Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 56

• 47 905
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Не Ви нападаме, просто често има дами, които не са навсно какво се случва и пишат неща, които пък объркват други в труден момент…много деликатно е състоянието на емоции, когато се минава през диагнози.Отделно има и потребители, които  определено не са “сами” , ако мога така да се изразя, имало е случаи.Та затова малко се получи недоверие към
поста Ви и искахме резултати, за да стане ясна картинката.Ако решите да ги дадете, просто махнете имената си.
Надявам се наистина да сте здрава и всичко в първата цитонамазка да са били просто белези за нещо по-сериозно, а реално да не стоят така нещата.Но както Ви отговориха по-нагоре- следете се изкъсо, за да сте спокойна, че всичко е наред и в бъдеще.

# 241
Не Ви нападаме, просто често има дами, които не са навсно какво се случва и пишат неща, които пък объркват други в труден момент…много деликатно е състоянието на емоции, когато се минава през диагнози.Отделно има и потребители, които  определено не са “сами” , ако мога така да се изразя, имало е случаи.Та затова малко се получи недоверие към
поста Ви и искахме резултати, за да стане ясна картинката.Ако решите да ги дадете, просто махнете имената си.
Надявам се наистина да сте здрава и всичко в първата цитонамазка да са били просто белези за нещо по-сериозно, а реално да не стоят така нещата.Но както Ви отговориха по-нагоре- следете се изкъсо, за да сте спокойна, че всичко е наред и в бъдеще.

Да много съм наясно какво е емоционалното сьстояние при сбльскване с диагноза и бях исключително уплашена да ми се каже че сьм с такава група, имам и две операции вече макар и млада. Затова се допитах тук от тези които са с опит и са минали през всичко това още пьрвия пьт след като се случи защото тези форуми са за това, човек се чувства уплашен и самотен като се случи нещо такова!Изобщо не вярвах че ще се оправя и че ще мога да имам деца някой ден.

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 23:17 от Roxxy94

# 242
Ще имате деца, разбира се, въпросът е да е ясно какво е състоянието Ви и да се вземат мерки навременно.А изначало виждаше ли се нещо на колпоскопията?

# 243
  • Бургас
Аз съм от паталогичните случаи...и нищо човешко не ми е чуждо...
Преди две години имах конизация бях 3б група, после последва втора конизация бях вече 4 група. Последва друга цитонамазка и пак 4група. Доктора се хвана за главата, последва допитване до други лекари от Плевен и хистероскопия, като огледаха с камера матката беше добре и нямаше нищо притеснително. Тогава ми казаха, забрави лошото, живей си живота и след 3 месеца ела за цитонамазка. Слава богу когато дойде време за цитонамазка бях 1група. Нямах представа как се обърнаха нещата..Две години беше всичко добре, докато януари цъфнах пак с 3а група, последва течнобазирана цитонамазка 3б после биопсия която показва леко възпаление и доктора пак е в шах... Та някой работи и аз не мога да си ги обясня нито докторите...Сега отново след месец биопсия и абразио

# 244
Хм…А хистологиите какво показваха?

# 245
Ще имате деца, разбира се, въпросът е да е ясно какво е състоянието Ви и да се вземат мерки навременно.А изначало виждаше ли се нещо на колпоскопията?

Не не се установяваше наличие на вируса от колкоскопия. От цитонамазката само пишеше като забележка че има сьмнения за вируса и препорьчват да се направи биопсия. Също така лекуващата ми лекарка е началник на отделение и имам доверие и от години се наблюдавам при нея. Няма как да се е обьркала в препорьките си.

# 246
  • Бургас
Последната хистология от хистероскопията я гледаха в болницата а друга пратиха в Плевен и се установи леко възпаление...А на цитонамазка 4 група. Ще видим този път сюжета какъв ще е, но на мен специално ми писна и ако кажат да я махаме матката няма да му мисля, омръзна ми със този страх да живея има ли нещо няма ли...

# 247
Последната хистология от хистероскопията я гледаха в болницата а друга пратиха в Плевен и се установи леко възпаление...А на цитонамазка 4 група
А от двете конизации, пак ли нищо?

Не не се установяваше наличие на вируса от колкоскопия. От цитонамазката само пишеше като забележка че има сьмнения за вируса и препорьчват да се направи биопсия. Също така лекуващата ми лекарка е началник на отделение и имам доверие и от години се наблюдавам при нея. Няма как да се е обьркала в препорьките си.
На колпоскопията няма как да видят вирус, там ще видят има ли съмнителен участък на шийката и канала.

# 248
  • Бургас
Последната хистология от хистероскопията я гледаха в болницата а друга пратиха в Плевен и се установи леко възпаление...А на цитонамазка 4 група
А от двете конизации, пак ли нищо?

На колпоскопията няма как да видят вирус, там ще видят има ли съмнителен участък на шийката и канала.
Двете конизации заключението беше изрязано до здраво.

# 249
Ok, а диагнозата?

# 250
Ето това пишеше като резултат от биопсията: Лезия, излизаща извън границите на една и повече посочени локализации на шийката на матката.Диагноза:Дисплазия 1-2 степен на многослойния плоськ епител в граничната зона на маточната шийка. Жлезист ендометриален полип.

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 19:23 от Roxxy94

# 251
  • Бургас
Аз май без да искам влязох в чужд разговор за което се извинявам.

# 252
Аз май без да искам влязох в чужд разговор за което се извинявам.
Съвсем не 😘

# 253
Здравейте миналата седмица писах пак,резултатът от биопсията е готов цин1,лекаря ви записа час за след седмица за горене с лазер ,също така ми препоръча да започна хранителна добавка ancc ,какво мислите за нея ,някои пил ли я е , горенето с лазер болезнено ли е. А след него какво се случва и колко време трябва да мине за да вземем нова цитонамазка предната е 3а  група.  Извинявайте за обърканите въпроси просто ми е притеснено наистина

# 254
Здравейте
Някой може ли да ми разчете цитономазката?
В събота съм при гинеколога , но се притеснявам

Общи условия

Активация на акаунт