Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 56

• 47 908
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Аз имах до следващият цикъл.

# 91
Знаете ли при хистероскопия на полип на матката колко време е нормално да има прокървяване?
При мен спря в рамките на няколко дена и две седмици след процедурата отново имам. Вчера вдигах разни неща и бях дълго време на крак. Дали може да е от това? Появи се чак днес следобед.

На мен ми правиха наскоро. Аз имах кървене първите дни и след това и аз вдигах разни неща и започна отначало и около седмица след това спря. Но като цяло забелязах, че при ходене и вдигане на тежко тежестта в корема и кървенето се увеличаваха. Иначе възможно ли е сега да ти е дошло? На мен ми дойде точно на датата, въпреки че на доста места четох, че закъснява.

# 92
Не знам дали може да е цикъл. Пет дни по-рано е, а ми е много редовен с 1-2 дена разлика.

# 93
# 94
Здравейте , някоя от вас да има телефон за връзка на доцент Никола Василев ? Обадих се в Софиямед , но се оказа , че той не оперира там . Предварително благодаря !

# 95
Здравейте момичета! Дали можете да ми кажете какво означава резултата ми. Група 2С са и порциото и цервикалният канал. Като забележка има еритроцити, левкоцити и слуз. На колпоскопията се видя раничка на шийката. МБ показва че липсва нормална влагалищна среда. През Ноември лекувах бактериална вагиноза а от Февруари през 2-3 седмици имам гъбички, но са толкова слаби че не ги лови МБ. На АГ съм чак след една седмица.

# 96
  • София
Здравейте!
За колко време стават течните цитонамазки в Геника, ако някой е пускал? Вече чакам една 2 седмици...

# 97
10-15 работни дни е срокът. Не помня точно, но около 2 седмици чаках.

# 98
Здравейте!
За колко време стават течните цитонамазки в Геника, ако някой е пускал? Вече чакам една 2 седмици...
Чаках две седмици за резултата.Става доста бавно

# 99
Здравейте!
Резултата става готов за 10 мин., но няма достатъчни патолози в БГ. Обикновено работят на 2-3 места и съответно натрупват пробите и ги гледат веднъж на две седмици.

# 100
  • София
Здравейте!
Резултата става готов за 10 мин., но няма достатъчни патолози в БГ. Обикновено работят на 2-3 места и съответно натрупват пробите и ги гледат веднъж на две седмици.

Благодаря! Май ще звъня вече днес.

Едит: след позвъняването ми веднага качиха резултата.
Сега с течно базираната групата е втора, а преди 1 месеца със сухата от Вита беше 3А. Вече не знам, коя е вярна.

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 11:08 от denizara

# 101
Здравейте!
Точно така ми каза и моята д-рка.Няма патолози и от там много големи забавяне става.При мен ,когато правих биопсията в Турция за 4 дни ми излезе резултата

# 102
Здравейте!

Благодаря! Май ще звъня вече днес.

Едит: след позвъняването ми веднага качиха резултата.
Сега с течно базираната групата е втора, а преди 1 месеца със сухата от Вита беше 3А. Вече не знам, коя е вярна.

Отидете да Ви погледнат на колпоскоп и най-точно ще разберете.

# 103
Здравейте! Написах и тема, но не получавам отговори за сега и намерих тази тема... Ще напиша въпроса си и тук, с надеждата, ако може някой да ми помогне.

Преди година и половина при колпоскопия ми откриха ектопичен участък на маточната шийка. Правих биопсия и нямах някакви предракови изменения. Преди биопсията, успях да се прегледам и при доц. Илия Карагьозов, който каза, че няма смисъл и от биопсия, но направих за свое успокоение. Последната ми цитонамазка - течнобазирана, бе преди 9 месеца и също нямаше проблем при нея.

Преди дни, след полов контакт, получих леко кървене и на другия ден посетих гинеколог, при когото не съм ходила преди. Според него, е възможно това да е била задържана менструална кръв (цикълът ми беше седмица преди това). Но - каза, че е добре да направим отново колпоскопия след 1,2 месеца и, ако този участък още е там - нова биопсия. Това много ме притесни! Нужно ли е да се прави повторно, след като вече имам правена преди година и половина и е негативна за ракови изменения?? Не е ли достатъчно да направя цитонамазка? Препоръката под последната ми е за нова след 12 месеца... Правила съм и изследване за HPV от шийката - беше отрицателно за всички типове (ниски, средно и високорискови). Ще съм ви благодарна за мнения!

# 104
Момичета и аз да питам. Кога при„раничка” поведението е само наблюдение? Нормално ли е само да се наблюдава вместо да се отстрани раничката? Във самата колпоскопия е написано само това , че има раничка без никакви други детайли от колпоскопията?

Общи условия

Активация на акаунт