В момента чета ... 75

• 42 287
  • 764
  •   1
Отговори
# 570
Отнесени от вихъра Heart
Аз съм на вълна класика. Споделете други подобни, завладяващи произведения.

# 571
  • Бургас
Монахинята на Дени Дидро

# 572
Чета “Дом на края на света” и “Зимна Венеция”.

# 573
После сподели мнение за "Дом на края на света" - аз не можах да я завърша, за мен е в топ 5 на най-ужасните книги, на които съм попадала въобще.

# 574
Прочетох Безмълвието на момичетата от Пат Баркър. Не знам как и защо се инатих да я завърша.
Нищо хубаво не мога да кажа за тази книга.

Авторката е взела наготово най-известните и епични главни герои въобще и е решила да направи от Илиада една бърза попара. Напъхала е в устата на персонажите такива нелепи диалози, че направо е позорно.
Грозен език, беден изказ, никакво творчество. Въобще не мога да си обясня какви награди печели тази лелка и как се слави като писателка. Пълен профан е за мен госпожата. Не бих чела друго от нея.

# 575
Значи мненията ни се припокриват напълно Simple Smile

Започвам Котаракът, който спасяваше книги. От няколко седмици я имам, дойде й редът.

# 576
Преди време бях чела още една “изповед” на наложница, но за такава на Едуард III — Компаньонката на краля. Доста тъпо книжле, но някак с по-премерена реч.

Почвам Баба Яга снесла яйце от Дубравка Угрешич.

# 577
И за "Баба Яга" ще чакам отзив, заглеждам я от известно време.

# 578
Прочетох Безмълвието на момичетата от Пат Баркър. Не знам как и защо се инатих да я завърша.
Нищо хубаво не мога да кажа за тази книга.
........................

И аз. Вулгарна книга, отказа ме бързо в началото. Никога вече няма да докосна книга на авторката, дори с дълъг прът.

Чета четвъртата от поредицата за Хюлдар и Фрея на Ирса Сигурдардоттир. Много силна поредица, но доста тежки теми засяга. Чета бавно.
Иска ми се нещо безбрежно да прочета, все се каня на детска литература.

# 579
  • София
Завърших "Зовът на кукувицата". Мудна си беше до края, някои улики се повтаряха и потретваха за неразбралите. Въпреки това сигурно ще продължа с поредицата само заради Корморан и Робин.
Започнах "Наемателката" и веднага си припомних защо не харесвам скандинавците. Главните герои са ми изключително противни, датското чувство за хумор не ме забавлява. Дано поне престъплението да се окаже заплетено.

# 580
После сподели мнение за "Дом на края на света" - аз не можах да я завърша, за мен е в топ 5 на най-ужасните книги, на които съм попадала въобще.
И аз не съм убедена,че ще я завърша…от нея лъха някаква гадна тегавина и психо-обременени герои,които лично на мен са ми противни,в началото съм,засега не виждам никакви светли нюанси в действието…на гърба на корицата резюмето е:прозата на Кънингам е неизмерно красива🤔…движи се на границата с поезията..🤔🤔.Не съм чела “Часовете”,за която е взел Пулицър,това е първа среща с автора.

# 581
Точно същото бих казала и аз за героите и атмосферата, Calabria.
Заради "Часовете" я взех навремето, гледала бях филма и много ми хареса.

# 582
"Зовът на кукувицата" по мо е интересно от Смъртоносно бяло. И Страйк ми е по-симпатичен отколкото в началото на Смъртоносно бяло. Дали е от пордността или просто в началото идеята е била по-плодотворна ... ще видя нататък. За Древногръцките митове и легенди си имам старото издание с бледожълта твърда корица и си препрочтам от време на време . Осибено като ме вбесят със някаква съвременна тъпотия основана на величието на човешкото АЗ . 
Детето също учи по история на тази тема и му купих на писател с български произход, може и българин да си се води, но живее в май в Германия Dimiter Inkiow -
Die schönsten griechischen Sagen  - https://www.medimops.de/dimiter-inkiow-die-schoensten-griechisch … QYFyABEgKuufD_BwE

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 00:18 от bella-ciao

# 583
Чудя се дали Хиляда кораба ще е кофти, като Безмълвието на момичетата? Когато обявиха, че излиза на български, си помислих, че ще е нещо от този род, въпреки че е от друга авторка.

Мен ме дразни, когато се изместват боговете и чудесата - в митовете те имат главна роля и са един от най-интересните елементи, не е нужно всичко да е хуманоцентрично. А за радикалния феминизъм съм писала и преди - какво да добавя... Толкова да нямам нищо общо с начина на мислене на тези жени (авторките, а и героините им) - направо все едно сме от различни планети (аз също съм феминистка, но не като тях - няма допирателни).

# 584
  • Чукарландия
Отнесени от вихъра Heart
Аз съм на вълна класика. Споделете други подобни, завладяващи произведения.

"Отнесени от вихъра" има и продължения - "Скарлет" в две части от Александра Рипли.
В тази тематика "Вечната Амбър" е моя много любима книга както и продължението ѝ "Арлет".

Общи условия

Активация на акаунт