Фентъзи и фантастика - 23

• 38 788
  • 708
  •   1
Отговори
# 120
Ако почакаш, сигурно и тя ще се появи безплатно по сайтовете...
Чудя се, хем ми се иска веднага да я прочета, хем се чудя дали да не изчакам поне втората книга да излезе.

# 121
Аз тази година от фантастиките май четох само Сайтоник/Към никъде и кратката новела/прикуъл Пазителите на Елисиум (благодарение на съфорумката от темата Simple Smile  ) и сега дочитам Тъмна материя на Крауч (която не е лоша, но бих я определила като посредствена).
Графично насилие не ми се чете в момента, така че за сега отлагам Библиотеката.

А, четох и Котаракът, който спасяваше книги - приятна, но не е изключителна. По-скоро добра малка книжка за развлечение (като развлечението е леко странно).

# 122
Аз тази година от фантастиките май четох само Сайтоник/Към никъде и кратката новела/прикуъл Пазителите на Елисиум (благодарение на съфорумката от темата Simple Smile  ) и сега дочитам Тъмна материя на Крауч (която не е лоша, но бих я определила като посредствена).
Графично насилие не ми се чете в момента, така че за сега отлагам Библиотеката.

А, четох и Котаракът, който спасяваше книги - приятна, но не е изключителна. По-скоро добра малка книжка за развлечение (като развлечението е леко странно).

Има преведена още една новела "Сънрийч" и очакваквам до събота и неделя да свършим с "РеДаун". Сънрийч е за охлювите и Куна, Редаун е за Аланик и нейната раса Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 01:31 от EliDiSi

# 123
Прочетох ги на английски, също и тази за Джорген.
Хубаво е, че ги превеждате - така ще стигнат до повече български читатели, адмирации!

# 124
Къде намирате преводите на Брандън Сандерсън? Аз почти нищо от сайтониците онлайн преведено не намерих. Пфууу явно аз съм скясана 🤔

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 01:30 от лорелай

# 125
Прочетох "Библиотеката  на въглен връх". Меко казано е да се каже, че не ми хареса. Първо -действието е хаотично, нещо което много мразя. Авторът те хвърля в един ден от живота на Каролайн, и тепърва ще се връща напред-назад в събитията. Още от началото разбрах, че няма да се разберем с книгата, но тъпо и упорито я четох докрая. Хуморът ми се стори дебилен, а главната героиня - твърде безочовечна (то си пролича накрая, на нея не й пукаше дали човечеството ще загине, беше заета с отмъщението си и да отбранява един самотен.....трон (нека го наречем така, поради липса на по-подходяща дума.)) Всичките там....ангелоподобни същества.....бяха изроди, особено Дейвид. Бащата бе абосолютен маниак и психопат. Да, знам, че не беше човек и все пак.....Онази част където затвори Дейвид
Скрит текст:
в казана и го вареше беше брутално, а аз съм свикнал с гадории. А това че се усмихваше, докато вареше защото бил разбрал, че не той ще е наследникът.
...думи нямам.

pppqqq, не само че има насилие, във "Библиотеката" ами и има много жестокост и безчовечност в книгата. Главните герои не са хора и понятия като емпатия са им чужди. Иначе ако някой се интересува - книгата я има тук.

https://chitanka.info/text/48987-bibliotekata-na-vyglen-vryh

# 126
Къде намирате преводите на Брандън Сандерсън? Аз почти нищо от сайтониците онлайн преведено не намерих. Пфууу явно аз съм скясана 🤔

В сайта https://fantastichen-sviat.com. Има преведени 2 новели "Защитата на Елисиум" и "Сънрийч" и в процес на превод е "Редаун".

През телефон ако се отвори сайта има един бутон "МЕНЮ" и от там излиза на "Преведени книги" стрелка надолу за подменюта може да се избере "Брандън Сандерсън и да се намерят 2-те новели, а третата е в "Книги в превод"

2. Ако се отвори през компютър всичко е отгоре в дясно "Преведени книги" направо излизат подменюта на авторите, "Книги в превод" и след като се преведат се слагат при съответния автор.

Стремим се всеки ден да качваме по 1 глава от всяка книга, която превеждаме с изключение на Брандън Сандерсън "РеДаун" и Тиджан. Надявам се до края на седмицата да успеем с тази новела и да качим последните 2 глави Simple Smile
Надявам се съм била полезна 😊

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 09:37 от EliDiSi

# 127
Доколкото разбирам на тази книга (“Библиотеката  на въглен връх”) най-хубавото е … корицата.
Благодаря за споделеното, вече определено не искам да губя време с книги, които не заслужават, още повече че съществуват толкова много други стойностни книги, които чакат да бъдат прочетени.
“Тъмна материя” на Блейк Крауч също намирам за посредствена, чак лоша не (макар че на моменти имаше противни описания) - но определено за мен не беше книга, която да заслужава нещо повече от диагонално прочитане.

# 128
На мен много ми хареса книгата. Да, не е по стандартните "правила", различна е, провокативна в някои отношения. Аз не обичам хорър и насилие, но тези елементи си имаха своето място.
Може би не всеки може да усети посланията й, или не е бил подходящ момент.

# 129
Ами аз не ангажирам никого с моето мнение, има и хора които са харесали книгата...но определено е доста нестандартна за жанра.

# 130
Аз написах в другата тема за Тъмна материя (на Крауч) - 2 от 5 й давам. Ако не беше този глупав финал с двойниците, щеше да е 3 от 5, но авторът се е опитал да бъде оригинален, за сметка на логиката.

# 131
На мен също ми хареса “Библиотеката  на въглен връх”, шантава и нестандартна книга.

# 132
  • София
Прочетох "Библиотеката  на въглен връх". Меко казано е да се каже, че не ми хареса.
Скрит текст:
Първо -действието е хаотично, нещо което много мразя. Авторът те хвърля в един ден от живота на Каролайн, и тепърва ще се връща напред-назад в събитията. Още от началото разбрах, че няма да се разберем с книгата, но тъпо и упорито я четох докрая. Хуморът ми се стори дебилен, а главната героиня - твърде безочовечна (то си пролича накрая, на нея не й пукаше дали човечеството ще загине, беше заета с отмъщението си и да отбранява един самотен.....трон (нека го наречем така, поради липса на по-подходяща дума.)) Всичките там....ангелоподобни същества.....бяха изроди, особено Дейвид. Бащата бе абосолютен маниак и психопат. Да, знам, че не беше човек и все пак.....Онази част където затвори Дейвид
Скрит текст:
в казана и го вареше беше брутално, а аз съм свикнал с гадории. А това че се усмихваше, докато вареше защото бил разбрал, че не той ще е наследникът.
Скрит текст:
...думи нямам.

pppqqq, не само че има насилие, във "Библиотеката" ами и има много жестокост и безчовечност в книгата. Главните герои не са хора и понятия като емпатия са им чужди. Иначе ако някой се интересува - книгата я има тук.

https://chitanka.info/text/48987-bibliotekata-na-vyglen-vryh
+1
С тази разлика ще аз приключих с книгата на 15%

# 133
  • Майничка
На мен също ми хареса “Библиотеката  на въглен връх”, шантава и нестандартна книга.
+1
Не само ми хареса, ами и що хлапета зарибих за фантастика покрай нея...🙂

# 134
В Goodreads, видях че има завършена поредица на Марк Лорънс все още неиздавана у нас с доста добър рейтиг. " Book of the Ancestor" - Red sister, Grey sister, Holy sister. Някой има ли информация дали се предвиждат за издаване у нас? "Book of the Ice" и тя е с добър рейтинг и звучи интересно.

Общи условия

Активация на акаунт