Икономическата криза в следствие на войната

• 17 186
  • 301
  •   1
Отговори
# 210
То по статистика може и да са милион, ама реално колко живеят тук и колко са всъщност емигранти в чужбина... Ще тръгнат да ги търсят с военна полиция по света ли, че да ги мобилизират.. а пък и казарма няма от моя набор /88/, което означава, че мъжете 18-34 г. не са били наборници и не са полагали клетва. Което пък означава, че и да искат да ги мобилизират, няма как ако откажат. Така, че няма кой да ни защитава реално. Пък и то срещу бомбите, файда... Поне олиото в Русия било левче Joy

# 211
  • пустинята Гоби
В казармата се учат доста повече неща от буквално държане на оръжие. Сега, ако ще си говорим общи приказки, изобщо да не се хабя да тракам по клавиатурата.

По статистика живеещите в чужбина не се броят, че са в България. А не ходилите в казарма набори изобщо не съм ги споменавала, така, че не е нужно всеки сега да почне да се отчита за неговия набор. И не го казвам аз, тропайки с крак, а органите, които броят българите, намиращи се в страната. Намерете данните, прочетете методологията, па тогава обяснявайте колко мъже няма в България.

# 212
  • Варна
В казармата се учат доста повече неща от буквално държане на оръжие. Сега, ако ще си говорим общи приказки, изобщо да не се хабя да тракам по клавиатурата.

По статистика живеещите в чужбина не се броят, че са в България. А не ходилите в казарма набори изобщо не съм ги броила, така, че мъже има. И не го казвам аз, тропайки с крак, а органите, които броят българите, намиращи се в страната.
Аз пък ти казвам, че оръжие няма.

# 213
Край мен връстниците ми и по-младите мъже са с болки в коленете, дископатия или наднормено тегло и т.н. Никак не ги виждам с оръжие в ръка. Да не дава Господ такива изпитания.

# 214
  • Пловдив
Аз мотивирани не ги виждам, не знам колко са налични физически. На съскането и мрънкането срещу "държавата" това му е вредното, че убива неусетно и безвъзвратно у хората, които растат и живеят в такава атмосфера, мотивацията както да работят за тая държава, така и да се бият за нея. Иначе никой нищо не е длъжен и насила хубост не става, така е. Просто за успеха има значение И мотивацията.

И да, дано да не дава господ война, дано, дори и със здрава, добре организирана армия, а още повече - с кекава.

# 215
  • пустинята Гоби
А за мотивация никой не е говорил, просто отбелязах, че има достатъчно мъже ходили в казармата. Не виждам кой в 21 век в бяла държава е подготвен за такова нещо - да си остави уредения живот и да хукне да си троши главата по най-нецивилизован начин.

# 216
  • Пловдив
Абе, и дърта нация сме също. Диспропорцията се засилва още повече от емиграцията в последните 30 години. За точна бройка не мога да говоря (НСИ ще каже).

# 217
  • пустинята Гоби
Да, населението ни е застаряващо и раждаемостта ни е ниска, но това не пречи на горното ми твърдение, подплатено и проверено с точни цифри в НСИ.

# 218
Според мен няма да има разрастване на войната и ще приключи скоро. И особено по голяма криза от настоящата няма да има според мен. А на настоящата проблемите идват от ковид малоумщините, а не от войната според мен. Както и да го представят.

# 219
И аз мисля, че ще приключи скоро, по-логично е да е така.

# 220
  • Пловдив
Дано познаете вие.

# 221
Войната може и да приключи, но кризата сега започва, освен ако на ЕС лидерите ни не им дойде акъл в главата, иначе може да се наложи да плуват през океана.

# 222
Криза ще има задължително, важното е войната и убийствата да приключват.

# 223
дойде им акъл, но но вече са в тинята...подведени от неочаквана страна.

# 224
Кой очаквате да ни нападне, за да влезем във война?
Ако има световна война какво става?
Ние като член на НАТО трябва да участваме. Най-вероятно ще участваме като територия. Стягайте къщите и вилите из Балкана, че в градовете няма да бъде безопасно. Нито ток ще има, нито вода, храната ще е кът, а може и да има разрушения някъде.

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 16:05 от Ън

Общи условия

Активация на акаунт