Рождени дни в работата

• 5 021
  • 77
  •   1
Отговори
# 15
На рожден ден не се ли черпи за здраве?

# 16
Черпи се за здраве, но мисля, че всеки има право да избира кого да (не) почерпи.

# 17
Черпи се главно защото и другите черпят и защото другите ще одумват тоя цялата фирма го знае, че има празник, а една бонбона не донесе да почерпи.
За здраве черпиш близки и приятели.

# 18
Всеки има право да разбира нещата по свой начин.

# 19
Е, сериозно ли черпите за да не ви одумват? Тогава защо просто не си скриете рождената дата и не подминавате празника?

На мен това ми е много странно, да черпиш за да се покажеш пред хората…

Има колежки, които носят и сладкиши, защото обичат да готвят и редовно бъркат нещо вкъщи.. не го правят за да се показват.. и е без повод. Не знам с какви хора работите…

# 20
Ама то и ние носим и без повод. Въпросът беше какво става, ако не черпиш - писах какво става при нас.
А какво значи да си скрия рождената дата? Тя не е посочена на видно място.

# 21
Да не казваш кога ти е рождения ден. Да не ти излиза във фб, ако си добавила колегите си там. Просто да не знаят кога ти е.

В предишния ми тим имахме списък и всеки нов го записвахме, за да сме подготвени и да сме събрали парите за подаръка като дойде Денят.

# 22
Може ли сами да си решаваме как да си отбележим рождения си ден, ще черпим ли, ще се крием ли? Че пак и изненада с какви хора работим.... Да, работим, не сме на работа да се забавляваме. Ако има разбирателство и забава е само екстра, но целта е друга.

# 23
  • Ямбол
Може ли сами да си решаваме как да си отбележим рождения си ден, ще черпим ли, ще се крием ли? Че пак и изненада с какви хора работим.... Да, работим, не сме на работа да се забавляваме. Ако има разбирателство и забава е само екстра, но целта е друга.
Що да не може, може. Но хората си правят изводи. И това също може.
Бившата ми шефка, след като се спря практиката да ѝ се подаряват злата и други скъпи подаръци, започна да си взима отпуск на рождените си дни. Нашият извод беше - спестява си унижението да не ѝ подарим нищо.

# 24
О, решавайте си много ясно. На мен ми е много интересно като някой каже, че ходи на работа само за да работи. А с колеги не се ли общува, говори?!

Явно нагласата е изключително важна. Винаги съм била отворена към новите си колеги и съм създавала страхотни приятелства.

# 25
хората си правят изводи
Да не смееш да пропуснеш голямата кутия Мерси.

Явно нагласата е изключително важна. Винаги съм била отворена към новите си колеги и съм създавала страхотни приятелства.
А тези страхотни приятелства поради грешка на езика ли са в минало време?
Колегите са предимно хора за маса. Това не ги прави лоши, но за приятелска титла се иска друго, не да се хилите с часове на по биричка.

# 26
  • Ямбол
хората си правят изводи
Да не смееш да пропуснеш голямата кутия Мерси.

...
Това не го разбрах.

# 27
  • София
Имам приятели сред колегите, но не са в моя отдел.
А рождените си дни предпочитам да празнувам само с мъжа си далече от дома.
Скрила съм си датата в социалните мрежи и не искам никой да ми честити.

# 28
Не, нарциса, в минало време са, защото от няколко месеца съм на ново място и нямам нито един ден в офиса. Имам 12 колеги в екипа си, 6 са в чужбина,6 в София. Не сме се виждали на живо.

С предишните ми екипи създадох страхотни приятелства, които са далеч от бира за маса. Но явно за някои хора това е ужасно странно и чуждо. Пак казвам, до нагласа е, видно.

# 29
За мен приятелството е нещо друго. Да си говоря с колегите е просто способност да работиш в колектив и добро възпитание. Като напуснеш след два дни всички те забравят.

Общи условия

Активация на акаунт