Самотни пътешественици/Solo travelers

• 16 355
  • 241
  •   1
Отговори
# 210
  • Glasgow
О, може ли да ги видим 🙏🏻

# 211
  • София
Китай е голяма моя слабост. Три пъти ходих с много обикаляне из Китай, бяхме 2-3 души. Плаването по река Яндзъ е голямата ми лична "находка" и истинско приключение, за 3-4 дни с няколко спирки и спане на кораба. Там се научих да ям с клечки, нямаха вилици на кораба и се наложи... инак гладна 4 дни не става.... Joy
Вярно преди години съм ходила, но сърцето ми остана някъде в Азия, може би Непал или там из Китай
Теракотената армия пък да не говоря, цялата история около създаване , откриване е адски интересна... Препоръчвам Китай. Непал, Индия, изобщо Азия...

Последна редакция: вт, 21 май 2024, 15:21 от Cabo San Lucas 40

# 212
  • София
Cabo San Lucas 40, тъй, тъй, и на мен май половината ми сърце е там, другата половина си е в Италия. Яденето с клечки на мен ми е страст...едно бивше гадже ме научи на най-гадното - нудъли. Сега местните се впечатляваха колко добре се справям, въпреки че с едно пъдпъдъче яйце се поозорих в началото. Много хлъзгаво нещо, ей.

Като цяло като пътувам някъде, винаги проучвам местните особености, култура, навици, кухня...гледам да съм колкото се може по-приобщена и да уважавам техните порядки. Често уча неща предварително, вкл. как се ядат популярни храни (то и охлюви във Франция ми се наложи да тренирам преди това как се вадят от черупките).

В списъка ми за соло пътувания в бъдещето са пак Китай, Япония, Южна Корея - там мисля да съчетая с Шанхай, за да се възползвам от безвизовото пребиваване.

На пустото Перу още му се чудя дали самостоятелно или организирано, но там вече съм обещала на приятелка да ходим заедно (че за Китай не се съгласих), та при всички положения няма да ми соло.

Jokerr, ето една снимка:

Скрит текст:

Тази ми я направиха хората, които ме облякоха и гримираха, иначе после си правих и професионална фотосесия с различни аксесоари (чадърчета, ветрила, клонки, музикални инструменти).

# 213
  • София
Дали някой от вас би могъл да се включи в моята тема за Баския:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1677203
С търсачката попаднах на мнения тук, но ще се радвам ако някой отговори на конкретните ми въпроси или даде някой съвет от лично преживяване. Simple Smile
Страхотна тема, между другото!

# 214
  • София
Късно заспах една вечер тези дни и след смешния сериал се хванах и начертах лято '25 🙂

# 215
  • София
Чудесен план. Но имам някои въпроси, вероятно ти си знаеш. Но защо толкова дни в Нюрнберг? Също защо само пет дена в Прага, а седем във Венеция. Освен това Мюнхен - Братислава с какво и защо няма повече от един ден в Братислава. Simple Smile
п.п. чета мненията ти винаги с интерес и черпя информация от тях, може да знаеш нещо, което аз не знам и за това задавам тези въпроси.

# 216
  • Бургас
В Нюрнберг няма какво да гледаш пет дни.
Максимум 3, включително Фюрт.
Освен ако не е отправна точка за други градчета в Бавария.

# 217
  • Bristol
Може би зависи как са полетите, а и я има опцията да нощуваш в един град, но да си правиш еднодневни разходки в района с влак примерно 🤔
ПС
О, сега видях, че е 3 месечно пътуване 😊

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 13:57 от Merry

# 218
  • Glasgow
Rebel, вътрешните с влак ли? Само два полета ли има? Браво на теб☺️🤗

# 219
  • София
Блазе ти. И аз на младини имам подобни из Америка обаче, Централна и Северна, сега деца , задължения, офис, ежедневие и няма ни  кога , няма и как ...  Cry

# 220
  • София
Всичко е влакове без първи и последен ден, да.
Бавария и въобще Южна Германия е традиционно за мен място за релакс, нямам конкретна цел за всеки ден - някои са безцелно пътуване и зяпане навън, някои за трейнспотинг, сенчесто езеро за плаж и т.н.
В Нюрнберг и Мюнхен има опции за относително евтино спане, без да прекарвам дните в тях.
И в другите градове един е за тях, останалите за дневни разходки.
Мюнхен - Братислава с влак - пасът ще ми е все още валиден и де факто нищо няма да ми струва, а оттам има ултра евтин полет.
Дните разпределям съобразно какво планирам да видя в района, като отчитам и фактора къде съм бил относително скоро и къде по-отдавна. И отново факторът бюджетно спане.

# 221
  • София
Предполагам с interrail Тогава съм съгласна. Ако спането е евтино и служи просто за пункт е чудесно. Simple Smile

# 222
  • София
С Интеррейл, да.
Имаха 25% намаление за черния петък. Беше 717 евро за три месеца вместо 956.

# 223
  • София
Браво за 3-месечната разходка! Аз с моите 20 дни отпуска ...

# 224
  • The NATURE
Изключая, че СОЛО пътуванията/пътешествия и престои имат също своят голям чар, да попитам тук малко в страни по темата:

Има ли някъде из мрежата места, хора, двойки или малки групи за съвместни/споделени пътувания, екскурзии и подобни по света?
Такива които се запознават, преценяват нещата нагледно и ако са на една вълна - планират и пътуват заедно с лична организация, примерно с ТА и/или ТО,  чисто и просто като добри познати, съмишленици или дори бъдещи приятели?

Ясно е, че днешно време е много трудно с доверие и честност,  дори споделяне на такива действия с оглед индвидуалността на всеки, но все пак ако нещо такова съществува....

Общи условия

Активация на акаунт