В момента чета ... 75

• 42 958
  • 764
  •   1
Отговори
# 555
Не съм! Ето сега, като написа този коментар, се сетих, че тези заглавия съм ги срещала.

# 556
  • София
Успях, прочетох Крехко равновесие. Отне ми месец. Просто не мога да оставя книга, щом съм я почнала, поне на този етап от живота ми. 😁 Не мога да кажа, че книгата не става, просто ми беше скучна през по-голямата си част. Според мен обемът и е прекалено голям, има излишни неща. Също така по-депресираща книга не съм чела през целия си живот. Тамън да си помислиш, че поне за един от героите ще има лъч надежда и БАМ. Не съм чела нито книга, нито пък съм гледала филм или сериал, в който да се случват толкова лоши неща на един човек. 🤷‍♀️ Първо се изненадах, че   не умряха всички герои, но всъщност така беше по-логично- да живеят, за да страдат ( според идеята на книгата). Някои описания ми бяха тип Баркър. 😬 2.5/5 с уговорки.
Започвам Истината за случая "Хари Куебърт".

# 557
  • Mostly in my mind
Аз съм така с "Образована". Иде ми да я зарежа. Кажете ми да не го правя. Blush
Аз не се поколебах да я зарежа след около 20 стр.,въпреки добрите отзиви.
И аз я оставих. На 150 стр.
И "Крехко равновесие" съм приготвила, не знам защо но имам усещането, че ще стане нещо подробно. Ама да не се настройвам. Blush

Започвам Кинг и "22.11.1963".

# 558
Приключих "El libro negro de las horas" - новата книга на Ева Гарсия Саенс де Уртури, която е самостоятелно продължение на трилогията й за Кракен. Много интересна история, наистина съвсем спокойно може да се чете, без да си чел трилогията, и се научават доста неща за книгите (една от темите е библиофилията). Дано да се появи и на български.

А сега започнах "Камък, ножица, хартия".

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 07:42 от Cioccolata

# 559
  • Berlin
Лолита, завиждам, че започваш тази книга. Една от любимите ми е!

# 560
Аз по-скоро желая кураж. Крехко равновесие е голямо тегло.

# 561
Приключих с моя "Моя мрачна  Ванеса" противоречиви чувства събуди в мен тази книга ..
Скрит текст:
може би до около средата някак си бях като хипнотизирана, четях бавно не исках да свършва. Исках максимално дълго да удължа тази "хипноза ". Но в един момент след навършването на пълнолетие и може би около 21г на Ванеса притегателната сила на книгата се загуби. Приемам, че Ванеса е от момичетата които наистина харесват по зряли мъже,поради факта че не е намирала подкрепа от своите родители и търси в Стрейн всичко, което й липсва .А той един изкусен манипулатор намерил кой да откликва на интересите му. Според мен Стрейн също е преживял "нещо" обърнало живота му,визирам решението му за вазектомия.
Имам примери в живота за момичета/жени които съвсем съзнателно избират доста по- възрастен мъж за свой партньор ,та честно казано не съм "потресена" от избора на Ванеса. Та дори и това, че е на 15 изобщо не я прави толкова малка или неосъзнаваща в какво се забърква. Според мен не е чак толкова стресираща тази история, няма бруталности,можеше да е доста по-тежка историята, да има доста по-лош край , даже много се изненадах от избора на Стрейн за самоубийство.  
Всичко опира до това какъв избор ще направиш и как ще понесеш последствията  и дали ще успееш да продължиш напред. В никакъв случай не подценявам и оправдавам хора като Стрейн и че без негова "помощ" това едва ли би се случило но е факт,че някои момичета искат точно това,забраненото ги привлича.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 22:26 от CoCo`Milk 🥥

# 562
Приключих Зулейха отваря очи- силна книга с малко тъжен финал.Сега започвам Пратеник на полумесеца на Й.Вълчева.После имам още 2 нейни книги.Нямам търпение.

# 563
Приключих с моя "Моя мрачна  Ванеса" противоречиви чувства събуди в мен тази ...
Коко, имаш спойлери.

# 564
Приключих с моя "Моя мрачна  Ванеса" противоречиви чувства събуди в мен тази ...
Коко, имаш спойлери.

Сложих.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 22:27 от CoCo`Milk 🥥

# 565
В “Моя мрачна Ванеса” аз не видях избор от героинята, че да говорим изобщо, как жените са привлечени от “лоши момчета”. В случая героят дори не беше такъв, защото за пред обществото той представяше достатъчно конформистки образ. Идеята на книгата е по-скоро насочена към лесната манипулируемост на неоформения характер, поставен в определени условия.
Бях споделила, че книгата ми въздейства, но, признавам, че след условната й среда, посланието се загуби и белетристичният разказ бе объркан. Беше ми излишна сюжетната линия с втория преподавател, както и тази след години, но разбирам, че целта е да даде надежда. При мен това не бе постигнато, но аз съм читател, който няма нужда от “хепи енд”, за да му допадне една творба, често дори е точно обратното.

# 566
Tsugumi_,
Скрит текст:
тя сама е избрала да няма избор като всеки  знае какво ги вълнува момчетата на нейната възраст а тя не се виждаше в такъв сценарии (говоря когато е на 15 след 20 избор имаше но тя така и не правеше правилният). В никакъв случай не съм поставила Стрейн под категория тип  "лоши момчета ". Безспорен манипулатор но вина има и отсрещната страна, защото избора беше нейн да мълчи.
За мен Ванеса беше емоционално зависима към него типичен пример за  Стокхолмски синдром  който има две ключови характеристики: положителни и отрицателни чувства към похитителя. 

# 567
Върнах се за малко към древногръцката митология с тези две книжки - и двете са детски, с илюстрации от български творци.
Скрит текст:
Орфей и Евридика е с много кратък текст - преразказва познатия мит, като е посмекчен, за да бъде подходящ за млади читатели.
Аталанта преразказва живота на героинята от раждането до сватбата й. Стотина страници, изпъстрени с илюстрации; чете се доста бързо. Включва откъси от истории на други гръцки герои. Има смърт и трагедии - просто няма как да се избегнат при тези истории, но разказани с възможно най-малко кървави подробности. Текстът е приятен, с наивно звучене (оправдано за детска книга), има щастлив край.

# 568
Като стана въпрос за древногръцка митология- да ви подскажа, че Колибри са намалили на Кун книгата на 50%, добър справочник е според мен, не само за богове и герои, но и старогръцка литература- Антигона, Аргонавтите, Одисея и пр.

# 569
Мислех, дали да не поръчам и нея, но за сега се въздържах (при следваща подобна промоция може и да стане). Имам запазено издание на Митове и легенди от Кун, на Плеяда.
Ето това, но с твърда корица - аз съм си го купувала преди години (не е наследено или нещо такова) и все още изглежда много добре: https://www.ozone.bg/product/starogratski-legendi-i-mitove-nikol … un-pleyada-72466/

Чудя се дали в новия превод има разлики, затова може и да го взема в някакъв момент.

Общи условия

Активация на акаунт