В момента чета ... 75

• 42 954
  • 764
  •   1
Отговори
# 285
И аз много харесах "Да дочакаш утрото". Пълни пет звездички и от мен. Дори си я запазих за личната библиотека, което много рядко правя. Обикновено подарявам или разменям вече прочетените книги.

# 286
  • София
Ох, де, много сте лоши. Simple Smile Миналия месец се олях с Озон и Сиела, а купчината непрочетени на нощното  шкафче ще се катурне още малко. Simple Smile Решила съм скоро да не купувам нови книги. Ще видя дали я има в Столична библиотека.
Иначе последните прочетени от мен са:
- "Ярка река" - безапелационна 5ца от мен.
- "Книжарката от Кентъки" - по принцип избягвам всякакви ткаива книжарки, библиотечки, кафененца и пр., но тази някак си ме привлече в книжарницата. Не е лоша, научих и нещо ново - за "синьокожите" хора. Малко е наивистична, тип "Малка къща в преприята", но засяга и сериозни теми.
- "Гробът на сестра ми" - страхотен трилър. само частта в съда не ми хареса (не обичам "адвокатски и съдебни" книги тип Гришам), но не беше голяма част и не беше много натрапена. Другата част от книгата беше перфектна. Също 5*.

# 287
Дидка и аз съм се заринала така, но време имам само събота и неделя... Чакат ме Където пеят раците, Хиляда сияйни слънца, Богат беден и още доста...
Чудя се и на "Дневника на Ане Франк" дали да си го купя, някой, ако е чел с удоволствие бих чула мнение.

# 288
Дидка, и при мен се е заформил един дълъг и безкраен вече като че ли списък, чета вече по няколко книги едновременно, като все пак в един момент някоя взема превес и другите остават “на изчакване” (както стана с “Момичето от Бруклин” - не че не ми хареса, като я започнах, но Доер повече ме грабна), а нямам търпение за подхвана и непреведената книга на Лубри, достатъчно дразнещ любопитството ми е на корицата текста, подсказващ отново непредвиден финал.
Скрит текст:
Копирам ви машинен превод на анотацията на книгата, ако ми остане време днес ще го редактирам :

Ноември 2021 г. Жулиен Перо току-що беше назначен за началник на полицията в Монмор, изолирано село, обслужвано от един път.  Докато си представяше да кацне на края на света, той открива разкошно място с безупречно чисти улици и оборудвано с най-съвременна система за наблюдение.  Но нещо се сблъсква в тази прекалено спокойна атмосфера.  Дали това е заплашителният силует на Планината на мъртвите, която гледа към селото?  Гласовете и суеверията, които преследват жителите?  Насилствените смърти, които бележат историята на местата?
В традицията на “Тайните убежища”, удивителен трилър с оригинална, толкова и изкусна конструкция, която ще ви накара да се съмнявате в сигурността си на всяка страница.

Книгата е със заглавие Les Sœurs de Montmorts - Сестрите от Монмор. На корицата стои надпис (пак пускам за по-бързо машинен превод “ „Добър манипулатор, който обича да губи читателите си, за да ги намери по-добре. »

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 09:46 от fenyx

# 289
Верми,чела съм Дневника като малка и тогава не ми хареса .Сега съм го поръчала в библиотеката.
За пръв път четох Нора Робъртс и няма да повторя май.Никакви емоции освен досада не предизвика у мен.

# 290
  • Mostly in my mind
Извинете, обаче много е гадна корицата на "Да дочакаш утрото". Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 291
  • Tenerife
Дидка и аз съм се заринала така, но време имам само събота и неделя... Чакат ме Където пеят раците, Хиляда сияйни слънца, Богат беден и още доста...
Чудя се и на "Дневника на Ане Франк" дали да си го купя, някой, ако е чел с удоволствие бих чула мнение.

Хубаво е, че тепърва ще четеш тези три книги. Каква наслада и колко сълзи те чакат!... Hug

Имам усещане, че "Левски" ще я приключа догодина... Препъват ме дългите обяснения за монахините и манастира. Останалото- за героите, ми е интересно. Ако в училище се преподаваше на децата така за тях, като приказка, щяха да учат с по- голямо желание история.

И аз имам натрупани доста книги за четене, купени и от българската библиотека. И пак искам другите набелязани  да стигнат по- скоро до мен. Smile

# 292
Дидка, радвам се, че "Гробът на сестра ми" ти харесва. На мен съдебната част ми беше много интересна, по принцип обичам такива подробности, а и в тази книга се оказват донякъде решаващи, но наистина могат и да доскучеят.

# 293
Имам усещането, че "Гробът на сестра ми" много ще ми хареса. Пък и ми допадат подробности от съдебни процеси, така че и в тази част едва ли ще ми досади. Ако някой е готов на размяна, да ме има предвид.

И в тази връзка - чета "Територия на терора" на Луиз Пени и Хилари Клинтън. Интересна е, но след силното начало политическите игри определено започнаха да ми дотягат .

# 294
Приключих “Тревожни хора” в Сторител. Аз съм от харесващите Бакман, така че и тази книга ми хареса.

Ще продължа с “Наемателката”, а на хартия със “Свекървата”. За трети път пробвам Сторител и този път се сработихме. Взехме си куче и наивно си мислех, че ще слушам докато я разхождам. Малката обаче е много дива още и очите ми са на 6 с нея, защото яде всичко по пътя си. Все пак реших да не спирам абонамента и започнах да слушам докато домакинствам и докато мъжът ми гледа нещо по ТВ без да се налага да ходя в другата стая (не мога да чета, когато нещо ми говори). Вече имам 7 изслушани книги и спестен някой лев, доволна съм.

И аз имам много нови книги, нямам място къде да ги слагам. Чак се надявам някои да не ми харесат, за да ги даря. Ама първо трябва да ги прочета де Grin

# 295

Страхотни са нашите библиотекарки! Имат страница във Фейсбук и пускат снимки на новите книги. И снощи си запазих тези. В почивката си ги взех и само за тях ще мисля.🙃 Даже имаха и Момичето от влака. Вече ще проверявам, преди да купувам.Heart Eyes

# 296
И аз съм с дълъг списък за четене, както на четеца, така и на хартия (и при мен се трупат на нощното шкафче) Simple Smile
Вече почти приключих със записаните от Моята библиотека книги за мис Марпъл. След Проклятието на огледалото, започнах Джоб с ръж.
Какво да кажа за Проклятието - всъщност този път екранизацията е почти точна. Няма Нефертити и доста детайли са различни, но и няма истински значителни промени.
Книгата е с много по-свеж тон, докато серията е направо трагична (описват се едни и същи неща, но фокусът е някак различен). Мис Марпъл е малко цинична и това ми харесва Simple Smile

# 297
  • София
Ох, за този "Гроб на сестра ми" много ме сърбят вече ръцете " Grinning
В топ 3 на най-желаните ми е за момента заедно с "Изчезваща земя" и "Проблясък в мрака", за които чакам изгодни оферти Grinning

Започнах "По релсите" на Невена Митрополитска, но съм в началото и не мога да дам мнение.
Масово харесвана е от тези, които са я прочели. Много се надявам и на мен да ми хареса.

# 298
Мари77, коя е тази страница?

# 299
Мари77, коя е тази страница?
Да ти кажа, та после за мен да няма книги.Cry Joy
Тя е на градската ни библиотека. Не е в София.

Общи условия

Активация на акаунт