Самотни пътешественици/Solo travelers

• 16 355
  • 241
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Има фейсбук групи, на които съм попадал, макар и да не участвам в никоя от тях. Но някои са ми били определено странни - основно голи до кръста момчета по плажове, момичета с вечерни рокли, които подчертават форми и т.н. И ми е странно - това не са средностатистическите хора, които срещам пътувайки. Възможно е, предвид това, някои да са някакви завоалирани групи за ескорт или "набирателни оферти" с цел последваща измама.
Та, идеята ми е, да се има едно на ум там.

# 226
  • Sofia
Можете да попитате във ФБ групите за помощ при пътувания. Виждала съм доста постове в които се търсят съмишленици за някоя дестинация.

# 227
  • София
Има и български форуми за пътувания, в които също се организират.

# 228
  • Glasgow
Във фб има много групи за соло пътуващи, такива за съвместно също, и български и чужди. Българската дето ми беше попаднала - обикновено мъже търсят някоя жена за безплатна почивка, аз съм чувала, че безплатен обяд няма 🙈чуждите и те май на тиндър са го обърнали. Не им вярвам, ако трябва да съм честна, но сигурно има и реални пътешественици, които търсят просто някого да обикалят заедно.

# 229
  • София
По -добре сам. Соло пътуване е соло пътуване, има своя чар...  Даже, ако е за момиче/ жена не препоръчвам да обявява в никакви групи къде отива сама , какво ще прави и т.н. само най -близките да знаят. Може и да греша, но аз съм мнителна...

# 230
  • Glasgow
В истинските соло дамски групи точно това съветват, да.

# 231
  • В офиса
На соло пътуването това му е хубавото, че не се съобразяваш с никого. Ако търся компания, ще избера компания, на която познавам интересите. И даже и да не съвпадат с моите, да знам, че има добро сечение.
Но всъщност питането май е за организирани екскурзии, което е съвсем различно от solo traveling.

# 232
  • Sofia
Ето едно организирано пътуване из Мароко, само за самостоятелно пътуващи. Изглежда интересно като концепция
https://panicframe.com/destinations/morocco

# 233
  • The NATURE
@ElzaFB @Monadirs @RebelHeart

Ще съм благодарен ако желаете да споделите линкове към ФБ групи, форуми и подобни за да видя/преценя какво мога да отсея из м/у тях?!

При опита ми за търсенето на подобни, резултатите нещо не са релвантни - явно грешно го формулирам и почти навсякъде излизат споделени пътувания за БГ и чужбина, търсейки се хора за свободни места с които да споделят транспорт м/у 2 точки ... Relieved

@Monadirs Много благодаря за линка, задължително ще проверя.

# 234
  • София
Vinnie, провери в Магеланци ако не си.

# 235
  • Glasgow
Хей, кой накъде е тази година, отдавна не е публикувано тук, аз търся вдъхновение за края на лятото. Ще имам една типична лятна плажна почивка другия месец и за края на лятото искам някаква 'пътешественическа'.

# 236
Аз ще ходя в Азербайджан сама септември Simple Smile Мисля да наема кола и да пообиколя, включително и Ксиналиг. Леко ме е шубе, но мисля да не се поддавам на страха.

# 237
  • София
Аз ще ходя в Азербайджан сама септември Simple Smile Мисля да наема кола и да пообиколя, включително и Ксиналиг. Леко ме е шубе, но мисля да не се поддавам на страха.
Хубаво е там, хареса ми. Има какво да се разгледа, не мисля че е опасно... спазвайте някои елементарни правила.  Там си е строг тоталитарен режим. Ще го усетите. Уж са много модерни, скъпи сгради, лукс и т.н. като мръднеш малко встрани и виждаш че обикновения човек живее бедно. Много се строи, много лъскаво. ..някак за пред чужденците. Изобщо лъскавата част на Баку сякаш не е за обикновения човек , а за избрани от семейството на управляващите, там приближени , посетители и т.н. Никой няма да ви ги каже тези неща, но е така. Мълчете си и хвалете Вожда....Почитайте порядките им, те са мюсюлмани. С уважение и смирение, няма да имате проблеми....има ред в държавата им...

# 238
  • София
Мен все към Китай си ме тегли за соло пътуване. Бях пролетта за две седмици, сега планирам следващото.

# 239
  • София
Аз бих се върнала в Непал. Планината, хората, храмовете, религии божества и ритуали. ... има нещо магично.

Общи условия

Активация на акаунт