Рим - 24 тема

• 40 888
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте! Бих искала да закупя билети за Ватиканските музеи, в getyourguide единствения свободен час е 15:30,но не знам дали ще ни стигне времето да разгледаме всичко. Разбирам, че градините се посещават отделно, може ли да влезем да разгледаме тях преди часа за посещение, за да се спести време?
Също така се интересувам през седмицата необходима ли е резервация за Пантеона или това важи само за почивните дни?
Благодаря в аванс!

# 646
  • София
Музеите работят до късно, ще имате достатъчно време. За Пантеона се чака на опашка през седмицата и само за уикенда ви трябва резервация.

# 647
За градините може, но трябва друг билет.
За Пантеона само събота и неделя резервация.

# 648
За градините може, но трябва друг билет.
За Пантеона само събота и неделя резервация.
Музеите работят до късно, ще имате достатъчно време. За Пантеона се чака на опашка през седмицата и само за уикенда ви трябва резервация.

Благодаря Ви за информацията! ❤️

# 649
Здравейте, взех билети за Рим за 15.08- 19.08. Четох набързо, ще продължа естесвено, че нищо не ми е ясно.
Въпрос: колко по-рано пускат билети за Ватикана. И по кое време е по Ок. Преди или след обяд.
И още не съм резервирала нощувки. Предложения приемам за в центъра. Близо до Ватикана, Навона … ще бъда сама с децата 13 и 17 г. Другите въпроси ще са отпосле. За първи път си организирам самостоятелно.

# 650
Аз пък започнах да се плаша малко от коментарите за горещините, тъй като планирах 22-25.07. да сме там…Толкова ли е непосилно да се издържи в обедните часове? И без това времето ще ни е много малко там, не ми се иска да губим време, ако се налага да се прибираме в хотела в най-горещите часове…
Приемам и съвети Колизеума, Пантеона и замъкът Сейнт Анджело в кои часове според вас ще е най-подходящо да се посетят?

# 651
И аз обмислях една бърза разходка из Рим през август. Уплаши ме не горещината, а цените на нощувките. От доста време резервирам, но винаги по-рано и може би затова не съм виждала такова лошо съотношение между цена и качество.
Можете ли да ми препоръчате сайт освен букинг и airbnb, може и на италиански?

# 652
  • София
И ние сме през същия период юли месец, ами ще обикаляме и в жегите, какво да прави😂 вода, сянка, шапки.
За спането - аз резервирах още през март едно място на гърба на Ватикана - 55 Е на нощ за двама, сега е 110 Е.

# 653
  • София
Ние бяхме от 26 май за 5 дни в Рим и на прогнозата за времето — от 34’С и нагоре, си казвах “хайде издържала си години наред юли и август в Гърция, една жега в Рим ли ще те изплаши”. Разликата обаче е огромна, жегата е подплатена от зверска влага, в пъти по-влажно от на който и да е гръцки остров през лятото. В първите два дни нямаше директно слънце, а облачност затискаше града като похлупак на тенджера и вътре всичко кипи. В дните, в които грееше слънце, при все слънцезащитата от 50 фактор и белите ленени дрехи, изгоряхме на деколте, ръкави и къси панталони.
Затова препоръчвам горещо билети за ранните часове на откритите забележителности. Иначе чешми да се разхладиш има буквално на всеки ъгъл.

# 654
  • В офиса
За жегите - всеки си знае колко издържа и какво му е приятно. Реално при ранно ставане и обикаляне до късно, времето за разглеждане е същото. Отчитайте и че доста ресторанти, църкви и други просто затварят по обед, за да отворят по-късно. Аз си мисля, че това че се прибирахме на хладно в жегите бе едно от нещата, заради които ни останаха хубави спомени от Рим. Въпреки многото обикаляне не си спомням чувство на умора, а и като ти стане лепкаво си знаеш, че след още само час си под душа Simple Smile

# 655
  • София
Трудно ще намериш по-добри цени от booking. Те имат железни договори с които хотелите нямат право да продават на по-ниски цени от тези, които са подали към платформата. И ако решат да намалят, трябва да намалят и към
booking. Затова имаш и гаранция за booking цена - изплащат разлика ако намериш по-добра. Има изключения, но те са частни случаи.
15 резервации направих преди десетина дни, включително и в Рим. Някои цени са двойни спрямо 2020 година, други 30-50% нагоре. Факт. Неприятен 🙂

# 656
  • София
За жегите - всеки си знае колко издържа и какво му е приятно. Реално при ранно ставане и обикаляне до късно, времето за разглеждане е същото. Отчитайте и че доста ресторанти, църкви и други просто затварят по обед, за да отворят по-късно. Аз си мисля, че това че се прибирахме на хладно в жегите бе едно от нещата, заради които ни останаха хубави спомени от Рим. Въпреки многото обикаляне не си спомням чувство на умора, а и като ти стане лепкаво си знаеш, че след още само час си под душа Simple Smile
А, ставането в 6 и обикалянето до средно е запланувано.
Повече се притеснявам за концерта, заради който отиваме, че ще е в зала. Дано да е климатизирана.

# 657
Ние бяхме преди седмица. И също си мислех, че 36-37 градуса ще са ок, както юли в Гърция. Само, че в Рим като се напекат плочките и асфалта се усещат като 43-45 градуса.
Така че тръгвахме много рано и се прибирахме да прекараме следобяда в апартамента, после след 18 часа излизахме и до 2 през нощта...
В 2 часа през нощта бях по къса рокличка с презрамки, което май другаде не ми се е случвало Simple Smile Въпреки почивката следобяд не сме имали под 30 хил. крачки на ден.
Цената на апартамента ни беше 150 евра на вечер. Голям, реновиран, чист и удобен. На 15 минути от фонтана ди Треви, на 20 от Колизеума, на 15 мин. от Термини. Страхотни местни ресторанти и джелатерии наоколо. Намира се в район Салустиано, до министерството на финансите. Изключително красив и спокоен квартал.
Ако някой иска, мога да му пратя на л. с. информация за апартамента.

# 658
  • В центъра на моретата
Четох, че във Ватикана не пускат с потници, къси поли и панталонки.  Това важи ли и за останалите базилики, музеи, галерии.  Съпругът ми мисли да пътува само с бермуди (до колената) и да не взема дънки или дълъг панталон. Ако не пускат с такова облекло - направо да сменя концепцията?
Ние ще пътуваме в средата на юли. Влагата може би няма да ни е чак такъв проблем, защото сме от Варна, а тук е доста влажно, но горещината не съм сигурна как ще я възприема. За съжаление, детето е на училище до края на юни и нямаше опция за по-рано.

# 659
С панталони до коленете е ОК.
Аз съм от Бургас и да ви кажа Римската жега по я понасям от Бургаската, макар че са по-ниски температурите тук.
Последните две години поради обстоятелствата бяхме и двата пъти средата на юли и се търпеше с почивка на обяд. Най-горещо ми е било една година около 15-20 юни, не се търпеше. Нямаме снимка без да са ни изпотени тениските. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт