Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 56

• 47 902
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Без Цин? Мисля, че абразиото ще бъде диагностична и лечебна процедура и няма да се наложи нова конизация. Предишните до здраво ли са били изрязани? При кой специалист се следите, втора консултация? На колко години сте?
Да, без цин е заключението, наистина много странно! Аз съм от Бургас и биопсията е правена при доктор Главашки. Следя се само при доктор Добрев, имам му пълно доверие, никога не пребързва със заключението, предприема всички мерки и тогава действа. Следващата стъпка е абразио и биопсия този път в болницата след месец и ще видим.

# 226
Здравейте, бях ви писала преди няколко месеца че ми установиха група пап 3б и след биопсия цин 1/2.Лекарката ми предложи тогава два варианта, конизация или тримесечно лечение с силаут крем. Избрах втория вариант и чудо, преди два дни резултат след течна цитология пап 1 и hpv отрицателен))) Това означава ли че изобщо не сьм го имала вируса и дисплазията е била от вьзпаление или организма ми го е преборил просто?

# 227
Здравейте, бях ви писала преди няколко месеца че ми установиха група пап 3б и след биопсия цин 1/2.Лекарката ми предложи тогава два варианта, конизация или тримесечно лечение с силаут крем. Избрах втория вариант и чудо, преди два дни резултат след течна цитология пап 1 и hpv отрицателен))) Това означава ли че изобщо не сьм го имала вируса и дисплазията е била от вьзпаление или организма ми го е преборил просто?

Може ли да качиш отрязък от изследванията преди и след? Явно си го излекувала.

# 228
  • София

Може ли да качиш отрязък от изследванията преди и след? Явно си го излекувала.

А колпоскопията как е?

# 229
  • Бургас
По логично ми се струва да е нямало ЧПВ, защото съдейки по себе си тази напаст не изчезва лесно...Но пък 3б??!! Thinking да кажат знаещите

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 12:03 от pyypi

# 230
По логично ми се струва да е нямало ЧПВ, защото съдейки по себе си тази напаст не изчезва лесно...Но пък 3б??!!:thinking: да кажат знаещите

На биопсията ми беше установено че сьм имала и полип който са отстранили по време на манипулацията и предполагам че поради него пьрвия пьт излезе пап3б. Сега след като е махнат и вьзпалението е овладяно следователно и затова сьм чиста явно.

# 231
Малко ми звучи невероятно да се излекуваш от цин 1/2 с махане на полип и лекарства. Затова помолих да качите медицинската документация. Ако не я покажете съм склонна да не вярвам на тази история. Тук пишат много момичета, които разчитат на адекватна и достоверна информация и не е редно да се злоупотребява с подвеждаща такава. Благодаря предварително за качените резултати от биопсия.

# 232
Малко ми звучи невероятно да се излекуваш от цин 1/2 с махане на полип и лекарства. Затова помолих да качите медицинската документация. Ако не я покажете съм склонна да не вярвам на тази история. Тук пишат много момичета, които разчитат на адекватна и достоверна информация и не е редно да се злоупотребява с подвеждаща такава. Благодаря предварително за качените резултати от биопсия.

Това че не вярвате си е ваш проблем, написах историята си с цел да покажа че има надежда и че има начини да се пребори човек с това нещо, защото бях исключително отчаяна в течение на много месеци. Абсолютно абсурдно е да мислите че сьм си измислила историята или че злоупотребявам.Това само доказва вашето ниво на интелигентност. Не сьм я качила защото не сьм дльжна да ви показвам нищо. Жалко, че човек се доверява тук и си споделя, но винаги се намират хейтъри като вас, зависта е много лош карък на човека.

# 233
И на мен ми звучи историята малко нереалистична, някъде в брънката нещо куца.
Какво ще кажете за колпоскопията Roxy994?
Само цитонамазки ли Ви правиха?

# 234

Да правиха ми колкоскопия. Всеки случай е индивидуален и няма нищо нереалистично.Вие не сте лекари че да рассьждавате така и да си правите изводи, камо ли да искате лични чужди документации. Търсите кусури само и само за да помрачите чуждото щастие. Много здраве желая на всички, не искам да дискутирам по-нататък.

# 235

Хахахха леко се тригърна госпожата. Пък ние не искаме нещо кой знае какво, а просто двата резултата от биосията. Самият факт, че не искате да ги покажете говори много. Иначе нямаше да е такъв проблем. Има медицински изследвания, че цин 2 се лекува само оперативно и не може да се обърне процеса само с лекарства. Но вие си дрънкайте, не ни пречите.
Неграмотността ви говори вместо вас.

# 236
Обратно развитие при Цин 1 е много вероятно, при млад и здрав организъм. При Цин 2 този обратен процес е много, много малко вероятен. Не е невъзможен. Така пише по дебелите книги и проучвания.
Аз съм също пример за обратен процес - цитонамазка 3Б -> колпоскоп и биопсия -> Цин 1. Няколко високорискови ЧПВ. Точно по това време и съм забременяла. Не съм лекувана. Цитонамазка след 6 месеца - 1ва група. Родих. От тогава насам цитонамазки 2ра група и чист колпоскоп.
Все пак, за Цин 2 аз бих проследявала много, много внимателно. Бих направила и втора консултация за всеки случай. Бих се притеснявала честно казано, да оставя такъв резултат не третиран. Бих се притеснявала и дали е взета цитонамазката добре и има материал от “проблемния” участък… абе, притесненията биха ме изяждали честно казано. А и вече не съм на 20 и няколко…

# 237
Обратно развитие при Цин 1 е много вероятно, при млад и здрав организъм. При Цин 2 този обратен процес е много, много малко вероятен. Не е невъзможен. Така пише по дебелите книги и проучвания.
Аз съм също пример за обратен процес - цитонамазка 3Б -> колпоскоп и биопсия -> Цин 1. Няколко високорискови ЧПВ. Точно по това време и съм забременяла. Не съм лекувана. Цитонамазка след 6 месеца - 1ва група. Родих. От тогава насам цитонамазки 2ра група и чист колпоскоп.
Все пак, за Цин 2 аз бих проследявала много, много внимателно. Бих направила и втора консултация за всеки случай. Бих се притеснявала честно казано, да оставя такъв резултат не третиран. Бих се притеснявала и дали е взета цитонамазката добре и има материал от “проблемния” участък… абе, притесненията биха ме изяждали честно казано. А и вече не съм на 20 и няколко…

Ми аз сьм точно този пример за млад организьм с обратим процесс. На 26 години сьм, нераждала все още. В началото не беше и категорично потвьрдено за hpv, имаха съмнения само. Колкото до цитонамазката пьрвия пьт ми беше направена обикновенна, след резултата от биопсията лекарката беше казала е умерена дисплазията по скоро цин 1.Относно втората, беше течна цитология плюс hpv така че по точна от тази няма. И се потвьрди че ми е отрицателен.Колкото до black meri просто няма да коментирам повече, не ме интересуват глупостите ви Grinning

# 238
Вижте, Roxy, не знам защо така безцеремонно върви комуникацията, нп вторият Ви разказ вече съвсем друго нещо казва.В обяснението Ви в началото нещата просто не се връзваха много.Едно е съмнения, друго категоричен резултат.
И понеже тук говорим за сериозни неща, то с право някои дами изискаха повече обяснения.
Желая да сте здрава!

# 239
Вижте, Roxy, не знам защо така безцеремонно върви комуникацията, нп вторият Ви разказ вече съвсем друго нещо казва.В обяснението Ви в началото нещата просто не се връзваха много.Едно е съмнения, друго категоричен резултат.
И понеже тук говорим за сериозни неща, то с право някои дами изискаха повече обяснения.
Желая да сте здрава!

Ами и аз говорих сериозно, не сьм дошла тук да си правя майтап.Пьрвата цитонамазка много ме уплаши с този резултат който беше. Не сьм казвала че категорично е бил потвьрден hpv. Казах че групата беше пап 3б след пьрвата цитонамазка. И след като ми беше направена втората и hpv излезе отрицателен, се зачудих какво е отдало в такьв случай този резултат пьрвия пьт, дали от вьзпалениее да е било или от полипа.Точно това попитах дали изобщо в такьв случай сьм го имала вируса. Преди биопсията бях попитала лекарката да правим ли тест за hpv, тя тогава каза че това няма да промени общата картина и го направихме с новата течна цитология след лечението.

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 17:45 от Roxxy94

Общи условия

Активация на акаунт