Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 56

• 47 208
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
  • Wonderland
Момичета, здравейте. И аз се включвам с опит за разгадаване на резултати. Писах и на АГ ми, но е в отпуск в момента и единствено спомена, че му е странно допълнителното описание. Може да се притеснявам излишно, но дали някой с малко повече опит и медицински знания може да сподели мнение:

Хипоцелуларна проба - плоскоепителни клетки, метапластични и муцинозни клетки, навикуларни(гликоген съдържащи) клетки, цитолиза.

Записала съм си час и про друг АГ за консултация, не знам дали да не пусна още някакво изследване…

# 451
Здравейте, момичета! Може ли да споделите какво означава “Обилие от Лептотрикс”?

# 452
Здравейте,дами!
От 9г се борим с мм за детенце и сега тъкмо имане зелена светлина и се подготвяме за замразен трансфер и излезна поредната “изненада”.
Какво мислите за тези резултати? В края на м.юни ми е правена микробиологична биопсия и всичко е наред,а сега цитонамазката е ад.
Може ли да е възпаление вследствие на 2 биопсии(юни и юли)?

Ето и биопсията:

# 453
Венера, сега гугълнах резултатът ти - признавам си за първи път виждам такъв. Това са бактерии, които генерално е добре да не са там. Добра медицинска практика е да се направи допълнително изследване за хламидии и трихомони, защото се случва да е съчетана инфекция и да наложи лечение. От другата страна всичко останало е ок на цитонамазката. Обсъдете с лекаря ти какви ще са следващите стъпки.

Девилче, първо не влизай в излишни филми. Необходимо е да те преглед на колпоскоп и да направят една микробиология. Това, че юни и юли всичко е било точно, не значи, че през септември е. То по принцип и това, че вчера всичко е било ок не значи, че днес е, камо ли месеци разстояние. Не е нищо страшно, но трябва да се види и прецени дали няма да се наложи лечение преди транфера. Стискам палци за успех!

# 454
Здравейте, с резултат IIIA и кюретаж на 16.08 в петък ми предстои конизация, но днес ми дойде. Утре ще се чуя с докторката, но според ваш има ли шанс конизацията да се случи в петък като тогава ще ми е четвъртият ден от МЦ.. Или ще се наложи да я отложим.

# 455
  • Варна
Здравейте, с резултат IIIA и кюретаж на 16.08 в петък ми предстои конизация, но днес ми дойде. Утре ще се чуя с докторката, но според ваш има ли шанс конизацията да се случи в петък като тогава ще ми е четвъртият ден от МЦ.. Или ще се наложи да я отложим.

Ако е скалпелна, има шанс.

# 456
Здравейте, защо се прави конизация на 3А група? Нали дават разни лекарства за да се излекува възпалението или аз нещо бъркам?

# 457
Да споделя, че днес ще си бия първата доза ваксина срещу HPV вируса - Gardasil 9. За възрастни са нужни поне 3 дози в рамките на 6 месеца. Аз съм на 35 години.
https://www.ema.europa.eu/en/medicines/human/EPAR/gardasil-9

Ще споделя впечатления след като ми я сложат. Много се вълнувам, ако знаех, че има такова нещо, щях още преди години да съм я поставила, за да предотвратя всички проблеми, които имах с вируса – 2 конизации по летц. Поръчах я от Аптека Промахон, Гърция и дойде за един ден в хладилна чанта. Доставиха ми я в София до вкъщи. Цената беше 143 евро за доза или 280 лв.
https://www.aptekapromahon.com/

# 458
Много полезно! Ваксината само за това Gardasil 9 ли е? Нали има още доста други, за тях предлага ли се нещо? Всичко,което споделите ще е интересно

# 459
Ваксината е за следните щамове на човешкия папиломавирус - нискорискови - 6, 11, високорискови - 16, 18, 31, 33, 45, 52 и 58.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 14:46 от black_meri

# 460
Аз съм с пап 2с и раничка на шийката след раждане. Дали тази ваксина би била полезна? Вие от къде намирате информация и познавате ли жени с тази ваксина?

# 461
Ваксината съществува от доста години, има инфо в нета.Аз лично не познавам жена, която да е ваксинирана.
Само да спомена, че ваксината предпазва от ХПВ, а не от всякакви проблеми с шийката.И без ХПВ инфекция може да се стигне до конизация.

# 462
https://clinica.bg/4551-Rakyt-na-matochnata-shiika-%E2%80%9Eumir … 80%9D-v-Avstraliq

Всичко мина нормално, сложиха ми ваксината, нямах никакви реакции. Да се надяваме така да остане. След два месеца пак.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 18:31 от black_meri

# 463
Аз лично бих отложила конизация за 1ви-2ри чист ден след МЦ.

# 464
Привет,
Може ли помощ с диагнозата от цитонамазката. Преди малко видях, че са готови и сън няма да ме хване

Общи условия

Активация на акаунт