Икономическата криза в следствие на войната

• 17 090
  • 301
  •   1
Отговори
Мнението ви за предстоящата криза? Притеснявате ли се? Колко време смятата, че ще е нужно за стабилизирането на икономиката?

# 1
Мисля по въпроса в последните дни. Аз се притеснявам. В нас се стараем да ограничим разходите, но засега неуспешно.
За съжаление няма скоро да се стабилизира икономиката, според мен.

# 2
Разбира се, че се притеснявам. Човек цял живот планира спестява, инвестира и накрая едно такова форсмажорно събитие може потенциално да разруши всичко. А и не е като да не съм го виждала - поколението на родителите ми така бяха сринати от промяната 1989-а година. Но се старая да не го мисля, макар че моментните ми загуби са доста внушителна цифра. И се надявам разумът да победи. Пък и кризите отминават все пак.
От друга страна съм доволна, че вроденият ми песимизъм е довел до това все пак да имам подготовка за срив и най-вероятно ще преживея всичко, освен ядрена война, но не така, както искам и съм планирала.

# 3
  • СИ
Война нямало... Така разправят в Русия.
Иначе, последиците от специалната операция ще ги усещаме поне 10 години. И то ако приключи до края на този месец.

# 4
  • Пловдив
И аз се притеснявам, то остана да не се притесняваме, има си хас.

Дано, дано свърши относително бързо, независимо с чия победа - дори загуба на известни територии е по-добре за украинците от война. Клоня към страната на Украйна емоционално, с всички уговорки за вината и на двете страни, но като не е на твоя гръб, не ти пука кой ще победи. Flushed

# 5
Ами притеснително е! Човек няма никаква предвидимост. Тази година реших да си направя някаква сметка- планове за тази година, като си казах то короната свърши или поне хората свикнаха да живеят с нея и ще се нормализира света. Да ама не! Всичко се срина отново и като гледам как се изпарява покупателната способност.... Заплатите и пенсиите са вече изключително неадекватни. Може би тези заплати са били добре за преди 6 месеца, но към днешна дата не са.
Днес пращам помощи към Варна и ми искат 11.64 лв. за кашонче с пюрета. Олиото, горивото, брашното всичко поскъпва.

# 6
Естествено, че ме тревожи. Ние попадаме от криза на криза и като че ли вече не се вижда края на тези кризи в България. Цените главоломно тръгнаха нагоре. Заплатите и пенсиите са ниски, безработицата се увеличава.

# 7
Притеснявам се, да.
Колко време ще отнеме, 10+ години минимум.

# 8
Зависи колко време ще трае войната и изхода от нея. И аз си казах, ето пандемията поотшумява, да вземем да идем по-скъпичка почивка, даже резервирах. Сега се чудя още колко време имам да анулирам, че всеки лев вече е ценен. Много се спекулира също така и някои стоки направо може да ударят тавана с цени. Притеснено ми е и на мен. След мизерното майчинство, най-после си намерих работа с добра заплата, но радостта няма да трае дълго...

# 9
Притеснявам се. Разходите ми растат, а заплатата не мърда.
Не съм фен на конспирациите, но вече започва да ми се струва, че кризите стават перманентно състояние, само преминаваме от една в друга.

# 10
Тя икономиката си е стабилна, просто някои хора ще откажат цигарите.
И се надявам разумът да победи. Пък и кризите отминават все пак.
Ама и да дойде разум, за някои неща си трябва време, а за други пари, и не става с една реч и два меморандума. Като отмина калабалъка с вируса нещо оправи ли се или просто почнахме нова тема с ново оправдание за кризата? Wink

# 11

Криза...няма никакво олио

# 12
  • Пловдив
Не съм много съгласна за стабилността. И ковидът, и войната потенциално (ковидът всъщност и реално вече) водят до сътресения, до невъзможност за работа, която преди е можела да се върши, отлив на клиенти, които преди ги е имало...
Да не дава господ да се стига до по-сериозни разклащания, де, сегашното нищо не е, ограничено е само в Украйна и е отскоро, дано не е за дълго.

# 13
  • СИ

Криза...няма никакво олио

То и война няма... Според Русия и Путин.

# 14
  • Пловдив
Чух, че нарочно ги криели по складовете, за да създават паника и да си "оправдаят" спекулата.

Общи условия

Активация на акаунт