимавам с тях, ям ги, но не залитам. Сутрин яйца, обед и вечер месо. А риба ако успееш да вкараш направо ще те призная!
...
...
Никой от двамата няма симптоми, или оплаквания някакви. Добре си се чувстват. И младежът даже отрича изследванията, смята, че са сбъркали в лабораторията, чел в нета -симптоми, оплаквания, той нямал нищо такова, всичко му било наред...уфф
Много неща не иска да яде, обича риба и яйца, но да не са много често, по веднъж седмично най-много риба и макс два пъти яйца. Зеленчуци не обича, зелении не яде, ядки също не обича особено...Не иска без хляб, поне минахме на някъв пълнозърнест, тухличка Simple Smile и намали драстично количеството...
Не ме слуша, голям мъж е по размери, а с акъл на десетгодишно, абе...много ми е трудно с него, много
Надявам се ендокриноложката да го уплаши/мотивира някак си, щот аз не мога! Cry

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 09:33 от *Бенджи*

# 594
Под 5 ли трябва да е сутрин? Откакто взех глюкомера, май само веднъж имах под 5. И то не беше сутринта... Хм, лоша работа. Снощи вечерята ми беше домати с магданоз, сирене и зехтин, плюс пържени яйца с мас. Като цяло се старая да съм в режим, но понякога като съм на работа и нямам време да обикалям за храна се случва да си взема някоя милинка примерно щото най-близо само това има. Но не е всеки ден, а не повече от два пъти в месеца. Уфф, явно ще трябва абсолютна стриктност. Ми... продължавам да ви чета.
Стриктност и упорство. Доста дълъг период трябва, за да се пооправят нещата. Моята КЗ сутрешна се смъкна с около 0.7 да речем, 0.8 за 4 месеца. Поне още толкова ми трябват, ако темпото е такова. От колко време си на режима?
Нормална КЗ на гладно е между 4 и 5, клоняща /по мое Лично мнение/ по-скоро към 4.

Ама Бенджи, моля ти се, ясна е работата, как. Както имаше един лаф "На съда е ясно, убитият да влезе".
Надеждата ми е, че като им даваме положителен пример, някой ден като проимат симптоми, поне ще знаят какво да правят. Ако е такъв инат като моя, не знам спасението какво е. Започвайте цялото семейство НВ-ВМХ, но това няма да го спре да си купува джънка извън къщи. Но поне примерът и домашната храна ще са налице.
Относно това, че нямат симптоми - зависи, зависи. Тревожност е симптом, някаква форма на безсъние е симптом, често разболяване е симптом ... На тази възраст и с тези стойности на КЗ нямаме и очаквания да имат по-сериозни симптоми. Ама ти си го знаеш де, въпроса е той как да го схване.
А, голямата ти е много голяма и отговорна, тя затова се е стегнала и браво! 21 год. си е възрастен човек, имаме девойки на малко повече в темата!

КЗ 5.4 на дете не е добре, някой беше писал. Не бива да е над 5, хора, показва, че е тръгнал процесът и инсулинът не успява да навакса!

Долче, ми падат ти стойностите с времето, супер, какво? Ти от колко време си на режима, не знам дали ми написа, извинявам се, ако си отговорила?

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 10:15 от Минерва

# 595
Ивка, трябва непремнно да изчистиш храната си от захар, брашно и нишесте.....поне първите 4-5 месеца.....ако искаш да имаш подобрение...нула прием на такива храни. На мен ми се е случвало да се окажа навън и гладна като вълк.....купих си от магазин едно парче кашкавал и сурови ядки.....та така спасих положението, но милинки.....не бих си купила за нищо на света....

Горната граница на Референтните стойности при децата на КЗ по лабораториите е 5.6....не е като при възрастните 6.1

МИнерва голямо Браво за укротяване на КЗ Simple Smile

# 596
Здравейте. Инсулин 8.2 на гладно, и 16.4 на 120 минути добре ли е? Или индикира за ир? След 3 дни ще посетя ендокринолога, и затова се допитвам и до вас. Благодаря!

# 597
На режим силно казано, че съм. Т.е. от декември, когато установих ИР към момента не ям хляб, брашнени и нишестени неща, ориз, картофи, всички видове захари, сокове и плодове, като изключение правят посочените две милинки месечно (като това не е постоянно, може и някой път да е една на месец) и захарта в кафето.

# 598
  • София
Минавам само да се похваля - и вчера и днес сутрешната ми КЗ е 4,2. Ох, поуспокоих се. Няма как иначе, на строг режим съм. Как пък цял месец не ми светна, че апаратът се е повредил.  Но тази седмица ще пусна едни изследвания в лаборатория, за всеки случай. Blush

# 599
Ивка, трябва непремнно да изчистиш храната си от захар, брашно и нишесте.....поне първите 4-5 месеца.....ако искаш да имаш подобрение...нула прием на такива храни. На мен ми се е случвало да се окажа навън и гладна като вълк.....купих си от магазин едно парче кашкавал и сурови ядки.....та така спасих положението, но милинки.....не бих си купила за нищо на света....

Горната граница на Референтните стойности при децата на КЗ по лабораториите е 5.6....не е като при възрастните 6.1

МИнерва голямо Браво за укротяване на КЗ Simple Smile
Зависи на колко е детето, че моят на 16 ... дете ли е или не? А реф. ст-сти на лабораториите ич не ме успокояват, да ти кажа.

Тествахме ММ с овесени ядки с кисело мляко, масло и сирене. На първи час 7.1. Според вас може ли да ги яде или не? Щото не може да спре въглехидрата и започнах да му мисля някакви алтернативи, да не се чувства съвсем лишен.

Обаче сега, 1 час по-късно, пак му се прияде, демек не го засити тази закуска ама хич. Негова си работа, голям човек е, с глава на раменете.

Ивка, по 3-4 варени яйца си носи за работата и си готова, не ти трябва нищо друго. Или 3/2 яйца и 1 авокадо. Това за в случай, че нямаш време да си приготвяш или купуваш нещо.
Аз държа варени яйца в хладилника винаги, в случай на нужда грабваме - основно ММ, че аз не ги обичам много и съм на периоди - в началото на режима по-ги ядях, от известно време съм ги намалила... Сега май пак ще започна, писва ми и спирам, след месец-два подновявам дадена храна.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 10:58 от Минерва

Общи условия

Активация на акаунт