Рим - 24 тема

• 41 216
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря! Flowers Cherry Blossom

# 151
Бихте ли ми дали информация за цената на билетите за музеите и забележителностите в Рим и Флоренция според възрастта? Спомням си, че ставаше дума, че до 18 години децата не се таксуват, но в официалния сайт на музеите във Флоренция, например, са обозначени цели (interi), намалени (ridotti) и безплатни (gratuiti) билети, но не откривам информация, коя възраст се приема за такава с намалена ценa( ridotti).
(Например: https://webshop.b-ticket.com/webshop/webticket/bestseatselectbyb … 43238&el=true).
Ако може да ме насочите, не е проблем и на италиански език.
Това дали е вярно: “ Posso comprare il biglietto ridotto? La tariffa d'ingresso ridotta è rivolta ai giovani, tra i 18 anni e sino al giorno del compimento del 25esimo anno di età incluso, muniti di valido documento d'identità dell'Unione Europea e da paesi non comunitari "a condizione di reciprocità”?

Благодаря!

Последна редакция: пн, 11 апр 2022, 18:55 от Tsugumi_

# 152
Ridotti e точно от 18 до 25 години. Предполагам, че за цялата страна важи, купували сме такива билети на касата на Колизеума, доказва се с лична карата.

Ето от самият сайт за билетите:
BIGLIETTO RIDOTTO
Cittadini della Comunità Europea di età superiore a 18 anni sino al giorno del compimento del 25esimo anno di età, muniti di valido documento d’identità.
La riduzione è valida anche per i cittadini fra i 18 e i 25 anni di Svizzera, Norvegia, Islanda, Liechtestein e Uruguay.
Il biglietto ridotto è inoltre valido per cittadini extra UE con regolare permesso di soggiorno in un paese dell'Unione Europea.

# 153
  • Milano
Няма как да ви се отговори еднозначно.
Отваряте сайта на музеите и забележителностите, които искате да посетите и четете обяснението.

Ако за Uffizi до 18г е безплатно, от 18 до 25 - намален билет, паса за Brunelleschi е безплатен до 6г, намален от 7 до 14г. и т.н.

https://www.uffizi.it/pagine/biglietto-gratuito-ridotto-ingresso#gratuito

# 154
Благодаря ви, дами! Знам, че въпросите ми звучат идиотски, но, както се вижда, досега все други са се грижили за тези неща и не се бях замисляла.
Мисля, че получих отговори на това, което ме интересуваше 🌷

# 155
Купих билети за Ватикана от официалния сайт за обиколка с гид. Пътуваме 2ма възрастни, 1 дете с намален билет и едно дете под 5 години. Никъде обаче не успях да отбележа малкото дете. Във съпорта пише, че до 5 е безплатно освен, ако конкретният тур не изисква друго. И сега ми е малко притеснено да не стане проблем за малкото дете. Четох информацията на конкретния тур и никъде нищо не се споменаваше по въпроса за деца под 5 години. Някой има ли опит с влизане с малко дете?

# 156
и аз резервирах апартамент за рим края на май, билети предстои да купя
да ми помогнете  с малко информация, ще ми е полезна
-гледам ,че повечето часове за ватикана до обед са заети, имате ли идея защо
-минава ли се през сикстинската капела за базиликата свети петър
от месец май може ли да се пътува само с две дози ваксина , направени преди по-малко от 9м или все още е 6м
това може би важи за музеите
-за колизеума важи ли трика със закупуването на паладин и избягването на опашки
благодаря предварително

# 157
  • София...........
Момичета, здравейте Simple Smile

Видях че има някакви влакове Термини-Чампино с номера FL4(FR4) и FL6(FR6). Чампино от летището ли могат да се хванат или от населеното място Чампино?

Ако с горе споменатите влакчета не е удобно придвижване летище Чампино-Термини и обратно кое е най-добре: Теравижън, Ситбус или метро+автобус520/720?

Пак да питам за парка Боргезе за разходка някакво  влакче или/и  с нещо като голф колички. Откъде може да се качим на нещо такова и дали може да се отиде до езерцето? Ако е влакче приблизително колко време е обиколката. Въобще повече инфо ако може?

Благодаря Flowers Hibiscus

# 158
Момичета, здравейте Simple Smile

Видях че има някакви влакове Термини-Чампино с номера FL4(FR4) и FL6(FR6). Чампино от летището ли могат да се хванат или от населеното място Чампино?

Ако с горе споменатите влакчета не е удобно придвижване летище Чампино-Термини и обратно кое е най-добре: Теравижън, Ситбус или метро+автобус520/720?

Пак да питам за парка Боргезе за разходка някакво  влакче или/и  с нещо като голф колички. Откъде може да се качим на нещо такова и дали може да се отиде до езерцето? Ако е влакче приблизително колко време е обиколката. Въобще повече инфо ако може?

Благодаря Flowers Hibiscus

Влаковете се хващат от гара Чампино. Има комбинирана услуга автобус+влак https://www.atral-lazio.com/?option=com_content&view#ciampino. Билети се продават някъде на пристигащи, сигурно има табела. Автобусите спират на същата спирка на 520/720.
Аз лично предпочитам автобус+метро, от както я има тази опция.

За Боргезе не знам. Ползвали сме само рикша, но беше много отдавна, така че нямам актуална информация.Беше забавно.

и аз резервирах апартамент за рим края на май, билети предстои да купя
да ми помогнете  с малко информация, ще ми е полезна
-гледам ,че повечето часове за ватикана до обед са заети, имате ли идея защо
-минава ли се през сикстинската капела за базиликата свети петър
от месец май може ли да се пътува само с две дози ваксина , направени преди по-малко от 9м или все още е 6м
това може би важи за музеите
-за колизеума важи ли трика със закупуването на паладин и избягването на опашки
благодаря предварително

Според мен хората си планират да започнат първо от музеите и да имат достатъчно време да разгледат. Аз също  и трите пъти , в които съм ходила купувам час преди 12 ч.
По последна информация не е отворен изходът към Сан Пиетро. Но може да се промени, когато започнат да пускат групи. Ако паднат ограниченията от май месец.
За Колизеума не продават билети на място, така че не важи. Оставих информацията на първа страница с надежда да се върне нормалното положение и защото после е трудно редактирането.Simple Smile

# 159
За Колизеума не продават билети на място, така че не важи. Оставих информацията на първа страница с надежда да се върне нормалното положение и защото после е трудно редактирането.Simple Smile
благодаря за информацията
за ватикана пише ,че се изисква обикновен грийн пас, това означава ли, че е като стандартния в цяла европа 9м след ваксина или още е 6м
за градския транспорт и другите музеи видях в рома пас, че вече не трябва грийн пас, може би само за ватиката

# 160
Влязох в сайта на Раян да се регистрирам. Ще летим с български лични карти. Има въпрос - имате ли биометричен паспорт... Не зная какво да попълня..

# 161
  • София
Влязох в сайта на Раян да се регистрирам. Ще летим с български лични карти. Има въпрос - имате ли биометричен паспорт... Не зная какво да попълня..
Ако ще пътуваш с паспорт, не с ЛК.

# 162
Ако ще пътуваш с паспорт, не с ЛК.
Благодаря, имаме и паспорти, но мисля да попълня личните карти.
Четох относно нашите паспорти, че са биометрични, но понякога давали грешки в кода и се притесних...

# 163
Аз винаги се чекирам с лична карта, но си нося и паспорта.
Първо, ако ви откраднат едното, може да се приберете с другото. Второ с паспорта минавам през бързите гишета и не чакам никъде( с изклчение на терминал 1 София)
Сега последният път на Фюмичино пак с паспорта минах за няма 5 мин. и в двете посоки. Никъде не ми е правил проблем паспортът.

# 164
  • Варна
Много полезна и подредена тема. Благодаря на авторите и специално на Lady
Купих билети и за Вила Боргезе от tosca.it. Грешката ми първия път е, че хаотично попълвах данните и не излезе автоматично този фискален код.
Основната програма е направена, остава да набележим важните площади, фонтани, църкви и... за каквото остане време Simple Smile
Получих съобщение чрез букинг, че хоста на апартамента е избрал чек-ин през Vikey. Погледнах първите няколко стъпки, но не мога да продължа, защото нямам в себе си документите на всички пътници. Някой има ли опит с този чек-ин? Чудя се кога се прави.
Някой да препоръча ресторантче в Района на Ватикана, по-точно около спирка на метрото Чипро? Ние ще сме на Via Candia.

Общи условия

Активация на акаунт