Рим - 24 тема

• 41 197
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
За този купол който е с асансьор ли говорите на базиликата Св. Петър. Доколкото разбрах качването било голям екшън и ще го пропусна.
На самия площад на който се показва папата в неделя как може да се види? Би трябвало по това време да сме във Ватиканските музеи.

# 121
  • София...........
Lady Vengeance, Базилика Santa Maria della Vittoria дали работи, защото ми излиза в google maps временно затворена?

# 122
Значи,  ние летим на 21.05 и сертификатът ми е на 7 месеца.
Разбирам, че в Италия няма да ни искат нищо. Нашите от РЗИ при кацане в БГ ще ми правят ли проблем? Имам сертификат от октомври 2021 г.

# 123
Lady Vengeance, Базилика Santa Maria della Vittoria дали работи, защото ми излиза в google maps временно затворена?
Не, знам. Ние единият ден отидохме един час преди края на работното време и беше затворена. Помислих, че защото беше неделя, но сега се замислих, че може и да е затворена.

# 124
Здравейте, някой правил ли е антигенен тест на летището за връщане в България? За колко време излиза резултата/ колко по-рано да сме на летището/?

# 125
  • София...........
Дами,
Чух  и четох, че хората разглеждат парка Боргезе с някакво открито влакче или/и  с нещо като голф колички. Откъде може да се качим на нещо такова и дали може да се отиде до езерцето? Ако е влакче приблизително колко време е обиколката. Въобще повече инфо ако може, за да преценя за колко часа да купя билети за галерията.
Варианта рикша и да въртим педали не ме интересува, за да не сме с мускулна треска и следващия ден да е провален Flushed
Благодаря Flowers Hibiscus

# 126
Реших да ровя тук във форума след като си резервирах апартамент и се изненадах, че около гара Термини и парка Виторио Емануеле не препоръчвате. А ние сме точно там и сме само аз и 15-годишния ми син. На Виа Леополди. Толкова ли е опасно мястото?

# 127
Реших да ровя тук във форума след като си резервирах апартамент и се изненадах, че около гара Термини и парка Виторио Емануеле не препоръчвате. А ние сме точно там и сме само аз и 15-годишния ми син. На Виа Леополди. Толкова ли е опасно мястото?
Не намирам такава улица там.
Чак опасно не, просто е неприятен районът. Предполагам късно през ноща няма да обикаляте и с малко повишено внимание всичко ще е ОК.

# 128
  • София
Вероятно е имала предвид Виа Леопарди.

# 129
И ние сме близо до Термини, но в район Виа Венето. Това е стар, аристократичен квартал. Там е министерството на финансите, посолството на САЩ, близо е парк и вила Боргезе.
Така че, зависи точно къде до Термини сте.

# 130
  • Перник
Като цяло доста хора предпочитат района на Термини заради близостта до центъра, по-ниските цени, както и е супер удобно при ранни полети за Бг. През октомври 2017г.  с една приятелка бяхме точно до гарата - Via Gioberti, сами двете. Не сме имали проблеми. Сутринта хванахме автобус до летището в 04,50ч. за полет в 08,00ч. като цяло бяхме доволни. Сега планирам пътуване през май, но няколко пъти вече сменям мястото за настаняване. Последно съм букнала на Viale Castro Pretorio 25, малко по-встрани от Термини, но близо.  Ние сме и по-голяма групичка - 11 човека и сумата, която съм си сложила макс за нощувка също не е толкова голяма. Надявам се да е добре, да става.

# 131
Здравейте и от мен,
планирам пътуване май, но билети още не съм купила.
Била съм в Рим преди няколко години, но буквално за часове, на път за други места в Италия.
Все пак благодарение на приятелка, която живее там видях знакови места.
Сега плана е да имаме 3дни за разглеждане и не знам каква програма да съставям.

# 132
Всъщност, да, Виа Леопарди Simple Smile Благодаря. Идеята беше, че съм с дете и полетът ни е късен - кацаме в 21,20, докато минем паспортен контрол и пристигнем в Рим, ще е към 23ч. Не исках да обикаляме много до апартамента, имаше добри оценки, а и резервирах миналата седмица. За такъв кратък период бяха останали само скъпи жилища, та...
Добре, дано няма проблеми. Мерси за отговорите Simple Smile
Инфото в началото на темата доста ми помогна.
Купих билети за ватиканските музеи и за Колизеума, но за нищо друго не съм купувала. За вила Боргезе не знам дали ще му е интересно на моя пубер. Отиваме там, че го приеха в Езиковата и му бях обещала да го водя в столицата на държавата, чиито език ще учи.

# 133
Аз да кажа какво посетих тази година. Всеки път искам да видя поне нещо ново, освен няколкото задължителни.
Тези не са много популярни, но все пак за който му е интересно.
Palazzo Farnese - Френското посолство в Рим.https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0% … D0%B5%D0%B7%D0%B5 Последните две години обиколките бяха спрени.
Посетихме го с група на анлгийски език. Проверката за сигурност е доста строга, да се чуди човек защо.Единственото място, където се посочва номер на док. за самоличност. Много ми хареса. Ето тук може да се разгледа https://it.ambafrance.org/Le-Palais-Farnese-11110
Билети https://visite-palazzofarnese.it/
След вила Фарнезина, Вила Фарнезе в Капрарола най-накрая видях и палацо Фарнезе и съм доволна. Заключението е, че фамилия Фарнезе са знаели да строят красиви къщи Simple Smile

Президентският дворец https://en.wikipedia.org/wiki/Quirinal_Palace За съжаление туровете са само на италиански език, на символичната цена 1.50 евро. Продължава точно час и половина. Дворецът е страхотен, красиви зали, картини, полилеи. Нещо като Версай е вътре, даже по-красив, ако питате мен.

Мавзолеят на Август http://www.sovraintendenzaroma.it/i_luoghi/roma_antica/monumenti … usoleo_di_augusto
https://it.wikipedia.org/wiki/Mausoleo_di_Augusto
Затворен от 2007 г., миналата година го отвориха, но юли месец не можах да се вредя с билети.
Още не е завършен напълно, работят. Туровете пак са само на италиански, около час. На много места има табели с информация на анлийски. Много ми хареса.
Билети

# 134
  • Milano
Браво, Лейди, и аз така правя.

Галерия Боргезе е прекрасна. Малко повече култура никога не е излишна, иначе  как децата да я оценят ако не ги водим?!

Общи условия

Активация на акаунт