Основателно ли е възмущението относно 40- левовата издръжка на бежанец?

• 169 465
  • 3 238
  •   1
Отговори
# 285
Аз си реших ,че е за бежанците у нас. Ако е за държавата и децата там, една кутия  с отвор е достатъчна.Няма принуда ,няма огласяване, така се дарява доброволно.
В Украйна на децата едва ли е до моливчета в момента. Особено на тези, под обсада. Те са затрупани с дарения. Там имат нужда от други неща , каквито търсят, да не се окаже, че се праща ненужно.

# 286
  • Пловдив
Да, интересно кой ли е решил, освен тези, дето дават парите...
Иначе е нож с две остриета - добре е да се учат децата, че е хубаво да се дарява, но не е добре да бъдат карани да се срамуват онези, които не искат или смятат, че не могат. Дарението по дефиниция е доброволно.

# 287
При нас има списък с необходимите неща в сайта на училището и съобщение от класната във Вайбър. Даренията за са българи в Украйна. Искат се предимно медицински и хигиенни материали. Малко е тъжно, че 100% от децата в класа са казали на учителката, че вместо за памперси предпочитат родителите им да платят с тези пари извънкласните им занимания.

# 288
Ами някой ако не може да отдели за една чанта продукти? Да не праща детето на училище, за да не го подиграват или да го лиши от 2-та лева?

# 289
В училището на моите деца даренията се събират във входа на гимназията. Организират за определен ден транспорт и до този ден събират. Така се получава наистина доброволно, защото е един вид анонимно.

Понякога се случва да раздадат определени списъци, но това е заради организацията. Примерно първият списък съдържа всичко, а във втория може да са само спални и хигиенични артикули.

ПП
Ако е за държавата и децата там, една кутия  с отвор е достатъчна.
Едно време с такива кутии минаваха от чин на чин. Беше ужасно, когато някой трябваше на вземе назаем, за да пусне в кутията. Били сме по на 13-15 години.

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 16:36 от Анонимен

# 290
  • София
Друго си е после директорът да се появи по телевизията или да публикува как са ударници в благотворителността. Имам неприятни спомени от даряване в училище.

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 17:49 от Andariel

# 291
]Едно време с такива кутии минаваха от чин на чин. Беше ужасно, когато някой трябваше на вземе назаем, за да пусне в кутията. Били сме по на 13-15 години.

Няма да минават никъде, оставя се и  кой когато може, колкото може.Може остатъка от стотинки за деня да пусне.
Всичко останало е изнудване.

Кой въобще ги кара да намесват ученици. Като иска родител с възможности, негова работа. Ще намери как.Престарават се  и се натискат, ама как да кажеш.

# 292
  • Варна
Ами ей така. Като не можеш или не искаш, казваш си. Аз пък не разбирам мълчанието.

В нашето училище нищо не са споменали, ако има акция, ще дам нещо. Но ако не мога, не ме е срам да заявя, че нямам възможност. Имала съм и такива моменти, случвало се е.

# 293
  • София
Ако не дадеш никой няма да го каже на теб, а реакцията ще е към детето.винаги си личи.

# 294
  • Варна
Възможно е. Не съм попадала точно в такава ситуация. Надявам се и да не попадна, в смисъл, да нямам момент, в който да съм толкова зле, че да не мога да помогна на човек в нужда с един пакет ориз. Но отсега уча детето да не се води по хорското мнение.

# 295
При децата това да не се води от хорското мнение(на другите деца) е неразбираемо. За тях е от първостепенна важност да бъдат част от малката им общност. Анди работи с деца и го знае много добре. Затова всякакви възможности за създаване на разделение в редиците им не трябва да се допускат, особено пък когато обстоятелствата не зависят от тях.

# 296
  • Варна
Може. Но децата порастват, започват да разбират и сами някои неща и тогава се сещат за това, което сме им говорили. И нещата се наместват постепенно. То не става за ден-два.

# 297
  • София
Според мен децата изобщо не трябва да бъдат въвличани. Децата си имат родители, които да решават за благотворителността и други въпроси.

# 298
Ако не дадеш никой няма да го каже на теб, а реакцията ще е към детето.винаги си личи.
Не винаги. В гимназията на дъщеря ми имаше акция. Поне половината деца не се включиха. Нямаше драма. Нямаше натиск, шеймване и подобни.

# 299
  • София
Те да големи. Сега си представи малките.

Общи условия

Активация на акаунт