Рим - 24 тема

• 41 200
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • София...........
Ali_Sa, И аз се чудех дали няма да им дойде много на моите младежи и галерия Боргезе, но гледах снимки и клипчета иии определено има уникални неща , които нямам търпение да видя ....
И големия ми син е ровил в нет-а кое какво да се ориентира и много държи за галерията да посетим.
Можеш да му покажеш и той ще си каже Wink

Lady Vengeance, като те чета е трябвало не 5 , а поне 10 дни да резервирам Relaxed
Веднага се опитах да букна за Президентският дворец, но ми дава, че няма билети - довечера пак ще пробвам.

# 136
  • Манчестър
Реших да ровя тук във форума след като си резервирах апартамент и се изненадах, че около гара Термини и парка Виторио Емануеле не препоръчвате. А ние сме точно там и сме само аз и 15-годишния ми син. На Виа Леополди. Толкова ли е опасно мястото?

Зависи кой какво разбира под опасно място? Ако купувам жилище задължително ще се замисля, за няколко дена гледам да ми е удобно и да се вписва в бюджета.
Аз винаги отсядам в един хотел,който на 2 Мин от Термини и проблеми не съм имала.

# 137
Момичета, реших да си спестя тестване на моя пубер и запазих за края на май. Вече имаме билети и съм запазила апартамент на Via Boncompagni 61. Моля за съвет добре ли е като местоположение?

# 138
  • София
Момичета, реших да си спестя тестване на моя пубер и запазих за края на май. Вече имаме билети и съм запазила апартамент на Via Boncompagni 61. Моля за съвет добре ли е като местоположение?

На мен ми се вижда хубаво местоположението. Даже има спирка на автобус. През гугъл изглежда хубав квартала. Но имай предвид, че аз не съм ходила досега в Рим. Аз не се съобразих с изискването за да е около термини и резервирах апартамент срещу ватиканския музей Flowers Hibiscus Но ние с мъжа ми ходим много пеша и не ни притеснява разстоянието.Важното е на теб да ти е удобно, според мен.

# 139
Добре е.
Може да хвърлите едно око Simple Smile на ъгъла на улиците Boncompagni и Puglie. Мястото, където Пенчо Славейков е живял в Рим, по точно "Via Boncompagni" № 73. Има паметна плоча.
Скрит текст:

Аз не се съобразих с изискването за да е около термини и резервирах апартамент срещу ватиканския музей Flowers Hibiscus
А къде го пише това изискване, няма такова нещо Simple Smile

# 140
  • София
Не се изразих правилно..нямах тва предвид,но...казах го вече. И да..май и аз ще мина да видя мястото на Славейков. Не го знаех това. Благодаря.

# 141
За който не иска да катери стъпалата до купола на базиликата св. Петър, мога да предложа да се качите на терасата на паметника на Виктор Емануил. Цената е 12€. Асансьора спира точно на наблюдателната площадка и гледката е прекрасна. Има работно време, но не съм наясно точно какво е. Знам че към 19ч, вече беше затворено. Ние отидохме към 10:30 и нямаше хора изобщо.
Относно базиликата св. Петър - колкото по-рано отидете толкова по-добре. И ако ще се качвате на купола, е по-добре първо на купола и после в базиликата. Ние сглупихме и първо обиколихме базиликата, а след това на опашката за купола чакахме повече от колкото за самото влизане в базиликата.

# 142
  • Перник
Здравейте!
Имам следния въпрос - Може ли да се види Сикстинската капела самостоятелно и свободно или за нея единствено с Ватиканските музеи?
Благодаря!

# 143
  • София
И аз за съвет - ще ходим на концерт, който ще се състои в Parco della Musica. По инерция гледах за хотел района на Термини, но сега се замислих дали не е по-удачно да търся в района на Ватикана? Ще ни е по-лесно да се приберем по нощите след концерта и май ще е добре и за обратния полет от Чампино.

# 144
  • Варна
Някой резервирал ли е вход за вила Боргезе през сайта от първа страница tosc.it?
Снощи опитах, на втора стъпка ми дава деливъри, да попълня всички данни, в това число и ВАТ код. Без него не ме пуска нататък. Аз такъв нямам, не искам фактура, нито  да ми ги доставят. Отказах се.
Lady ми даде мейл в предни страници, ще пиша утре. Но какво да им пиша? Вие как точно запазвате?

# 145
Някой резервирал ли е вход за вила Боргезе през сайта от първа страница tosc.it?
Снощи опитах, на втора стъпка ми дава деливъри, да попълня всички данни, в това число и ВАТ код. Без него не ме пуска нататък. Аз такъв нямам, не искам фактура, нито  да ми ги доставят. Отказах се.
Lady ми даде мейл в предни страници, ще пиша утре. Но какво да им пиша? Вие как точно запазвате?
Всеки път от там съм купувала. Регистрира ли се, сега проиграх едно купуване, няма никакъв проблем.
Какъв е този код? Сега видях, че наистина иска някакъв код, но пише че като попълниш България и излиза автоматично.

# 146
  • Варна
Благодаря, Lady Vengeance. Ще си поиграя и аз. При регистрацията попълних България, но полето за кода остана празен.
Как получаваш билетите? Ваучер на мейл?

# 147
Благодаря, Lady Vengeance. Ще си поиграя и аз. При регистрацията попълних България, но полето за кода остана празен.
Как получаваш билетите? Ваучер на мейл?
На мейл, да.
Фискален код ЕЕ1

# 148
Вила Боргезе нали влиза в РомсПас? В случай, че не се купят билети, се вьемат на мвсто, нали? Има ли големи опашки и какво препоръчвате?

# 149
Вила Боргезе нали влиза в РомсПас? В случай, че не се купят билети, се вьемат на мвсто, нали? Има ли големи опашки и какво препоръчвате?

Пише, че ви е необходима предварителна резервация. Във Вила Боргезе винаги е било с влизане на определен брой хора за даден час, защото пространството не е голямо.

Общи условия

Активация на акаунт