В момента чета ... 75

• 42 985
  • 764
  •   1
Отговори
# 540
Този е друг. Паркър Пайн не е точно детектив, по-скоро е професионален манипулатор (според мен навлиза малко в сивата зона - действията му не могат във всеки случай да се определят като морални).
http://www.erabooks.net/knigi/%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B0%D0% … D0%B0%D1%82%D0%B0

Старата корица на Абагар е изключително неадекватна - не знам какво точно трябва да представлява (труп, увит във вестник??), но няма нищо общо със съдържанието:
Скрит текст:
Не помня откъде я изтеглих (от Рулит или от Читанка, но се чудех какво ли е това, а то - художникът бил мързелив и сигурно е използвал някоя стара илюстрация, вместо да прочете нещо и да седне да рисува по темата)...

# 541
Сериала неговото име ли носи?

# 542
  • Варна
Аз се прехвърли от четвъртата на първата книга от поредицата на Робърт Галбрейт. Началото на първата ми харесва много повече от описанието на сватба, семейства и скандали , които ми се сториха като половин любовен роман със сватба и пр. Значи първата няма такива локуми за сега.
Просто от първата до четвъртата ти става ясно защо има сватби, локуми, скандали и т.н., всичко това е част от отношенията между главните герои. Ако изведнъж се тупнеш насред сватбата се чудиш какво дири в книгата, но всъщност си е съвсем на място Wink На мен ми е също толкова интересно да чета за отношенията между Робин и Корморан, колкото и за криминалната загадка.
Зарязвам "Прилепът", нямам нерви да я чета. Ще си дръпна направо третата, да видим дали ще е по-интересна.

# 543
Това е сериалът за Страйк: https://www.imdb.com/title/tt4276618/

А за Пайн има някакъв от 82-ра година (не точно сериал - екранизации на два от случаите). Може и да са го пускали по някоя телевизия преди години и от там да ми е познат...

Да ви кажа за Робин - аз донякъде разбирам мъжа й.
Скрит текст:
Ако аз се омъжа за човек, когото си мисля, че познавам добре и който има хубава и стабилна работа, и изведнъж се окаже, че този човек се е преструвал (за това как се чувства по отношение на много неща) и всъщност иска да напусне стабилната си работа и да работи нещо опасно, за малко пари, без фиксирано работно време, няма да ми хареса и най-вероятно бих сложила край на отношенията си с него. Не е въпросът в парите, а в самия начин на живот и в това, че се оказва, че има съвсем други интереси от това, което Робин е представяла до този момент. Все едно е друг човек, изведнъж си сваля маската и тези, които са около нея са длъжни да подкрепят промяната. Защо?!

# 544
pppqqq
Скрит текст:
Аз в никакъв случай не останах с впечатлението, че тя иска този мъж. Значи в 4 част стигнах до маоисткото събрание на което той търси Били. Сега се прехвърлих на първата, но до сега останах с впечатлението, че тя изобщо не иска да е женена за Матю. Също че тя запази брака още в първите часове само заради сватбата и инвестицията и ангажимента на семейството си. Не заради себе си или заради него.
А това с подробностите върху дадени герои, като например описанията на заешката устна в първа и кръстенето непрестанно и зачервения нос на Били са ми доста ярко и натрапващо описани. Не знам с каква цел , може да има роля към разгадаването на случаите до което не съм стигнала и затова не го коментирах . Ако няма общо с това то и тези детайли така натрапчиво описани ме дразнят.
Ще прочета нататък и ще пиша Simple Smile

# 545
  • Варна
Относно Робин и Матю
Скрит текст:
Не мисля, че някой обвинява Матю. Просто Робин не трябваше изобщо да се жени за него, то беше пределно ясно, че отдавна са се разминали. Трябваше да си развият отношенията със Страйк, надявам се в някакъв момент така и да стане.

# 546
Много ми напомнят отношенията на други в друга поредица и друг автор, но не мога на момента да се сетя. Tвоето описание ,последното, ми напомни много нещо, което си мислих за други герои. Ще се сетя и ще пиша

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 11:21 от bella-ciao

# 547
Скрит текст:
една от следващите книги на benitorial, но тази корица… Simple Smile)

https://www.goodreads.com/book/show/32580398-perfect-remains?ac= … AMhelR&rank=5

В момента чета “Гробът на сестра ми” и много ми харесва, дори първата вечер отметнах 100 страници без да усетя, а рядко ми се случва Grinning

# 548
Както в сериала, така и в книгите усещах лошо отношение към Матю - един вид задник.
Скрит текст:
В последната (освен ако не бъркам хронологията) Робин се чувстваше стресирана от неговото отмъстително отношение по време на развода и като че ли беше с впечатлението, че той е виновен за провала на връзката им (заради изневярата), докато на мен ми се струва, че по-голямата вина е нейна. Той е просто обикновен човек, ако тя беше по-открита с него от самото начало, можеше и да не се стига до брак.
А също и Страйк е прекалено жесток към бившата си. Жената е със сериозни психически проблеми, а я изкарват въплъщение на злото.

# 549
  • София
Мисля да захващам Уилям Фокнър - „Авесаломе, Авесаломе!”. Някой чел ли я е? Интересна ли е?

# 550
Аз още много малко съм прочела, но за сега на мен ми се стори
Скрит текст:
Матю доста симпатичен, само малко пререагиращ защото го правят малко на маймуна, в смисъл другите двама.
А за Страйк ами стори ми се като някой, който се държи като @Аз съм си такъв, всички ме знаят и затова ще си се държа като такъв и не ми пука на кой как се отразява това @ т.е. всичко ми е простено защото съм си такъв. Т.е. аз не обичам такива хора, не са ми симпатични.  Сега чета нататък и ще пиша пак. Може първите ми впечатления не се потвърдят.

# 551
Аз съм така с "Образована". Иде ми да я зарежа. Кажете ми да не го правя. Blush
Аз не се поколебах да я зарежа след около 20 стр.,въпреки добрите отзиви.

# 552
Книги, които не ми допадат, вече не дочитам - ценя си времето, защото има толкова много книги, които още не съм прочела, а съм харесала. Ако не съм успяла предварително да я селектирам по мой вкус, след като почна да чета и не ми допадне поради дадена причина, ако ми е поне малко интересна - минавам по диагонал, за да проследя историята; ако  книгата е съвсем зле - просто я оставям. Също вече внимавам да не попадна на спойлери, че преглеждайки отзиви за една книга в ГР, попаднах на такива при една книга, която после така и не можах да почна да чета въобще заради това. А като цяло напоследък натрупах солиден списък от заглавия, някои неща си взех от промоциите на Сиела и Колибри, сега даже малко съжалявам, че не оставих за утре да се възползвам от -50% в книжарницата им на ул. Иван Вазов, защото съм харесала и “Берта Исла”, а я нямаше в онлайн селекцията на книги на -50%, ако пък имаха “Ако пътник в зимна нощ” на Калвино - щях да я взема да я имам в личната си библиотека, независимо дали е намалена или не.

# 553
"Скреж" от Радостина Ангелова - до един момент се чудех харесва ли ми или не, най-вече заради изобилието от кратки изречения навсякъде в текста, както и заради художествени сравнения, които намирам за странни, но в крайна сметка, след като я дочетох, я харесах. Идеята ми допадна - за вината, която с лекота хвърляме върху друг, който изглежда удобен за целта и как цял един живот може да премине в заблуждение, обвинения и желание за мъст и какво се случва, когато много години по-късно все пак дойде мигът на истината. Цялостната атмосфера е като от стар български филм - и сюжетът има всички познати задължителни клишета, за да е налице драмата, героите до един също са силно клиширани и скучни, но някак историята увлича и се чете с лекота. Бих прочела и друга книга от авторката.
"Всички утрини на света" от Паскал Киняр пък е книга, за която ми е трудно да намеря думи, но въздействието й е много силно, още ме боли сърцето. Каквото и да напиша, ще е отвлечено и няма да даде представа за произведението.
Взех "Момчето в снега" от Самюел Бьорк без кикакви предварителни очаквания, даже ревюта не съм чела.

# 554
Взех "Момчето в снега" от Самюел Бьорк без кикакви предварителни очаквания, даже ревюта не съм чела.
О, даже не знаех че има и трета.
А първи две чете ли - Пътувам сама и Совата?

Общи условия

Активация на акаунт