Отговори
# 345
jiji_bs, и аз препоръчвам паралелката с японски език. Моята внучка беше в класа със сина на green_dawn. Отличен клас с добра дисциплина и възпитание. Много добри преподаватели по японски език. Девойката е втора по успех във випуска и ДЗИ японски - 6.00. Без никаква допълнитена подготовка. Взе N3 сертификат JLPT за владеене на ЯЕ още в 10 клас.Тя е тази, която освен японистика не иска да учи нищо друго въпреки, че няма специалност в СУ , в която да не бъде приета. Изключвам всичко свързано с математика и медицинските специалности . Там изобщо няма интерес. Беше и на обмен в Япония Хокайдо в частен колеж с изучаване на английски  език. Пет години в това у-ще не сме имали никакви проблеми.
               Успех в кандидатстването и да приемат детето ви в най-желаното у-ще!

# 346
  • София
На сайта на училището и във фейсбук страницата напоследък качват доста от събитията и живота в училище Оттам може да се информирате за някои неща . Скоро имаше публикация за волейболния июклуб,който спечелил някакви шампионати .И за клуб по роботика или нещо такова четох новина за отличие ,свързан с изобретение

# 347
  • София
Да кажа аз за района. Също бях притеснена, когато избирахме това училище за дъщеря ми, но в самото училище учат 2300 деца, наблизо има още 2 училище, та районът е пълен с ученици и учители. Когато свършват по тъмно излизат едновременно няколко стотин деца. Реално не съм се пртеснявала въобще. Единствените проблемни ситуации й се случиха около нас на Орлов мост, а не там.

# 348
Здравейте, дъщеря ми иска да се запише в паралелката с арабски . Може ли някой да сподели актуална информация? Търсих и в по-стари теми, но информацията е оскъдна и стара. Благодаря предварително!

# 349
  • България
Здравейте, дъщеря ми иска да се запише в паралелката с арабски . Може ли някой да сподели актуална информация? Търсих и в по-стари теми, но информацията е оскъдна и стара. Благодаря предварително!

И аз се интересувам от тази паралелка за моята дъщеря.

# 350
  • Там, където мечтите се сбъдват
Докато преглеждах учебните планове видях, че няма такима за паралелката с корейски, освен за 8 клас. Това значи ли, че не всяка година се сформира такава?

# 351
Докато преглеждах учебните планове видях, че няма такима за паралелката с корейски, освен за 8 клас. Това значи ли, че не всяка година се сформира такава?
Не не значи, просто не са качили учебния план за паралелката с корейски език. Пропуск от страна на училището и не са го видели.

# 352
  • София
Моят син завърши паралелката с арабски език през 2024 г. и като цяло е доволен от 18-то (до 7 клас беше с японски, но после не му стигна бала).
Класът беше поравно момчета/момичета и беше много сплотен. Много от децата познавам лично от 1 клас и мога да гарантирам, че въпреки че арабския е с най-нисък бал за прием в 8 клас, не бяха лузъри, а съвсем прилични ученици. Доколкото знам всички, които са искали да учат днес са студенти.
От 10 клас по арабски им преподаваше г-н Салех Брик, който всички деца безкрайно уважаваха и обичаха, и от който всъщност научиха всичко.

# 353
Здравейте, някой има ли информация за учителите, поемащи 1 ви клас?
Здравейте, госпожите които поемат японските паралелки в първи клас, до колкото разбрах са Людмила Йорданова и Маргарита Стоянова. Ако някой може да даде отзиви за тях ще съм благодарна.
Людмила Йорданова е страхотен преподавател! Обяснява, изисква, сплотява децата, но и е спокойна и балансирана. Сега изведе 4 клас с английски/китайски.
Видях, че е писано и за Борисова (по корейски)  - наистина много добре преподава, ангажира, дава и странични упражнения, разказва за корейската култура и традиции.

Впечатленията ми са, че от както новата директорка е начело, има развитие в положителна посока - много повече инициативи и информираност и личи, че се занимава с желание.

# 354
  • София
Здравейте, в японския павилион в двора учат само децата от японските паралелки до седми клас или и паралелките с японски в гимназията?

# 355
  • Sofia
В японската сграда учат първи клас, мисля, че и 8-ми и май 11-ти. Не са в тази сграда за целия срок на обучение.

# 356
  • Beyond the Frontiers
Девойката поиска японски и е приета. Така че ще следя.

Притеснения за района нямам. До сега беше в 32-ро.
На НВО-то ги пазеха учителите от 18-то. Не знам какво са им говорили, но излезна от изпита във възторг от тях.

# 357
  • София
Момичета, може ли помощ на една полудяла майка?
Имате ли лични впечатления от паралелка природни науки с френски и за същата с немски, 8 кл.?
Как са учителите и средата?
Не знам дали да записвам детето още на първо класиране или да чакам второ, на което ще бъде прието в паралелка природни науки с френски (дели го 1 т.)....
Всякаква информация ми помогне.
Благодаря предварително!!!

# 358
Кой е по- желаният език за изучаване - за мен това е определящото.

# 359
  • София
Въпросът ми какви са впечатленията от двете паралелки - най-вече учители и деца?

Иначе по отношение на езика - и двата ще са нови за детето, то няма изразено предпочитание.

Общи условия

Активация на акаунт