В момента чета ... 75

• 42 281
  • 764
  •   1
Отговори
# 690
голяма цена са изпраскали на допечата...не беше ли под 20 лв иначе https://www.ciela.com/vova-volodya-vladimir-putin.html?utm_sourc … aTLKH-mC1kZBp4I0U
Беше 5 лв и Блажев се оплакваше, че е провал. Или я бъркам с другата за Путин...

Не знам дали наистина са само жени бежанците, виждам разни новини за мъже - изглежда доста от тях все пак са успели да избягат от мобилизацията.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 14:41 от pppqqq

# 691
  • Mostly in my mind
голяма цена са изпраскали на допечата...не беше ли под 20 лв иначе https://www.ciela.com/vova-volodya-vladimir-putin.html?utm_sourc … aTLKH-mC1kZBp4I0U
Беше 5 лв и Блажев се оплакваше, че е провал. Или я бъркам с другата за Путин...

Не знам дали наистина са само жени бежанците, виждам разни новини за мъже - изглежда доста от тях все пак са успели да избягат от мобилизацията.
не е същата книга. онази, за която се оплакваше, беше на Гари Каспаров "Зимата идва".

# 692
Междувременно прочетох разказа “Кръв от къртица”, досега не бях чела нищо от Здравка Евтимова. Трогна ме, докосна сърцето ми, доплака ми се. Мисля, че ще потърся сборника с разказите, самият разказ намерих тук
Скрит текст:
https://www.bdz.bg/bg/c/proza?page=3

Макар че, излиза качен и в други сайтове, видях и, че се изучава в 8-ми клас.

# 693
Някъде четох, че дори бил включен в учебната програма на учениците в САЩ.

# 694
Егмонт още ли издават комиксите "Том и Джери"?

Евтимова ми действа отблъскващо с нихилистичните си и депресивни текстове.
Деян Енев е най-талантливият жив български писател.

# 695
Аз започнах все пак "Институтът" - да видим този път дали ще ми съвпадне мнението с повечето, знам че беше една от доста номинираните книги за 2021 г.

# 696
Джина, за книгата на Стивън Кинг ли става на въпрос ? На мен ми хареса, типично в стил на Краля.

# 697
Егмонт още ли издават комиксите "Том и Джери"?

Не. Сега издават разни Барби, Колите и Хот Уиилс.
Освен "Бърборино" на Фют в момента няма друго качествено детско периодично издание...

# 698
  • София
Прочетох "Понякога лъжа" от  Алис Фини - авторката на "Камък, ножица, хартия". Феновете на първата издадена у нас книга на Алис Фини ще харесат и втората, защото макетът е, общо взето, същия.
Не бих казала, че не ми хареса - прочетох я и ми беше интересно до края, но в крайна сметка у мен остава усещане за някаква игра от типа "А сега да видим дали те шашнах, не очакваше,  нали?", като стремежът на авторката да обърка и шокира читателя с неочаквани обрати на сюжета се оказва в един момент малко нещо самоцелен, в ущерб на логика, правдоподобност и дълбочина при изграждане на образите - поне аз така го възприемам.  Но явно сега това е модата при прихологическите трилъри и налитам на всевъзможни вариации на този модел, който започва все по-малко ми харесва.
Започвам "Студен гранит" на Стюарт Макбрайд, а на английски ще се боря с един адвокатски трилър - "Special Circumstances" на Sheldon Siegel.

# 699
  • Варна
В крайна сметка прочетох "Прилепът" на Ю Несбьо, понеже нямах нищо друго качено на четеца и докато открия какво да чета взе, че ми стана интересна. Като цяло е ОК, началото беше много разхвърляно и трудно приковава вниманието. Едно-две неща ми бяха някак неизпипани и излишни, като например
Скрит текст:
убийството на Биргита, ей така от нищото, за нищото, не последва нищо след него, нямаше никакво значение за разплитането или заплитането на случая, просто за мен беше безсмислено.
Като изключим това ми хареса как завърши.

# 700
“Понякога лъжа”(Sometimes I Lie) е първата ѝ книга, но тук се издава втора по ред на отпечатване.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Alice_Feeney

Ще преиздават явно на Олга Токарчук “Дом дневен, дом нощен”. Очаква се авторката да дойде в България на 10.06. Освен това скоро се очаква да се появи нова нейна книга, която също ще бъде превеждана от Крум Крумов.
Вчера (ако не греша) е имало представяне на “Гардеробът”, на мен ми хареса този кратък сборник от 3 разказа.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 14:55 от fenyx

# 701
  • Mostly in my mind
да, "Понякога лъжа" предхожда "Камък, ножица, хартия". а ще има и нова https://www.goodreads.com/book/show/59808050-daisy-darker

# 702
Приключих Свекървата и моето мнение е, че не става.
Останалото ще го сложа в скрит текст, за да не проваля прочита на тези, които ще я четат.
Скрит текст:

Авторката си личи, че е някаква ограничена домакиня и инфантилното писане, избухнало в книга е някакъв свръхкъсмет. Толкова плоски реплики и такива скапани образи скоро не бях срещала. Отвратителни герои, като изключа Том и Даяна, останалите в моите очи са шайка мизерници. Абсолютни келеши.
Най-дразнеща беше снахата. Някаква капризна наблюдателка с претенции как всичко и всички трябва да се съобразяват с нея и даже да я харесват и улесняват. 
Все другите бавят невъзпитаните деца, които не е успяла да научи на елементарни обноски. Видях я като мързелива мърлячка и комплексарка.
Геройските постъпки да зашлеви свекървата и да се спретне на погребението на същата като стриптизьорка добавиха и просташки елемент в сюжета.

За глупавия неин баща, съпруг-неудачник и останалите мекотели, с които е в роднински връзки щрихите бяха комични. Същото важи и за ченгетата.
Финалът е абсурден и тъп.
Въобще припомних си защо подминавам Бард като издателство…

# 703

Деян Енев е най-талантливият жив български писател.

Това изявление предполага да сте чели всички живи български писатели. Точно него не съм чела. Стана ми интересно и ще потърся нещо в библиотеката.

# 704
Деян Енев започна в сп. "Родна реч", където поместваха рисунки (Анри Кулев),стихове и разкази на ученици в по-горна степен. Оттам излязоха немалко известни сега имена и на журналисти, обществени личности. Още помня един негов разказ, който разчиташе на неочакван край за това, как баща му отишъл в родилното и докато се лутал из различни стаи, докато търси сина си накрая попаднал на стая с надпис "Деян Енев", специално за неговия син. Всичко това написано със запомнящ се стил. На мен ми е трудно да определя, кой е добър български съвременен автор (чета ги рядко, а и всеки има свой вкус и предпочитания), но споделям мнението, че името му се откроява сеед доста други с известни с това да са само популярни.

Общи условия

Активация на акаунт