Икономическата криза в следствие на войната

• 17 111
  • 301
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Не очаквам спад в цените, за жалост. Веднъж вдигната цена никой няма да тръгне да сваля.
Страх ме е от икономическата криза, естествено, но повече ме е страх от бомби и радиация в момента. Да може това да спре първо, с всичко друго ще се справим. Преживяли сме 90та, преживялисме 97ма, нека да няма война, другото ще го наредим.

# 31
Тази сутрин гледах някакъв икономист при Георги Любенов, който каза, че всъщност войната в момента е оправданието за вдигането на цените, което е естествена последица от лоши политически решения през последните години.

Съгласна съм - не съм си и мислила, че може да е друго предвид разпищовянето преди пандемията, когато се харчеше на макс, а после по време на пандемията се спасяваха бизнеси и се наливаха пари за да се поддържат неработещи такива, както и натоварването на социалните системи.

Аз още като обявиха затварянето на границите преди две години ми стана ясно, че кефа свърши и започваме пак комунизъма.

Да сме живи и здрави и да има нормален свят, в който децата ни да израстнат, да се изучат и да намерят своето място в него, защото това е което е несигурно и по-страшно.

# 32
Да сме живи и здрави и да има нормален свят, в който децата ни да израстнат, да се изучат и да намерят своето място в него, защото това е което е несигурно и по-страшно.
То тяхното "нормално" ще е доста по-различно от нашето, въпрос на гледна точка.

# 33
  • София
От икономическата криза не ме е толкова страх, мен войната ме плаши, защото влезем ли в такава, липсата на евтино олио ще ни се види бял сън. Но все пак в нашата държава, доста хора трудно свързваха двата края и преди кризата, та предполагам за много хора проблемът е огромен. Но въпреки всичко си мисля, че ще се справим. На паника не се поддавам, не търча да щурмувам магазини за храна, на която после ще й изтече срокът по шкафовете.

# 34
  • София /Абсурдистан
От както се помня, все сме си в кризи. Но сега май играта загрубя. Притеснявам се, да.

# 35
Трябва да се молим и да се надяваме, че Путин няма да ни гърми и нас. С другото ще се справим. Преживях лукановия глад, преживях жанвиденовото обедняване, и това ще преживеем.
Спомням си купоните за олио, много от които не успяха да се оползотворат, защото трудно се намираше. Огромни опашки за прах за пране, продаван от камион в найлонови торби без никакъв етитет (резултатът беше, че и белите чаршафи посивяха). Голямата дъщеря на една приятелка (на 12 тогава) се прибираш на обед от училище, взимаш оставените пари и торба и тръгваш да обикаля магазините с надежда да намери нещо за ядене.
Една ледена зимна нощ изпаднах в хипотермия след чакане на бензиностанция много часове (въпреки че бях в дебел спален чувал) и не знам как успях да се прибера в полусъзнание.
Много мои близки останаха без работа, но и с това се справиха.
Добре си спомням и хиперинфлацията.
И все пак оцелях ме. И сега ще оцелее и по някое време ще тръгнем отново на горе, стига тази кретенщина да спре и да не стигне до нашите граници.

# 36
  • София /Абсурдистан
И аз помня и купоните, и режимите на тока и водата. Веднъж не успях да взема прах за пране от камиона, свърши малко пред мен и после стъргахме сапун с ренде, за да пусна пералня като дойде тока и пуснат водата. Помня и опашките за тоалетна хартия, както и тези за книги пред книжарниците, какво ли не помня вече! Все повече си мисля, че БГ е едно проклето място за живеене и всички тук сме наказани.
Този идиот ще се бие до последно, така мисля. Не се знае колко хора ще изгорят.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 12:06 от The Iron Lady

# 37
Просто вече виждаме истинското лице на пародийния ни свят. Каквото дойде, такова.

# 38
Каквото дойде, такова.
Ама е хубаво да си от тези, дето няма да бъдат засегнати лично от каквото дойде таковато.

# 39
И мен ме страх повече от евентуална война...да скитаме немили-недраги в чужда държава без покрив над главата,с деца на ръце 😕

# 40
Доста песимистична прогноза. Обръщението е към американците, но както знаем, всичко което се случва в САЩ, се придвижва с все по-голямо ускорение към Европа.
https://www.youtube.com/watch?v=AOuuppWA5II

# 41
  • пустинята Гоби
Не свързвам годините на прехода с глад и мизерия, въпреки купоните за хляб и опашките. Толкова ми е дремело, бая злояда бях, магазините си бяха празни принципно, не сме пътували много. Режима на тока помня, че гледахме някакъв сериал. Доста сме разглезени в момента, ще ни е по-трудно да се лишаваме, пък преди комунизма ни беше калил да живеем с малко.

# 42
Не знам кой е разглезен,аз не съм.Нито съм откраднала под предлог,че съм ''инициативен човек разбиращ от бизнес'',както много направиха след промените.Нито съм получила наследство,нито съм се омъжила за богаташ по любов и късмет.Все работим и всичко изкарваме честно и почтенно и най-голямата ми грешка е,че се надявах тук нещата да потръгнат,а не заминахме и ние.Поне нямаше да сме  толкова разочаровани,както тук,но здраве да е.
Западняците бяха и  все още са много разглезени,но не признават да им се вменява чувство за вина.Никой няма и да посмее да им вмени вина и държи сметка,нито на  работещите,нито на висящите на соц.помощи цял живот.
Да,те са разглезени.....ще спестя епитетите.

# 43
Има западняци, които помнят годините след ВСВ. Които изобщо, ама изобщо не са разглезени!
Родени и израстнали в много мизерни години. Възпитани са на дисциплина, на лишения и на скромност.
Точно с тях си говоря тези дни.
Имам близка приятелка, немкиня. Никога не се е качавала на самолет. От западна Германия е.

# 44
Не свързвам годините на прехода с глад и мизерия, въпреки купоните за хляб и опашките. Толкова ми е дремело, бая злояда бях, магазините си бяха празни принципно, не сме пътували много. Режима на тока помня, че гледахме някакъв сериал. Доста сме разглезени в момента, ще ни е по-трудно да се лишаваме, пък преди комунизма ни беше калил да живеем с малко.
Това си мисля и аз, че сега сме доста разглезени......но човек знае две и двеста. Само война да няма, да не ни летят бомби над главите, ще излезем и от тази криза. Впрочем ние поне с това сме свикнали , през 7/8 г. криза.
Определено съм стресирана от случващото се

Общи условия

Активация на акаунт