Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 211 642
  • 2 128
  •   3
Отговори
# 945
  • софия
Здравейте,възможно ли е след 10 дневно лечение с антибиотици за хеликобактер,да си обостриш гастрита?В момента съм на нексиум,пробиотик и др. И не минава.Тъпа болка при натиск в корема и болка в гърба.

# 946
Възможно е, даже е много вероятно.

# 947
  • софия
За едно се лекува човек,стават други бели.

# 948
Здравейте,възможно ли е след 10 дневно лечение с антибиотици за хеликобактер,да си обостриш гастрита?В момента съм на нексиум,пробиотик и др. И не минава.Тъпа болка при натиск в корема и болка в гърба.
Само антибиотик или и инхибитори?

# 949
  • софия
Два антибиотика, нексиум и про хелико

# 950
Пак съм с раздразнени черва. Газове, куркане. а доскоро бях спокойна. Кое... го предизвиква?

# 951
Здравейте! Дуспаталина спада ли към нестероидните лекарства?

# 952
Не, към спазмолитици спада.

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 19:35 от lavaca

# 953
Имам СРДЧ. Изследвах окултни кръвоизливи, резултатът е положителен. Имам хемороиди, надявам се от тях да е такъв резултата. Ще направя вирутална колоноскопия в Сити Клиник. Някакво друго изследване трябва ли да правя или да изчакам резултата от колоноскопията?

# 954
  • София
Аз от два дена пия трифала билково е и да ви кажа по-добре ми са червата.
трифала пих и аз мин.лято. Нито помогна, нито навреди. Сега съм на дуспаталин.

# 955
Здравейте, гастрото ми предписа пробиотик опти 6, спазмомен, някаква приготвена смес от риванол и ментол, ензими. За какво се ползва тази смес от риванол и ментол, трябва да я пия. Този флажил, който ви изписват какво прави. От него гинеколога ми каза, че се появяват гъбичките кандида и затова не го взех. Имам диария сутрин , газове, куркане на червата, подуване.

# 956
Какви ензими ви изписаха? ☕🍀
.
.

Пп аз си пия Салофалка, но никакъв ефект, направо съм в потрес вече..

# 957
lollytta, за каква диагноза ви изписаха Салофалк?

# 958
Раздразнено ДЧ
от колоноскопията нищо не излезе , няма крон, няма нищо.
 Въпросът е , че и с прием на мезалазин пак съм в същото положение. един ден запек, втори диария ..
Уж първоначално можело да има реакция на тялото и да съм продължавала да го приемам, но то не се търпи:( колко време да се напасне с лекарството , чак пък толкова
Имам още една кутия, ако не почувствам облекчение просто прекратявам.
Ако някой е имал период на адаптация и след това подобрение от Салофалка ще се обнадеждя да го продължавам 😔🙏

# 959
На мен първите 3-4 дни не ми действат, след това имам осезаемо облекчение, но не бих го определила като "силно". Но е с натрупване. Отрицателен ефект не съм имала. При вас влошаване ли има, или просто нулев ефект?

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 21:55 от Lili325

Общи условия

Активация на акаунт