Фентъзи и фантастика - 23

• 38 206
  • 708
  •   1
Отговори
# 75
Определено си е от по-стария тип, в момента са с една идея повече романтика и доста повече обрати.

# 76
Е аз съм чела Колелото, би било странно да ме питат какво мисля, ако не съм го чела. И го харесвам и препоръчвам. И съм гласувала за него Simple Smile
И понеже вече писах преди време какво мисля не ми се повтаря - но да и от Властелина е взето и от Дюн и от други места, но това ме дразнеше само в първата книга.

Но не съм разделяла фентъзито на "класическо" и "модерно", това ме хвърли в размисъл.
И ако разликата беше изтъкната в романтиката да, но по-скоро искаха да кажат, че самите сюжетни линии са различни. Та така.

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 14:20 от Одри ♡

# 77
Харесах го и го предложих за анкетата. Ноооо тези описания на всяко камъче, тревичка, стая с 1 легло стил и маса с по 100 стр на моменти ми идеше да си оскубя коса та 🤣 но си заслужаваше заради последните написани от Сандерсън. Всъщност заради него почнах поредицата 🤭

# 78
Привърших преди няколко дни Метрата. Не знам дали проспах нещо, но хич не разбрах:
Скрит текст:
Какво стана с мутантите и всички кошмарни същества, които бяха заселили Москва. Защо изчезнаха?

# 79
  • София
Привърших преди няколко дни Метрата. Не знам дали проспах нещо, но хич не разбрах:
Скрит текст:
Какво стана с мутантите и всички кошмарни същества, които бяха заселили Москва. Защо изчезнаха?
  Хората в сянка , ( така наречените кукловоди ) са ги били създали и пуснали около метрото да държат и занимават хората вътре . Въобще в трета част се разкрива всичко , че Земята не е радиоактивна до толкова колкото са смятали , че съществува и друг живот . Болестите , мутантите всичко е създадено  само и единствено да държи хората вътре . Иначе в трета част  че казва че са ги унищожили защото вече не били нужни , като са пуснали болести по гъбите и са създали няколко вътрешни военни конфликта . Книгата има и отворен финал , възможно е след години авторът да напише и 4 част в която някой се завръща в метрото от външния свят.

# 80
  • България
Христос воскресе! Аз почнах "Демонски цикъл, не знам защо толкова го отлагах във времето 🙄
Благодаря, че го спомена.
Прочетох първата книга от поредицата и много ми хареса.
Сега съм на втора и прехвърлих по диагонал първата ѝ трета.
За мен е много жалко, че авторът е решил да отдели много време на враговете на главните герои.
Не ми харесва битието им, "културните" им особености и сега се чудя дали да продължа с поредицата.
А първата книга беше толкова добра.

# 81
В Рулит се е появила Славеят и мечокът - някой чел ли я е, добра ли е?

# 82
на мен грам не ми хареса Simple Smile

# 83
  • Майничка
На мен ми дойде доста инфантилна, но може и да е заради ужасния превод, имах чувството, че е пусната през гугъл преводач и са забравили да я редактират.

# 84
Не е от превода. Аз я четох на английски

# 85
Сигурно и на мен няма да ми хареса, не си падам по този тип съвременни произведения...

# 86
Просто е поредната с хубава идея, но зле написана, някак схематично. по-слаба е от Наоми Новик и Лий Бардуго

# 87
На мен ми харесаха първите две книги, третата, не толкова.

# 88
Прочетох Дом на пръст и кръв и… не знам, не знам, все още не мога да си събера мислите. Тази книга разби сърцето ми няколко пъти, може би трябваше да я зарежа още на първите 100 страници, когато ужасно много ме изнервяше всичко в нея, но в момента... в момента толкова много обичам Сара. Благодаря ви, че ми я препоръчахте!! Heart Smile
Скрит текст:

# 89
  • София
Прочетох "Граничен пост" на Дмитрий Глуховски и вече втора седмица мисля за книгата. Брилянтен автор, дано да излезе лош пророк.

Общи условия

Активация на акаунт