Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 21 766
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Ами беше си вкусна копривената супа и без ориз. Ядохме я със сирене и квасена сметана, а се сгъсти от яйцата. Обаче и сега, 2 часа след ядене КЗ е 5,3 🙄
Копривена/Спаначена баш със сиренце си вървят...изобщо не им трябва ориз/фиде Simple Smile  МмММ, много обичам...да видим кога ше спретна, че още ми е в акъла спаначената на Долче-то:)

# 616
Ей такова нещо ползвам да режа на тънко и без да се помотвам много.
Скрит текст:
Картинката е произволно хваната от нета, но моето е същото го намерих в първия магазин за домашни потреби дето ми се изпречи и питах за белачка дето прави и жулиени. По спомен нямаше и 2 лева, това е най-компактният и най-евтин вариант за такива лентички. Има иначе едни като острилка, има спиралайзъри или както там им викат ама то това вече е цяла установка и не мога да си пълня кухнята със сто уреда дето всеки е само за едно нещо. Това не заема място, аз белачка имах нужда да си купя и без да е такава, просто сега имам 2 в 1.
Взех си я с голям ентусиазъм за фалшиви "спагети" от тиквички. Няма да лъжа, хубави стават, ама познайте дали направих повече от 2-3 пъти. Но ако държите да има нещо като фиде из супата, са добър вариант - само ги пуснете към края че да не се разварят твърде много. И нормално фиде съм слагала, ама то една шепа на цялата тенджера ли ще ме събори, аз правя супа с фиде а не фиде със супа както съм виждала... Слагам заради половинката че то е радост и чудо че съм направила "супа с нудъли", не знам какво толкова го впечатли нашето фиде Grinning И после повечето отива в неговата купа, на мен ми е все тая.
Супата трябва да ми е шарена, обичам храната ми да е цветна. И понеже ненавиждам чушки, а домати в супа не слагам, гледам да има морков, целина и всякакви такива из нея. На ситно че да има из цялата тенджера. Освен там лук, чесън, праз според супата. Есента си нарязвам на ситни кубчета по-голямо количество корени пащърнак и глави целина, отиват във фризера и като правя супа мятам по една голяма шепа и от тях. И почти на всичките като си сипя си нарязвам и пресен магданоз и става още по-цветно. Често и бучка масълце мятам. Дали пък точно фидето ми е дерт че да се наям? Grinning

Винен кебап и аз правя, пропускам ориза и си го ям с лъжица Joy Правя го с повечко месо и сосът гледам да изври да не е много рядък. Ориз май съм и забравила как се готви, последния път си купих някакво малко пакетче и сварих малко, точно за винения кебап. Хич не го докарах, теглих му майните и си го ядох пак с лъжицата Grinning Само да ми се върне обонянието, това ще е първото дето ще си наготвя, много го обичам - проста гозба с малко съставки, а толкова вкусна.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 17:00 от natka

# 617
Някой назад питаше за Ел карнитин май. Когато ходех на Канго, някои от жените пиеха. Казваха, че за да се изпотяват повече. Не са казвали да е имало кой знае каква полза.

Треньорката, която ми е и приятелка, все повтаряше да ядем морски протеини и изобщо повече протеини и мазнини. 🙂

А за влечението съм сладко пак да напиша при мен как е. Когато пия магнезий, не ми се яде сладко. Мисля, че заради това през бременността не ми се ядеше хич сладко, но банички и ягоди много ми се ядяха в начална бременност, после нямах влечения някакви..

П.с. нашата вечеря по пилешка пържола филе и салата домати, краставица, елда, лук и спанак. Яд ме е много, че нямах магданоз...

Скрит текст:

Малката лъжичка е за малкия господин, който също хапна от салата. Той много обича да яде от храната на мама, когато вече е изял своята 🙂
Такава беше и салатата ми вчера за скумрията. Скумрията направих на пара в кукъра. За ММ вчера салатата беше от картофи.
[spoiler/]

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 19:32 от Jupiter sea

# 618
Има някаква връзка с магнезия наистина, по себе си съм го забелязала преди доста време - имаше разлика в това дали ми се прияждаше шоколад покрай "специалните" дни от месеца. Но при мен си беше желание точно за шоколад и ядки, не непременно за много сладко. Аз и тогава си харесвах по-горчивите шоколади, "нормалните" са ми прекалено сладки.
Л-карнитин съм си вземала в много натоварени периоди на предишната ми работа. Имах по два такива в годината дето нямах време и да умра, работеше се по 12 часа на ден без съществена почивка и често и без почивни дни, за по 3 седмици. Определено ми помагаше да мина през това по-лесно отколкото без него. Не е спорт, както го препоръчват че тогава вършел работа, но си беше сериозно натоварване и физически, и психически. За отслабване - ами сваляла съм по малко в тези периоди, но не съм убедена че е от карнитина.

# 619
Такааа....
Направих експеримент.
Бях си купила крема сирене на храниинвест. Бях установила, че то си ми харесва най-много.
Преди време си похапвах повечко, ама ми писна и сега взимам чат пат като се присетя. Онзи ден 3 от била взех, че бяха на промоция. Викам си, не съм яла от 3 месеца такова нещо, я да си купя.
И направих тест с йод. Еми, и то си е с нишесте. Не лилаво, ами черно.
И нали съм злопаметна си спомням, че някой тук писа, че този тест може да не бил за нишесте.
Ама си викам, абе аз имам чисто нишесте - царевично. Отворих го, размесих с мъничко вода и турих 2-3 капки йод.
Еми, да ви кажа теста си е баш за нишесте. Черно-лилаво като на дявола дупето. Не че съм му го виждала, ама сигурно така изглежда Joy
Май ще се въздържам от такова освен за някой сладкиш.
Остава да тествам насипното крема сиренето дето от магазина за месо. Да видим то колко е читаво.
Като правя моя си сладкиш другия път ще взема да тествам.

# 620
Офф и аз се каня все да си купя йод...ама забравям.....Верен е този тест, и е баш за нишесте...ендото ми потвърди.....Бях си купуваала от Метро една кОфа....май към кило беше...някакво полско...ползвах го за разни рецепти за хляб основно, но така и не съм пробвала теста на никой продукт....дано не забравя все пак да взема едно шишенце и да тествам туй-онуй....

# 621
Ужасни сте... Grinning Тъкмо се канех тия дни да си взема една кофа от кремообразната извара на Лидл. Сега ще има да я мисля, дали няма и тя да е такава и толкова ли много ми се яде точно това.
Мразя да изхвърлям хвърлям храна, а ако капна йод на това нещо и излезе като тия вашите, ще ме е яд много.
Комай да си хрупам зелената салата и яйцата покрай нея и да не се занимавам с глупости. Ще се утешавам с това че докато рязах лук одеве за кюфтетата, ми се насълзи поне едното око Joy От седмици беля и режа лук без една сълза да пролея, толкова не ми дремеше кое на какво мирише.. Току виж скоро съм станала пак като истинска.

# 622
Въпреки ужасното Ъъъ-кане на господина....нещо интересно за аудиторията Simple Smile
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=GOQ7LuPIBDA

# 623
Ей сега тествах сиренцето дето взимам от Ракево. Със страх го тествах.
Няма. Чиста работа е.
Браво на Ракево.
Имам и биволско от тях, ама не съм го отворила.
Тествах козето и една смеска биволско с краве.

Нати, колко да сме ужасни Grinning
Тествай смело всичко. Така ще ти стане ясно.
Някой тук беше тествал крема сирене, но не на храниинвест и ме усъмни, че сигурно всички са такива.

# 624
Абе то отдавна ми е ясно че не описват съдържанието коректно на опаковките, ама все пак... много тъпо така.
Ако се наканя да си взема от тая кофа извара, ще пробвам и ще пиша и тук какво е станало. Когато съм си само аз, си я купувам рядко че е едно кило и не се знае ще успея ли да я изям преди да се развали.
Не знам, освен да почнем тук в темата да си правим някакъв списък с продукти дето са реагирали така с йод и да си знаем че има някакво нишесте в тях. Поне една на друга да си казваме че да го имаме предвид.

# 625
О, и изварите тествам. Взимам почти само от ракево и вършец.
От магазинските не взимам.
Макар че има една вкусна на маджаров. Някой ден и нея ще тествам.

# 626

Не знам, освен да почнем тук в темата да си правим някакъв списък с продукти дето са реагирали така с йод и да си знаем че има някакво нишесте в тях. Поне една на друга да си казваме че да го имаме предвид.
Много добра идея Simple Smile

# 627
Производителите ще ни намразят Joy

# 628
Здравейте момичета, тези дни не пиша тк . имам доста издънки.
Имах рожден ден пораснах с още една година 😂
Мъжът  ми купил букет лалета  и шоколадова торта и хапнах две парчета в два последователни дни  ето тук идва и момента с глюкомера само дето не му пръснах дисплея.
Обяда днес - кюфтета и салата
Вечеря - вратна пържола със салата домати,чушки, краставици и авокадо.
След тортата обаче ми се вдигна кз на 6 . Не е за хвалба работата.

# 629
  • София
О, и изварите тествам. Взимам почти само от ракево и вършец.
От магазинските не взимам.
Макар че има една вкусна на маджаров. Някой ден и нея ще тествам.
Аз само тази на Маджаров признавам. И се разваля много лесно, дори неотворена и все още в срок, започва да понамирисва, което е добър знак. На Вършец нещата също са хубави, (сирене, извара, кисело мляко с каймак от 1 кг).

Общи условия

Активация на акаунт