Рим - 24 тема

• 40 882
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря, проверила съм ги, интересува ме конкретно Рим в момента.

# 616
  • София
А през август в Рим работи ли нещо въобще? На моя приятелка леля й живее в Милано и тя ми каза, че ресторанти работещи почти няма Магазините ми е интересно и те ли не работят?

# 617
Здравейте, колко време трябва да си отделя Ватиканските музеи?

# 618
  • София
Здравейте, колко време трябва да си отделя Ватиканските музеи?

Ние бяхме 4часа(възможно е и повече да отнеме), после 30-40 мин хапване и кафенце /има такова вътре в ватикана/като излязохме и ходихме да гледаме папамобилите, там още 40мин., те може и по-бързо да се разгледат, но ние не бързахме Laughing

# 619
Благодаря Simple Smile

А искам да попитам за купола на Базиликата Свети Петър.. знаете ли работно време и дали може да се купят билети предварително. Защото някъде четох, че отваря в 13 часа, на друго място пишеше, че отваря от сутринта? И четох, че само в брой се плаща?

# 620
Благодаря Simple Smile

А искам да попитам за купола на Базиликата Свети Петър.. знаете ли работно време и дали може да се купят билети предварително. Защото някъде четох, че отваря в 13 часа, на друго място пишеше, че отваря от сутринта? И четох, че само в брой се плаща?
На първа страница има работно време на купола.
Скоро споделиха тук, че вече може и с карта да се плаща.

# 621
Благодаря !

Искам да попитам още нещо, ако може, защото много се обърках как да го направя.
Искам да посетя  Кастел Гандолфо и видях, че има обиколка с влак заедно с Ватиканските музеи и т.н. Но в този случай ще пропусна купола, а и не мисля, че 2 часа ще ми стигнат за музеите както е по разписание.
 И се чудя как да го направя. Дали има някъде обиколка само до  Кастел Гандолфо без Ватикана, която да мога да посетя отделно и пак така да е организирано всичко с влак и т.н.? Някой знае ли, ще съм му много благодарна, защото търсих и не намерих нищо.

# 622
Освен за Тиволи имате ли идея за еднодневна разходка от Рим?

# 623
Благодаря !

Искам да попитам още нещо, ако може, защото много се обърках как да го направя.
Искам да посетя  Кастел Гандолфо и видях, че има обиколка с влак заедно с Ватиканските музеи и т.н. Но в този случай ще пропусна купола, а и не мисля, че 2 часа ще ми стигнат за музеите както е по разписание.
 И се чудя как да го направя. Дали има някъде обиколка само до  Кастел Гандолфо без Ватикана, която да мога да посетя отделно и пак така да е организирано всичко с влак и т.н.? Някой знае ли, ще съм му много благодарна, защото търсих и не намерих нищо.
Не знам дали има и преди време търсих, но не намерих.
Можете да си го направите сами, не е изобщо сложно. Ние миналата година така направихме с влак от Термини. Купихме  си предварително билети за Апостолическият дворец и за градините със автобусче и аудио гайд, даже  някаква отстъпка при закупуването на двата билета заедно. Градините могат и пеш да се обикалят, но са много големи и не знам как ще стане да се види всичко. Много ни хареса всичко, заслужава си.
Ето тук е обяснено как се стига https://visilazio.wordpress.com/2016/07/23/castel-gandolfo-rm/
Гарата е много близо до двореца, но се изкачва един ужасно стръмен баир.
Билите си взехме от автомат на Термини и за отиване и връщане. На гарата Кастел Гандолфо има също само автомат.

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 16:22 от Lady Vengeance

# 624
Благодаря, а помниш ли откъде ги резервира?

# 625
Освен за Тиволи имате ли идея за еднодневна разходка от Рим?
Най-близкото място, за което се сещам, е пристанището на древен Рим - Остия Антика. Или град Орвието, където може да се разгледа катедралата.

# 626
Благодаря, а помниш ли откъде ги резервира?
Да, от сайта на Ватиканските музеи. Между другото на място също продават билети и нямаше голям наплив, но миналата година.
https://tickets.museivaticani.va/home CASTEL GANDOLFO RESIDENCE

# 627
За еднодневна разходка от Рим препоръчвам Флоренция. Влакът е много бърз и удобен. Сутринта в 10 ч бяхме там, вечерта в 20 ч тръгнахме обратно за Рим. Пътуването е час и половина.

# 628
  • София
Аз за дневна разходка от Рим съм планирал Перуджа + Асизи.

# 629
Здравейте, чудя се дали да купувам билети за Сейнт Анджело . Има много мнения , че си заслужава само гледката от горе , но не разбрах ,за да се качим до кафето най - отгоре трябва ли да имаме билети ?

Общи условия

Активация на акаунт