Синдром на раздразненото дебело черво тема 2

• 206 763
  • 2 128
  •   2
Отговори
# 1 950
Много пъти съм пила преди години. Нямам спомен. Но винаги за поне месец.

# 1 951
От редуване на запек и растройство, накрая се сдобих с хеморойд. За това само бях слушала, ужасно нещо.Лекаря каза, че възтановяването ще е бавно. Та се чудя колко време ще се мъча с това чудо? Някой сблъсквал се с такъв проблем ако може да сподели.

# 1 952
Зависи колко тежко е положението. Външен ли е? Подуването външно ли е, или имаш болки в ануса?
Какво изписаха като лечение?
Ако пиеш добавка с Диосмин и мажеш паралелно мазило, след около 2 седмици вече ще си по-добре. Тоест, по-подвижна и ще ходиш по-нормално до тоалетна и ще се отпускаш да сядаш не на една кълка.
Зависи в какво положение си сега. На някои хора дори не им създават чак такива драми хемороидите, но аз с външно подут място не можех да си намеря. Ни легнала, ни седнала, ни ходеща. Да не говорим за страха от ходене по голяма нужда.

# 1 953
  • На планетата земя
От редуване на запек и растройство, накрая се сдобих с хеморойд. За това само бях слушала, ужасно нещо.Лекаря каза, че възтановяването ще е бавно. Та се чудя колко време ще се мъча с това чудо? Някой сблъсквал се с такъв проблем ако може да сподели.

Лятото имах външен, хем надут, хем много болеше. Първо мазах с Проктис М около 2 седмици и никаква полза, после купих Хемморел, още след първото намазване на другия ден вече болката беше намаляла, постепенно спря напълно, но докато се прибере изцяло хемороида мина месец и нещо, като през цялото време мажех сутрин и вечер с Хемморел. Не правя реклама, споделям какво ми помогна на мен. Сега за втори път в живота ми се беше надул този хемороид, а го имам още от първото ми раждане.

# 1 954
Зависи колко тежко е положението. Външен ли е? Подуването външно ли е, или имаш болки в ануса?
Какво изписаха като лечение?
Ако пиеш добавка с Диосмин и мажеш паралелно мазило, след около 2 седмици вече ще си по-добре. Тоест, по-подвижна и ще ходиш по-нормално до тоалетна и ще се отпускаш да сядаш не на една кълка.
Зависи в какво положение си сега. На някои хора дори не им създават чак такива драми хемороидите, но аз с външно подут място не можех да си намеря. Ни легнала, ни седнала, ни ходеща. Да не говорим за страха от ходене по голяма нужда.
Външен е, пия хапчета, мажа вече втора седмица.Няма я първоначалната болка, но се усеща дискомфорт и не се е прибрал изцяло. Дано не се налага да го оперирам. Ще трябва пак да овладявам червата, да не се стига до запек или разтройство, но пролет и есен ми е трудно.

# 1 955
Може да го лигират. Май се поема леко от организма.

# 1 956
И аз давам глас за Хеморрел - мазило и тинктура си взех, това беше нещото, което ме оправи. Преди това нищо аптечно не помогна, дори сашетата на Цикатридина ми действаха зле, защото имат много фибри, а при мен хемороидите бяха следствие на растройство, получено от метформинов препарат.

Тинктурата се ползва три месеца, за да има пълно овладяване на възпалението.

# 1 957
Привет на всички!
Някой правил ли е маркер М2-Рк и колко може да му се има доверие?

# 1 958
Привет на всички!
Аз правих.Въз основа на него, калпротектин и окултно кървене, моята лекарка каза че не съм за колоноскопия. Даде го за много надежден, но колко е, не мога да кажа. По принцип имам доверие на гастроентероложката си и реших да отложа колоноскопията за известно време.

# 1 959
Привет на всички!
Аз правих.Въз основа на него, калпротектин и окултно кървене, моята лекарка каза че не съм за колоноскопия. Даде го за много надежден, но колко е, не мога да кажа. По принцип имам доверие на гастроентероложката си и реших да отложа колоноскопията за известно време.

Благодаря, направих го днес и резултата е отрицателен.

# 1 960
  • София
И моята гастроентероложка каза да го направя, за да отложа колоноскопията, всичко е наред. Миналата година правих колоноскопия, махнаха полипи и мисля сега да пропусна това изживяване (с пиенето на бълвоча предния ден).

# 1 961
Щом като скоро сте правил иколоно, няма смисъл пак да се подлагате. За една година няма кой знае какво да се е променило.

# 1 962
  • София
Да, миналата година 2 пъти беше по това време - първия път  махнаха 1 по-голям полип, а втория - няколко малки. Дано пък за 1 година да няма нищо.

# 1 963
А защо на първата не са махнали всичко?

# 1 964
  • София
Беше доста голям полипа и с примка не е станало да го махат, а са го горили, което е по-дълго като време. И упойката не е стигнала.

Общи условия

Активация на акаунт