Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 56

• 47 169
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Кате7оо,
Правили ли са ви преглед с колпоскоп?

Един единствен път и тогава се видя т.нар “раничка” . Мазаха ми я сигурно над 10 пъти. В началото на месеца като ходих на преглед лекарката пак каза , че я вижда. Значи тази въпросна раничка е над 10годишна . Още 2012 ми я бяха открили и третирали. Така ли пък никой не я излекува… 🤷🏻♀ Затова ми е странна тази група на цитонамазката , дори не се зарадвах. Интересно ми е какво мнение ще ми дадете вие тук, т.к има хора с много опит. Сменила съм адски много гинеколози. Всеки вижда и казва различно. Не знам то или има нещо, или няма, няма 100 варианта.

# 436
Колпоскопия и евентуална биопсия.

# 437
Колпоскопия и евентуална биопсия.

Направо не знам при кого. Някой от Варна с препоръка?

# 438
Здравейте, знаете ли за колко дни излиза резултата от цитонамазка във Вита база2? Ако скоро сте си правили там. Миналата година излезе много бързо, някъде за 2-3 дни. Сега им звънях и казват, че 7 - 10 р. дни Sad

# 439
По принцип излизат доста бързо, но ако патолозите са в отпуски (например) и е останал само един или нещо такова, може да се забавят и малко повече. Патолозите между другото са на изчезване. А добрите такива още повече. Това е много тежка специалност, а неблагодарна и не особено платена. Поне доскоро. Предполагам вече при по-сериозно търсене да има подобрение на заплатите. Но то е така в целия сектор, за съжаление. Както и да е, друга тема подхванах. Най-много съм чакала аз 5 дни - на 6-тия излезе. Проверявайте периодично и преди това, може и по-бързо от цитираното време да стане.

Кате7оо, направете цитонамазка в някоя читава лаборатория или вземете стъклата и занесете при добър патолог - потърсете отзиви в района там (за съжаление не мога да препоръчам). Най-чисто би било разбира се да се направи колпоскоп и биопсия и да се види аджеба какво става там след толкова време лутане и мотаене.

ПП. Аз не съм фен на течнобазираните, но това е лично мнение.

# 440
Здравейте, знаете ли за колко дни излиза резултата от цитонамазка във Вита база2? Ако скоро сте си правили там. Миналата година излезе много бързо, някъде за 2-3 дни. Сега им звънях и казват, че 7 - 10 р. дни Sad
За седем дена ми излязоха всички  резултати, но сега е отпускарски сезон и може затова да се бавят .

# 441
Здравейте, пиша защото съм притеснена, но по- скоро би трябвало да  уточня кога ли не съм притеснена аз, та...
Ходих на преглед предвид че имам раничка около 1 левче голяма... при вземане на цитонамаска  прокървях и тя ми каза,че трябва да отида та колпоскопия,  другото, което е взе ми микробиология каза ми че имам по- обилен секрет  а преди 20 дни имах остър вагинит  или гъбички нямам идея бях ходила при друга гинеколожка,  също и казах , че  лятото  на морето миналата година ми беше излязло нещо като херпес, и  тя каза оо , това е много важно, ако раждаш  някога трябва да е задължително оперативно и в момента съм наплашена,  заради колпоскопията  заради раничката като цяло изобщо за всичко

# 442
Едно по едно. Първо - ако си с текуща инфекция не мисля, че цитонамазката ще е релевантна - възможно е да излезе ЗА например, да се притесниш още повече и т.н. Та, в момента си или не си с инфекция? Ако все още не е доизлекувана - първо си завърши лечението и тогава цитонамазка.
После - микробиология - чудесно, ще се види какво става.
Раничката - ако не създава главоболия по принцип не се пипа. Но да - задължително е да се види с колпоскоп и да се следи.
Излизало ти е “нещо” като херпес? Видял ли го е лекар, има ли диагноза, лекувано ли е?
Не е задължително да се наложи оперативно раждане, но е важно да се знае какво е все пак. Ако е активна инфекция и си в 9-ти месец - да, секцио е безопасният вариант за бебето.

# 443
Херпеса не е видян  от лекар, бях на морето мислех,че е нещо от слънцето, не знам дали още имам инфекция тъй като уж я излекувах, но днес като отидех на преглед тя ми каза,че имам обилен секрет

# 444
Обилен  секрет не значи инфекция.

# 445
Здравейте момичета 🙂 Днес при редовен профилактичен преглед, изглежда съм се сдобила с “ множество Овули Наботи по предна и задна маточна стена”. Въпросът ми е, как януари нямах нищо, а сега са множество, и дали се виждат тези неща с просто око? Та, да се вкарвам ли във филма или има надежда? 🙂

# 446
Моята микробиология излезе с множество левкоцити, а докторката  ми казай всичко е наред чиста е, а забелязвам,че имам някакво силно жълто  течение....

# 447
Здравейте момичета 🙂 Днес при редовен профилактичен преглед, изглежда съм се сдобила с “ множество Овули Наботи по предна и задна маточна стена”. Въпросът ми е, как януари нямах нищо, а сега са множество, и дали се виждат тези неща с просто око? Та, да се вкарвам ли във филма или има надежда? 🙂
Овули Наботи не са по предна и задна маточна стена, а по "предна и задна стена на маточната шийка". Представляват кистички.

"Овулите Наботи представляват изменени жлези на лигавицата на маточната шийка, чиито изходни каналчета са се запушили и поради тази причина се получават малки мехурчета (микрокистички), с размери най-често от милиметри до сантиметър.

Наименованието им е дадено в чест на немския лекар Мартин Набот (1675-1721), който ги е описал мислейки, че в тях се съдържа „яйцето” (овула), благодарение на което жените забременяват. Това са абсолютно безобидни структури, които често може да бъдат установени при гинекологичен преглед, а по-големите се виждат добре и с ехограф. Не изискват лечение, обикновено изчезват с времето. „Обгарянето” им без други индикации е самоцелна дейност. Ако цитонамазката е 1-2 група не е нужно да се прави каквото и да е последващо „лечение”. При трета група резултата подлежи на изясняване от гинеколог."

# 448
peneva_a, Благодаря! Да, карам го по спомен и не съм се изразила правилно!

# 449
Здравейте момичета, преди две години ( декември ще станат 2) ми бе направено leep при Карагьозов, следствие на цин 3 и чпв 16 , след процедурата всичко беше ок, " в здраво" както се казва и отрицателен чпв. Сега съм бременна в 8 - ми месец и се чудя трябва ли да отида да се изследвам за вируси или този резултат от тогава си е окей и няма нужда ? И ако трябва и резултата е + , то секцио ли трябва да родя бебо? Ако някоя от вас е запозната, ще съм изключително благодарна🙏

Общи условия

Активация на акаунт