В момента чета ... 75

• 42 952
  • 764
  •   1
Отговори
# 105
Danilu, на италиански книгата е Dove i pensieri non fanno rumore, на Мондадори е.

Както знаеш, превеждат заглавията на филми и книги "творчески".

# 106
И на шведски :  Och varje morgon blir vägen hem längre och längre
Скрит текст:

В английското издание (мисля че такива са и в шведското) много повече ми харесват илюстрациите към книгата. На Дамян Дамянов оценявам графиките, но илюстрациите на Ella Laytham носят друго настроение към този прекрасен текст.
Скрит текст:
Могат да се видят част от тях на сайта ѝ

https://www.ellaytham.com/illustration

Пейката със зюмбюлите особено излъчва толкова топлина и някаква мила носталгия.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 22:31 от fenyx

# 107
  • Mediterraneo
Валя сутрин... е единствената книга на Батман, която съм прочела с истинско удоволствие. Наслада за сетивата!

Майко мила, какво се е получило от поста ми, хаха, ще го оставя така. И все пак- става дума за Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг на Бакман Simple Smile

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 19:14 от Тарталета

# 108
Och varje morgon blir vägen hem längre och längre - това е оригиналното заглавие.

# 109
  • София
На половината на "Камък, ножица, хартия" съм. Много ме увлече, бързо се чете. Не съм чела спойлери и ми е интересна за сега. Нямам търпение да я дочета.

# 110
Много съм доволна от "Тайните убежища", различна, грабваща, неусетно прочетена.. Препоръчвам за изваждане от дупка. Определено ще запомня Жером Лубри и бих прочела още от него.

Май ще започна "Вратата", Магда Сабо.

# 111
Намират се и други негови книги из нета, но само тази е преведена. Имам една негова предвидена да чета по-натам.

# 112
Аз още броя дните.... Чака ме от 2020, когато бях бременна. Сега я приключих за 24 часа. Дано до края на майчинството успея да наваксам с този темп, че имам още една чакаща от тогава, а идват и новите 7 попълнения и още едни дето им се точа за 24-май.
За книгата... Ами интересна е, бързо се чете, но на моменти вулгарна. Пак за война, но не знаех, че е. Не съм и чела рецензията, бях я купила тогава като нашумяло заглавие. Надявам се тези, които чакам да не са толкова тъжни. Вече много ми идва.

# 113
Почти приключих с поредицата на Девни Пери-Ларк Коув,нещо в тези книги липсва.....няма го това завладяващото нещо,което да те накара просто да не оставиш книгата...не знам сториха ми се малко скучни

# 114
Започнах "Понеделник сутрин" на Санджей Гупта. Докторска, бива за момента, без да е нещо Уау, ще видим по-натам. Отвреме навреме попреглеждам "Лъжи на дивана", ама не ми върви постоянно, с паузи я чета.
На аудио продължавам с Катерина Хапсали "Сливовиц", докосна ме тази книжка, определено е моето. Наистина като съдържание и действие няма нещо особено, по-скоро чувството, което лъха от нея, някаква безмерна тъга.. може би и моментът ми е подходящ, сигурно и аз съм в подобна, както са я нарекли критиците, 'екзистенциална криза'.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 13:27 от Минерва

# 115
  • Пловдив
За "Понедлник сутрин"
Чете се бързо и леко. Чисто човешка книга и най-добрите лекари са просто хора, със свои чувства, мисли, амбиции...и безгрешни няма.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 19:12 от Десиссслава

# 116
  • София
На Санджай Гупта съм чела само "Будният ум" - как да си поддържаме мозъка във форма и как да се предпазим от деменция. Много приятно е написана, на достъпен език и дава добри насоки, без да натрапва.
Най-сетне дочаках "Ярка река" от библиотеката, два месеца я чаках и днес мисля да я започна. Не успях да си тръгна само с нея, взех и "Злодеянието" и "Бегуни". Simple Smile Исках да взема само 1 книга, защото вкъщи ме очаква огромна купчина, но не устисках.

# 117
"Вкусът на тъгата" на Джъд Морган - биографична за сестрите Бронте. Обемиста, документално точна книга, написана с много уважение към семейство Бронте. Стилът се доближава максимално до този, с който сме свикнали да ги свързваме и не изпада в мелодраматизъм и романтика. Слабост за мен беше, че почти цялата книга е посветена на периода до създаването на творбите им, но показва, какво ги е родило, как е било невъзможно да не бъдат написани и как животът на тези крехки създания е бил подчинен на таланта им. Били са богати да има себе си, своето семейство и много самотни в целия свят. Въпреки че бях чела много за тях, за мен бе полезно да вникна във всекидневния им живот, в трагедията, която ги е оформила и не ги е напуснала.

"Пътеводител в квантовия свят" на Джим ал-Халили е полемично написана книга с обща информация за квантовата физика. Нв съм сигурна, че я бих я препоръчала.

От библиотеката са ми подготвили петте книги, които заявих още същия ден и трябва да ги взема. Организацията наистина е много добра. Винаги си харесвам и някое от заглавията, които са подбрали във витрината.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 18:51 от Tsugumi_

# 118
  • на острова на мечтите
(..)Някой да сподели оригиналното заглавие на Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг, моля! (…)

На английски е “And every morning the way home gets longer and longer”.
HugHeart
Danilu, на италиански книгата е Dove i pensieri non fanno rumore, на Мондадори е.

Както знаеш, превеждат заглавията на филми и книги "творчески".
Да, има я в Кобо Kissing Heart

# 119
Тsugumi_ , по твоя препоръка прочетох  с удоволствие "Престъпленията на Шарлот Бронте" ,която  ме заинтригува и обърка доста.
Скрит текст:
Бях си създала един образ за семейството от "Вкусът на тъгата" и особено за Шарлот ,  безкрайно се възхищавах за опората , която дава на сестрите си  и баща си, за трагичния ѝ край, точно, когато уж животът ѝ поднесе  обич и спокойствие. А  според  Джеймс Тъли тя е някакво чудовище . Той претендира да е извършил  историческо криминално разследване  и книгите са две съвсем различни истории за това колоритно и талантливо семейство , особено за Шарлот.

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 07:29 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт