Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

В момента чета ... 75

 • 31 834
 • 765
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 444
Напоследък нямам късмет с книги. Прочетох "Тайните Убежища". Нямах никакви очаквания и ми беше трудно да намеря ревюта за нея или синопсис. Абслютно наивно, почнах първата част за острова и ми стопли интереса. След това, нещата рязко тръгнаха надолу. Виждам, че говорите дали има безполезни книги. Някои са безполезни.

Скрит текст:
Явно не обичам книги за психологически отклонения, психиатри, психологически анализи и т.н. Освен това не мога да чета за издевалества над деца. Не ме интересува как е поднесено. Тази книга остави трайно неприятно усещане в мен. 

# 31
 • Мнения: 471
,, Юнаци, лека нощ! "" Михаил no-mad Кунчев,,,,, Първата пушка,, Никола Беловеждов,,,,, Бог не е велик,, Кристофър Хъчинс.

# 32
 • Мнения: 9 286
Благодаря за новата пролетна тема!

Четвъртата книга на Ирса от поредицата за Тора тръгна много добре. Пак няма да се спи. Joy

# 33
 • Мнения: 189
И аз се включвам с голямо удоволствие!
Нещо не ми потръгнаха две, три нови книги, които започнах и реших пак да се върна назад във времето. В момента препрочитам "Тайните на морските катастрофи" на Лев Скрягин - една от най-добрите книги, които съм чела. Препоръчвам я за почивка на ума 😀  Написана изключително увлекателно, те отвежда на едно вълнуващо приключение сред океана...

# 34
 • София
 • Мнения: 10 005
Благодаря за новата пролетна тема!

Четвъртата книга на Ирса от поредицата за Тора тръгна много добре. Пак няма да се спи. Joy

Dez, "Бездна" ли четеш? Тя е четвъртата от поредицата The Children's House
И на мен тя много добре ми върви! Почнах я снощи, днес ми се отвори възможност да се начета както си трябва и минах половината Simple Smile

# 35
 • Мнения: 1 179
По въпроса за Крис Картър - доста се разочаровах, слушах първата му книга и хич не ме впечатли,а наистина имаше добри отзиви за нея. Харесвам по-заплетени случаи, някак не успях да усетя атмосферата и книгата като моя, та няма май да продължавам с поредицата за сега.

Прочетох Жената в капан на Уди Адлер Улсен. Хареса ми стила на писане, атмосферата, Асад също е доста шарен образ и май заради него ще продължа да чета натам. Самият случай също бе интересен, въпреки че още в началото се усетих кой е извършителят. Радвам се, че не зави към политическа тематика. Надявам се натам случаите да станат по-заплетени и интересни.

# 36
 • Варна
 • Мнения: 1 027
Аз чета така популярната в темата "Камък, ножица, хартия", на половината съм, но не съм така впечатлена, както повечето от вас.

# 37
 • Мнения: 2
Аз препрочитам "Никога, никъде, никой" на Нийл Геймън. Любим автор за този жанр.Heart  Междувременно почти приключих с "Поглед навътре" на Бет Кери.

# 38
 • Мнения: 42
Страхотна тема. Записвам се и я следя. Яз в момента не мета художествена литература, но много ми липсва и цитираните тук заглавия ми дават ценни препоръки за което много благодаря.  Последно започнах да чета “Един аристократ в Москва”, но нещо не ме грабна и я зарязах. 😟

# 39
 • Русе
 • Мнения: 1 026
Завърших ,,Летният брат" и заставам зад каузата и идеята, но ... образът на майката ми беше слаб, можеше да се разгърне още; не стана ясно какво стана с Емил и коя беше жената - съпруга, майка, сестра, също се спомена без да се завърши . И като цяло самата история спря и свърши като лятната ваканция и край 😁 . На кратко единият ни главен персонаж е с умствено увреждане и абсолютно реалистично авторът ни показа неговият свят и среда, връзката и отношението му със семейството , безпощадната действителност , на такова лице, което за закона си остава невменяемо, но пък с ,, доживотна присъда,, да няма пълноценно изживян живот. Хареса ми , че въпреки не леката тема, беше представена с връзката между двамата братя и с това книгата няма как да остави читателят безразличен.
Иначе изгледах едно интервю с автора и ми стана интересно книгата,по която работи в момента. Звучеше ми много обещаващо.
Благодаря Ви за милите думи ! ❤️📖
Ще се радвам да прочета и други мнения за,, Цветя за водата" , защото е хубава книга със специфично място , където се развива действието и длъжност на главния персонаж.

# 40
 • Мнения: 2 418
"Никога, никъде, никой" съм я чела поне 5-6 пъти ❤️

# 41
 • Мнения: 9 286
Dez, "Бездна" ли четеш? Тя е четвъртата от поредицата The Children's House
И на мен тя много добре ми върви! Почнах я снощи, днес ми се отвори възможност да се начета както си трябва и минах половината Simple Smile

Mijjj, чета поредицата за Тора Гудмундсдоттир- адвокатка, която влиза в роля на детектив. Четвъртата е "The Day is Dark". Твоята четвърта ще да е "Gallows Rock".
Книгите са атмосферни, донякъде и описателни, но не достатъчно. Вярно, за жанра е нормално, предполагам, все пак не е роман. Харесват ми и късчетата история, бих искала да намеря исландски романист, нещо като исландски Томас Савидж, или Стайнбек. (Сетих се за романиста на Рагнар от "Снежна слепота" Laughing).
Взех си и една която е хорър, и е отделна- "I remember you".
Интересно ми е коя поредица ще ми хареса повече.

Не съм зарязала "Джентълменът..." за него искам да не ме прекъсват през 10мин. и да имам голям прозорец. От малкото което видях ми хареса много.

На Нийл Геймън много ми хареса "Американски богове". Взех си "Момчетата Ананси", но още не съм я прочела. В списъка ми за тази година е.

А да налетиш на кофти книга не е трудно изобщо. Много жаби ще целунеш, докато намериш нещо наистина изключително. Чете ми се съвременна литература, а там жаби колкото щеш, дори наградени такива.

# 42
 • Мнения: 24
Благодаря за новата пролетна тема!

Четвъртата книга на Ирса от поредицата за Тора тръгна много добре. Пак няма да се спи. Joy

Тази поредица издадена ли е на български език?

# 43
# 44
 • София
 • Мнения: 10 005
Не Simple Smile
Тази поредица не е издадена. В момента ЕМАС издават поредицата за Хюлдар и Фрея (The Children's House)
И в този ред на мисли, да изкажа недоволството си от качеството на изданието на "Бездна"! Явна е липсата на коректор - пълна е с грешки! Преводът е от английски, а не от исландски (не съм обръщала внимание предните книги дали също са превод от английски).
Изобщо немарлива работа и черна точка за изд. Емас!

Това е поредицата за Тора - https://www.goodreads.com/series/50308-ra-gu-mundsd-ttir
Аз съм чела само "Третият знак" от нея. Май други няма преведени на български.

Общи условия

Активация на акаунт