Основателно ли е възмущението относно 40- левовата издръжка на бежанец?

• 169 285
  • 3 238
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Не само нап, а цялата бюджетна сфера, а там обикновените заплати на обикновените служители са много ниски.

# 136
Който работи в бюджетната сфера, си търси повишаване на доходите от държавата. Всички останали сами си заработваме заплатите или трябва да търсим повишение от работодателя, който има такъв. Другото е имагинерно възмущение, ей така изпратено към вселената, вместо към този, към когото би трябвало да е насочено.

Не виждам как някаква украинска майка с малко дете е свързана със загинали българи през 2014. Отстрани наистина човек може да каже - ами жителите на дадена държава са отговорни за действията на правителството си, или за действия на групировки, бандити в съответната държава. Но който е живял малко повече, си спомня колко ние можехме да въздействаме на тоталитарната си държава.

Хайде да съдим всекиго за собствените му действия и даже престъпления, а не един за действията и престъпленията на друг.

# 137
Събират ли някъде храни?
Относно възмущението за 40-те лева мисля, че е преекспонирано от медиите, както цената на бензина, олиото... за чиста провокация и наслагване на настроения го приемам.
40 лева мисля, че ще получи хотелиер за настаняване на бежанец, дали обаче ще изхарчи 40 лева за него е друг въпрос. Надявам се и вярвам, че за тия пари храна и топло ще могат да им осигурят.

# 138
В Полша отпускат по 8 евро на ден на човек. Предполагам, е по-евтино там?

# 139
Това за храна ли, нощувките къде?

# 140
  • Варна
Вероятно имат бежански центрове.

# 141
Аз се възмущавам, че се дават пари за бежанците при условие, че има много бездомни хора в България, за които никой не дава дори една филия хляб.

# 142
Това за храна ли, нощувките къде?

# 143
Аз се възмущавам, че се дават пари за бежанците при условие, че има много бездомни хора в България, за които никой не дава дори една филия хляб.

Малко или много никой не е бездомен без сам да е допринесъл за това със своите действие или бездействие. Докато войната е нещо много страшно, което се стоварва отгоре ти независимо колко разумен, отговорен, пестелив и предприемчив е бил човекът. Затова там важат други норми и правила.
И да те питам, ако ти някой ден станеш бежанец без капка своя вина, дали няма бързо-бързо да си смениш становището?

# 144

А аз не се възмущавам, че се дават пари ЗА бежанците, а че не се дават НА бежанците.
Нека парите да вървят с човека. И той сам да избира къде ще живее – на хотел, под наем, безплатно в частен дом...
Не е редно, нито морално някои да печелят от човешката трагедия, докато други помагат искрено и от човещина.

# 145
Неоснователно и недалновидно е възмущението.
Ако една майка с децата си идва като бежанец, с един куфар и два ката дрехи, то това сем.има нужда от доста неща, за да оцелее. Нямат нищо - нямат дом с посуда, ел.уреди, вещи, на тези 40 лв. кое им е многото и то точно сега, в инфлацията - храна, консумативи, лекарства, дрехи, обувки... Ако тези хора бедстват, ще се разболеят и ще влязат в нашите болници, нашата здравна система ще се натовари. Така или иначе, освен храна, вървят разходите и за ток, вода, лекарства, хигиенни материали....дали домакинства или хотели, все някой трябва да ги нахрани и стопли.

# 146
Преди малко прочетох, че на бежанци, пристигнали в Русе, внимание обръщат единствено доброволците. Държавата я няма. При този държавен апарат - централен и местен - как пък не се намериха хора, които да се заемат с нужната организация и тези измъчени украинци да поемат бързичко нанякъде. На топло и сигурно място. Иначе всички в управата на държавата вадят дипломи за университети с дипломи по някакво "управление". Браво, браво на доброволците!

# 147
  • гр. Варна
Преди малко прочетох, че на бежанци, пристигнали в Русе, внимание обръщат единствено доброволците. Държавата я няма.
От Русе е министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев(Еконт). Иначе е споделил във Фейса, че сдружението подпомага бежанците.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 08:47 от pkol

# 148
  • София

А аз не се възмущавам, че се дават пари ЗА бежанците, а че не се дават НА бежанците.
Нека парите да вървят с човека. И той сам да избира къде ще живее – на хотел, под наем, безплатно в частен дом...
Не е редно, нито морално някои да печелят от човешката трагедия, докато други помагат искрено и от човещина.
И къде ще е тогава далаверата? Аз отдавна се надявам на този подход в много сфери, ама нА, не искат и не искат напр. парите да следват ученика, бежанеца и т.н. Hands Plus1

Е сега чета, че започнали далаверите 20/20 делят, пък сутеньори предлагали работа като чистачки, а всъщност ги правели труженички. Абе ....

# 149

На семейство при нас са нула лева. Бизнесите получават.

ПП Ще допълня и ефекта, който се получава: масово, да не кажа всички бежанци до края на месеца няма да бъдат приети в частни квартири по градове и села, а ще отидат в хотелите, защото средностатистическият българин може да е добър човек и импулсивен, но не е прост. Няма как да плаща вода и ток на бежанци, които може би са регистрирани от нашите акули в хотел и носят печалби на друг. Бизнесменски ход, разбра се.

Браво на поляците, естествено. Нямат толкова пари за пране явно.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 11:45 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт