Основателно ли е възмущението относно 40- левовата издръжка на бежанец?

• 169 317
  • 3 238
  •   1
Отговори
# 3 075
Тези дни ще се договори да взема някаква сума като бонус, не е голяма, но подробности не знам още.
Местата в базите може би се изчерпват, или? Германия иначе уж е със страхотна инфраструктура, доколкото зная от други вълни. В Австрия държавата има партньори частници, но не помага на истински частник, да кажем обикновено семейство, приютило бежанци - затова обикновените австрийци не приемат без наем. А пък украинците си имат и джобни,  държавата им доплаща и за жилище. Някак се оправят.

# 3 076
  • Немция
Ли лу, в случая няма нищо общо с местата за бежанци(макар че като цяло има голям наплив от бежанци в големите немски градове и със сигурност и недостиг).
Това семейство се мести от едно малко селище в голям град и по този начин им се помага доброволно за известно време (да речем срок от 3 месеца), докато намерят работа, жилище.
Паричният бонус не беше водещ в този случай.

Последна редакция: чт, 24 ное 2022, 16:09 от Бибит

# 3 077
Паричният бонус не беше водещ в този случай.
Още, като каза, че са българи, изключих да е за пари. Съжалявам, ако въпросът ми е намекнал друго; аз самата съм помагала на Наталия Еллис в Пловдив също срещу нула стотинка и напълно доброволно, както и цялото ми семейство Hands V В Полша например на бабата на моя позната държавата плаща по седем евро на ден, затова се заинтересувах, нищо друго като причина за любопитството ми.

# 3 078
  • София /Абсурдистан
Мой познат е дал свободният си апартамент на бежанци, семейство с три деца. Родителите и бабата работят онлайн за украински фирми, децата ходят в българско училище и тримата. Първите три месеца той им плащаше сметките, сега вече те сами си ги плащат и си пазаруват. Доходите им не стигат за наем, той и не им го иска. Но никой не му е дал и стотинка за това, че помага. За София става въпрос.

# 3 079
  • София
Ами ето, можело. Хората си работят, децата на училище. И аз не бих им искала наем на тези бежанци. И аз бих им платила сметките докато си стъпят на крака.

# 3 080
  • София /Абсурдистан
Те даже бяха му предлагали някакви пари за наем, нещо малко, но той не ги е взел.
Повечето хора са подобно настроени и нормални, но има ги и туристите, разбира се. Жената е учителка и преподава дистанционно в тяхно училище, майка и е счетоводителка и работи онлайн пак за тяхна фирма, а мъжът работи нещо онлайн, свързано с товари и логистика, не знам какво точно. Той беше на фронта, но го раниха и дойде при семейството си. Това е семейството, на което помагахме в началото, писала съм и преди за това. Съвсем нормални хора.

# 3 081
Журналистите да разказват и показват тях, а не готованковците.
Така и настроенията щяха да са други, и туристите нямаше да могат да си разиграват коня, както сега.
Амааа...журналя...

# 3 082
  • София /Абсурдистан
Ама те си работят за техни работодатели, които са си там, не за наши. И преди да дойдат са работили за тях. А с езика тук им е тегаво, децата им по-добре се справят. Искат всичко да се свърши и да се върнат в къщи.

# 3 083
Ама те си работят за техни работодатели, които са си там, не за наши. И преди да дойдат са работили за тях. А с езика тук им е тегаво, децата им по-добре се справят. Искат всичко да се свърши и да се върнат в къщи.
Работят за техни работодатели, но не лежат в хотелите, могат сами да се издържат, което значи че пазаруват у нас и подпомагат нашата икономика и косвено плащат някои данъци.

# 3 084
Важното е че работят , а не лежат на помощи само и изцяло.

# 3 085
  • София /Абсурдистан
Най-големият им проблем докато пътуваха насам, беше да не дадат жилището на други, много молеха да им го запазят. Не искаха да са в хотели и в лагери. И когато дойдоха и влязоха, избухнаха в сълзи всичките. Не е лесно това нещо определено. Апартамента е съвсем малък, но се сместиха всички. Веднъж не са претендирали за нищо. Каквото има, това. А тези в хотелите с претенциите са просто друга категория хора, туристи.

# 3 086
  • София
И какво правим с туристите, за които никой не се интересува мнозинство ли са или малцинство, а само защо още са тук?
1. храбро треперим под леглото и чакаме сами да си тръгнат?
2. обвиняваме Путин или политиците и с това се изчерпва нашия принос за каузата?
3. вземаме някакви реални мерки, за да принудим подмазвачите, наричащи се политици, да направят нещо по въпроса вместо да се мазнят на ЕС на наш гръб, буквално?

# 3 087
Странната птица, и  аз не знам какво правим с туристите, но не знам докога народът ще издържи. Краде се зверски от социалната система. В групата ТЕЛК, НЕЛК и пенсии всеки ден има по няколко оплаквания в тази посока. Краде се по следните начини: откази да се подкрепят най-бедните хора с еднократна помощ за отопление от 400лв, вече писах за такива случаи. Вторият начин да се краде е от инвалидните пенсии при преосвидетелстване. Тъй като се спира пенсията, докато се мине наново през ТЕЛК, после трябва да се изплати на куп за месеците, през които пенсията е спряна. Намислили врътка да не изплащат пенсиите през този период от 2-3 месеца и така открадват по 2-3 пенсии, а тези, които се издържат само от тях буквално потъват. Друг начин за кражба е като подменят епикризите на хората, които представят пред ТЕЛК, за да ги изхвърлят от системата. Досега такова нещо не е имало. Бюджета е тотално опоскан и празен и сега дърпат пари от социалните плащания за най- уязвимите.....А на скъпите гости всеки месец по 100лв джобни....от чии пари? Реалните мерки са излизане на протест. Ако излязат социално слабите е достатъчно, защото са по-голямата част от народа, да видим дали ще стане тази зима....

# 3 088
Косата ми се изправя от последният пост.....Всичко е вярно,режат проценти на хората.Не съм очаквала,че го правят дори с пациенти с дългогодишна МС.Познавам такъв,едва ходи,влачи крак,не може без придружител.Обаче!Българинът роптае,а когато стане дума за протест,си прави пас.Нека другите да отидат.Кой знае колко хиляди са така,трудно подвижни или с др.оплаквания,които затрудняват предвижването им.Знаят ли някои,как за прегледи или ходене по институции,тези хора трябва постоянно да поръчват таксита?Да не мислите,че пенсиите им стигат?!
Грехота и безочие е да се реве за някакви здрави,прави женища и по някой друг мъж м/у тях,какво щели да правят,ако не са в хотел на морето?Ако властите не клякат пред тези мързеливи готованци,набързо ще проверят къде може да се натресат и ще отпрашат натам.Спокойно,те сами се грижат за себе си подобаващо,не си струва да ги мислят и жалят някои.

# 3 089
Беше ясно казано, че:

"Държавата ще осигури още средства за украинските бежанци с икономии от бюджета, казаха за bTV от Министерство на финансите."

https://btvnovinite.bg/bulgaria/darzhavata-shte-osiguri-oshte-pa … ite-bezhanci.html

Общи условия

Активация на акаунт