Рим - 24 тема

• 40 882
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Lady Vengeance благодаря.

А искам да ви попитам билета за Ватиканските музеи включва ли градините? Понеже не видях отделен билет?

# 631
  • София
Трябва да имате билети, за да влезете вътре! И да добавя, че заведението работи до 18.30ч и по тази причина ние не успяхме да си поръчаме! Отидохме привечер заради жегите, но изпуснахме кафето!

# 632
Lady Vengeance благодаря.

А искам да ви попитам билета за Ватиканските музеи включва ли градините? Понеже не видях отделен билет?
Има отделен билет за градините и доколкото разбирам няколко зали в музеите и Сиктинската капела.
https://tickets.museivaticani.va/home/fromtag/1/1656536400000/Giardini-Vaticani

Ватиканските градини и Сикстинската капела
Предложение, предназначено за посетители, желаещи да участват и в обиколка на Ватиканските градини и Сикстинската капела.
Обиколката с екскурзовод се провежда от оторизиран образователен водач.
Включени входни билети за музеите на Ватикана .

Пълна цена на билета: € 39,00
Намален билет: € 30,00
Продължителност на обиколката: около 3 часа
Обиколката следва маршрут, който включва: Ватиканските градини, Галерията на канделабрите, Галерията на географските карти, Галерията на гоблените (ренесансово изкуство) и Сикстинската капела

Здравейте, чудя се дали да купувам билети за Сейнт Анджело . Има много мнения , че си заслужава само гледката от горе , но не разбрах ,за да се качим до кафето най - отгоре трябва ли да имаме билети ?
Аз бих купила билети, гледката си заслужава много и стават едни от най-хубавите снимки в Рим.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 15:01 от Lady Vengeance

# 633
  • Milano
Roma, Roma, Romaaaaa..Circo Massimo до утре!🥳🥳🥳

# 634
Васко ли? Или защо изобщо питам.Simple Smile

# 635
Утре пътуваме, задължително ще посетим Ватиканските музеи, въпросът ми може да е глупав, но от сайтът им не мога точно да разбера.
С какво облекло могат да са мъжете, пише без къси панталони, ако са до коляното влизат ли в забраната?
Само с ръчен багаж сме, да знам какво да взимам.

# 636
# 637
Искам да попитам като се влезе във Ватиканския музей вътре са и самите градини ли.. смисъл как е най-добре да се разгледат хронологично музеите, градините и Сикстинската капела

# 638
  • Milano
Васко ли? Или защо изобщо питам.Simple Smile

🤣🤣🤣👏👏👏.

# 639
  • София
Утре пътуваме, задължително ще посетим Ватиканските музеи, въпросът ми може да е глупав, но от сайтът им не мога точно да разбера.
С какво облекло могат да са мъжете, пише без къси панталони, ако са до коляното влизат ли в забраната?
Само с ръчен багаж сме, да знам какво да взимам.

Ние много се бяхме стегнали за облеклото, но вътре всички си бяха облечени според високите температури на вън. Бях една от малкото с дълъг панталон, а детето и баща му с къси панталонки и тениски!

# 640
Здравейте! От известно време следя темата и намерих много полезна информация. Другата седмица пътувам за Рим. Моля някой, който е пътувал след 1 юни, да потвърди, че отново се пътува само с лична карта и на летището не се изискват никакви документи относно ковид /сертификат, тест.../ Благодаря предварително.

# 641
  • В офиса
Потвърждавам.

# 642
# 643
Относно въпроса за облеклото във Ватикана:

Бяхме в неделя, близо 40 градусова жега.
Вижте снимката - дават такива сини парчета нетъкан текстил преди входа, за да се покрият рамената или да се сложи като пола.

# 644
  • Варна
Ние бяхме през май на 22 градуса, но на опашката за Пантеона, помолиха една жена по потник с тънки презрамки да напусне опашката. Абе, направо учтиво и казаха, че не може да влезе така в храм. Само за инфо го пиша.

Общи условия

Активация на акаунт