Рим - 24 тема

• 41 231
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Не се продават билети на място и за двете места с цел избягване на струпване на много хора на една място заради пандемията. Ако има промяна за един месец,  не знам. Специално на сайта за билети за Колизеума си го пише, че не продават на място.

# 181
  • София
Здравейте момичета! Надявам се да ми помогнете, относно организацията за разглеждане на Рим. Изчетох темата и се върнах и на предните, но все още някои подробности ми убягват! Ще сме там от 30.05- 03.06, като пристигаме вечерта и се прибираме отново с късен полет. Резервирах настаняването ни в близост до Ватикана, където можем да си оставим и багажа до вечерта, така че ще имаме 4 дни за разглеждане. Мисля да закупим тридневни карти Рома пас за нас, но за детето, което вече ще е на 10г. какво е най- добре да взема за придвижване( разбрах, че музеите са безплатни)? Мисля да разгледаме Ватиканските музеи в петък, за да можем,когато излезем да си вземем багажа и да тръгнем към летището. Искам и да попитам, има ли възможност да разгледаме стадио Олимпико и с оглед на това, че на 01.06 сме там да ни препоръчате интересни места за деца!? Как можем да видим папата в сряда ако е там, има ли билети за въпросното събитие? Задължително  в два отделни дни ще отидем до Вила Боргезе и Колизеума, а през останалото време ще  разглеждаме  централните райони( площади, фонтани и църкви).  Много се надявам да ми помогнете с информация, как да организирам маршрутите!

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 13:27 от karli74

# 182
А кигато имаш skip the line по какъв начин дтава изпреварването на опашката? Отиваш направо на входа ли?

# 183
  • София
А кигато имаш skip the line по какъв начин дтава изпреварването на опашката? Отиваш направо на входа ли?
[/quote
Предполагам, че има различни опашки!? Това успях да разбера от прочетеното до тук!

# 184
Във Венеция бяхме така. Има 2 опашки, има табела.

# 185
Значи,  ние летим на 21.05 и сертификатът ми е на 7 месеца.
Разбирам, че в Италия няма да ни искат нищо. Нашите от РЗИ при кацане в БГ ще ми правят ли проблем? Имам сертификат от октомври 2021 г.
с бустер са безсрочни
но с втора доза са валидни 6 месеца в Италия
но в момента изискват само за ватикана
освен ако и за там не променят от 1 май

# 186
Здравейте момичета! Надявам се да ми помогнете, относно организацията за разглеждане на Рим. Изчетох темата и се върнах и на предните, но все още някои подробности ми убягват! Ще сме там от 30.05- 03.06, като пристигаме вечерта и се прибираме отново с късен полет. Резервирах настаняването ни в близост до Ватикана, където можем да си оставим и багажа до вечерта, така че ще имаме 4 дни за разглеждане. Мисля да закупим тридневни карти Рома пас за нас, но за детето, което вече ще е на 10г. какво е най- добре да взема за придвижване( разбрах, че музеите са безплатни)? Мисля да разгледаме Ватиканските музеи в петък, за да можем,когато излезем да си вземем багажа и да тръгнем към летището. Искам и да попитам, има ли възможност да разгледаме стадио Олимпико и с оглед на това, че на 01.06 сме там да ни препоръчате интересни места за деца!? Как можем да видим папата в сряда ако е там, има ли билети за въпросното събитие? Задължително  в два отделни дни ще отидем до Вила Боргезе и Колизеума, а през останалото време ще  разглеждаме  централните райони( площади, фонтани и църкви).  Много се надявам да ми помогнете с информация, как да организирам маршрутите!
Стадио Олимпико https://www.sportesalute.eu/en/stadio-olimpico-tour/info-and-tickets.html
За детето вземете тридневна карта щом и вие ще имате, щом сте  в района на Ватикана ще Ви се налага транспорт. Или, когато нагласите програмата преценете дали да не купувате единични билети.
За папата първо проверете дали ще има аудиенция, когато сте там( на първа страница). Няма билети, минава се само проверка и Ви пускат на площада.

По принцип, когато продават билети на място има голяма опашка и тогава тези купени билети онлайн са skip the line, т.е. отиваш на най-отпред и те пускат без да чакаш. Сега всички са skip the line, отивате за часа за който сте купили билети и влизате. Преди година си спазваха точно часа, не пускаха по-рано, изчакваха и пускаха всички за този час. Сега не знам как е.

# 187
  • Milano
Досега не е имало аудиенции на площада с оглед избягване на струпвания.

# 188
  • София
Благодаря за насоките!  Папата в колко часа се показва, защото не ми излиза за момента на 01.06(сряда) какво е планирал, а тогава ни е единствения шанс да го зърнем? Туровете на стадиона също са обявени само за април месец, явно за някои места е още рано да купуваме билети! Централните части мисля да ги разгледаме за два дни, като един път път ще тръгнем от Колизеума, а втори път от галерия Боргезе, надявам се да успеем! За 01.06 намерих информация за детски атракциони в Cinecitta World и искам да помоля за повече информация, ако някой го е посещавал! За детето ще взема две двудневни карти за 25е да покрием всичките 4 дни, а за нас ще купуваме билети за първи и последен ден!

# 189
За колко време се стига до Вила д’Есте с някакъв вид обществен транспорт?

# 190
  • София...........
Момичета, има ли в Рим нещо както тук е Spark с приложение и как са цените?
Идеята ми е понеже сме 5 човека и ако се наложи придвижване от точка до точка …
Интересува ме дали в обхвата на картата на въпросните влизат Чампино и Тиволи?
Благодаря 🌺

# 191
Приложението VerificaC19  е много удобно
Като се сканира QR кода показва дали е валиден за бейсик' подсилен и за влизане в Италия
Само не разбрах мерките от 1 май приети ли са вече или е само предложение
Най -интересното е 'че за базиликата Свети Петър и купола се иска само маска' а са част от ватиканските музеи

# 192
  • Хасково
Може ли да споделите, попаднали ли сте на безплатни аудио гидове за Рим?
Необходимо ли е да си запазваме час за влизане в Пантеона, и вила Де'Есте?

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 16:41 от NadiaNGX

# 193
  • MJF
Момичета,

Нагласих всичко, дойде и време за пътуването ни.

В четвъртък заминаваме и направо съм се отчаяла като видях прогнозата за времето от 21-ви до 25-ти.
До онзи ден беше слънце, а сега го дават дъжд почти през цялото време.

Как е климата в Рим обикновено, променя ли се по-бързо като по други геоградски ширини?

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 22:00 от FugeeLa

# 194
[quote author=FugeeLa link=topic=1420700.msg44632527#msg44632527 date=16502121

Нагласих всичко, дойде и време за пътуването ни.

В четвъртък заминаваме и направо съм се отчаяла като видях прогнозата за времето от 21-ви до 25-ти.
До онзи ден беше слънце, а сега го дават дъжд почти през цялото време.

Как е климата в Рим обикновено, променя ли се по-бързо като по други геоградски ширини?
[/quote]

През декември бяхме в Рим. Валя ни дъжд няколко пъти през два от четирите дни там.Ту почваше,ту спираше,но изобщо не ни попречи на разходките. Беше си топло,а и за вашите дати гледам високи температури. Просто си носете чадъри или дъждобрани и си ходете по набелязаните места.
Приятно прекарване!

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 00:32 от ev55

Общи условия

Активация на акаунт