Отговори
# 375
  • София
Здравейте, някой има ли мнение за паралелката с математика и инф за 8 клас?
Приети сме там и по принцип детето иска  второ класиране за Джон Атанасов, но поради кофти подреждане ни излиза Френската паралелка кат онай-вероятна за второ класиране. А тя не е предпочитана паралелка. В голямо чудене сме.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 11:51 от orvalho

# 376
  • София
Нова е математическата паралелка, учебните планове за нея ще се публикуват през септември. Ако ви интересува дали ще имат доп.часове като ИУЧ по Мат.или информатика в 8,9,10 клас - питайте в училището. Но на това училище не му е сила информатиката, а други неща. Така че важни са интересите на детето.

# 377
Много моля за мнения за начален учител Анета Тодорова, предварително благодаря!

# 378
Изчетох цялата тема и оставам с впечатление, че за тази арабска паралелка никой почти не говори. Все едно не съществува. Ако положениета там е толкова зле и неприемливо, защо тогава изобщо съществува?
Може ли конкретни мнения за тази паралелка - какво се случва с този арабски, учи ли се изобщо, до колко и т.н? Имам чувството, че е наказателната рота на училището. Като анатемосани са, а в крайна сметка и там деца учат!
Арабски се учи и учителят по арабски е готин, но хората, които влизат там са доста прости и винаги арабската паралелка е била с най-лошото мнение. Също така там почти винаги ще има арабин в клас (миналата година имаше двама). А за 18то в "тоалетните", които са като за прасета, се пуши, пие и други неща. Повечето от хората, които влизат там се познават. Много от осмокласниците дружят със седмокласници. Стаите също са доста оплескани, но иначе горе-долу добре. Салоните по физическо са много хубави. Учителите по физическо са ужасни. По математика не са както трябва учителите. В момента се прави ремонт в едното крило. Дворът е горе-долу добре. Фонтанът в двора има червеи.

# 379
Изчетох цялата тема и оставам с впечатление, че за тази арабска паралелка никой почти не говори. Все едно не съществува. Ако положениета там е толкова зле и неприемливо, защо тогава изобщо съществува?
Може ли конкретни мнения за тази паралелка - какво се случва с този арабски, учи ли се изобщо, до колко и т.н? Имам чувството, че е наказателната рота на училището. Като анатемосани са, а в крайна сметка и там деца учат!
Арабски се учи и учителят по арабски е готин, но хората, които влизат там са доста прости и винаги арабската паралелка е била с най-лошото мнение. Също така там почти винаги ще има арабин в клас (миналата година имаше двама). А за 18то в "тоалетните", които са като за прасета, се пуши, пие и други неща. Повечето от хората, които влизат там се познават. Много от осмокласниците дружят със седмокласници. Стаите също са доста оплескани, но иначе горе-долу добре. Салоните по физическо са много хубави. Учителите по физическо са ужасни. По математика не са както трябва учителите. В момента се прави ремонт в едното крило. Дворът е горе-долу добре. Фонтанът в двора има червеи.

Аз не знам какво да кажа. Това уж е едно от хубавите училища от втория ешелон. Толкова хвалебствия чух за него от познати, че имам чувството, че чета за различни училища.
Външен двор - игрище има ли? Не говоря за парка, а за външни игрища, където се провежда физическото при хубаво време.
Толкова ли е сложно да се започне ремонта от най-елементарното - тоалетните.

# 380
В момента се прави ремонт на тоалетните в 18-то. За 5 години не сме чули и видяли някой да пие и да пуши в тоалетните. Две години мъжът ми и младежът ни ходеха на тренировки по кендо в у-щето и как пък не видяха нито пияни, нито пушещи. Тоалетните са с клекала, но са чисти.В последните 3 години учителите по математика са добри. И салоните , и игрищата са добри. Учителите по физкултура просто са взискателни и с тях не сме имали никакви проблеми. Искат си бяла тениска и участие в часовете. Какво значи "хората, които влизат там се познават"?!  Ами никой не познаваше девойката, а и другите също не се познаваха. След като паралелката е арабска какъв е проблема , че в нея има араби. То в цяла София е бъкано от тях, да не говоря за Германия, Франция и т.н.
                 Аман от глупости и измишльотини. Когато гроздето е високо обикновено е кисело! Smiling Imp

ПП. Пропуснах да кажа, че отлични дипломи взеха  1/3 от децата. Всички влязоха на първо класиране в университетите. От медицина до аероинжинерни технологии. Не знам как влизаш в технически ВУЗ без математика и то отлична.

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 14:45 от Didia

# 381
В момента се прави ремонт на тоалетните в 18-то. За 5 години не сме чули и видяли някой да пие и да пуши в тоалетните. Две години мъжът ми и младежът ни ходеха на тренировки по кендо в у-щето и как пък не видяха нито пияни, нито пушещи. Тоалетните са с клекала, но са чисти.В последните 3 години учителите по математика са добри. И салоните , и игрищата са добри. Учителите по физкултура просто са взискателни и с тях не сме имали никакви проблеми. Искат си бяла тениска и участие в часовете. Какво значи "хората, които влизат там се познават"?!  Ами никой не познаваше девойката, а и другите също не се познаваха. След като паралелката е арабска какъв е проблема , че в нея има араби. То в цяла София е бъкано от тях, да не говоря за Германия, Франция и т.н.
                 Аман от глупости и измишльотини. Когато гроздето е високо обикновено е кисело! Smiling Imp

Благодаря за мнението. Просто наистина се сблъсквам с напълно противоположни отзиви до толкова, че все едно не става дума за едно и също училище.

# 382
По мое време (80-те години) се случваше в тоалетните да се пуши,но в нормални граници. Какво остава за днес.
Тоалетните с клекала са здравословни,за разлика от тоалетните чинии. А и тоалетните в училищата са за да може човек да си свърши набързо "работата",а не да седи все едно си е вкъщи.
По мои наблюдения арабите не създават ядове. И са малко – общо в цяла България са максимум 50 000.

# 383
  • София
Базата е страхотна.Има множество снимки от всякакви помещения и кътчета на училището.МОже да видите и да се убедите  с очите си.Направо недоумявам какви критерии има потребителката  , описваща  така негативно  реалността там.Много частни училища дори нямат такава.
Имаме наблюдение само  върху един учител по ФВС- и етой е любимият учител на целия випуск! ДАно всички са толкова ужасни, колкото г-н Торбов Simple Smile

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 19:03 от sssani

# 384
Аз изобщо не съм повдигала въпроса дали има или няма араби/китайци/японци/корейци. Даже и да има, това пък учи на приемане и толерантност.
Просто ми прави впечатление, че всичко много хубаво за това учище и за японската/френската и т.н. паралелки, НО за арабската - нищо или трагични коментари с 1,2 изключения. Все едно са дангосани и нарочени за утайщата на училището. Ок, по-нисък е бала им, но това може да е по различни причини. За това питах конкретно за нея по-горе. Ако е такъв трън в очите и арабския не е предпочитан, да я направят нещо друго.

# 385
  • София
Ами има си ученици, запълва се.Другаде няма къде да се изучава арабски език.Училището е с традиции в изучаването на такива езици.Защо да ликвидира тази уникална паралелка?Има си преподаватели, имат си успехи децата, изградени сътрудничества, свързани с обучението по езика.Не знам какво точно се иска... СПоред мен  нещата  опират до предразсъдъци
https://www.facebook.com/profile/100063698882481/search/?q=%D0%B … D1%81%D0%BA%D0%B0
В страницата на училището във фейсбук  има публикации за  това.

# 386
  • София
Дворът на училището е ремонтиран изцяло преди две години и е огромен, има игрища, пейки, фонтан. Някои стаи наистина не са прекрасни, но като цяло базата е доста добра, да не кажа, че единствено във 2 АЕГ видях по-добра, а обиколи доста от най-хвалените гимназии миналата година. В арабската паралелка влизат повече деца с по-нисък бал от останалите, затова е малко като черната овца, твърди се, че е с по-лоша дисциплина. За 8 години, откак имам деца в училището, не съм видяла да се пие и пуши в тоалетните, а съм влизала там неведнъж. Напротив, впечатленията ми са за съвсем нормални деца. За мен си остава училище на доста прилично ниво, може би веднага след езиковите гимназии,  като в някои отношения ги превъзхожда- например с традиционните си обмени и базата - имам предвид кабинетите по природни науки например.

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 22:03 от bibi76

# 387
Няма база за сравнение между 2 АЕГ и 18-то. Единствената сграда на у-ще в София, която е построена специално за езикова гимназия е 2 АЕГ. За това и базата е различна. Като знам колко години я строиха трябва да е повече от добра. За 18-то - ами погледнете в историята и ще видите - Трета мъжка гимназия. За толкова години сградата си е направо супер. Постоянно се рамонтира и обновява базата. Та не виждам повод за мрънкане.

# 388
  • София
Ето малко снимки
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 18:54 от sssani

# 389
  • София
На мен сградата и двора на 18то ми харесват повече от тези на 2АЕГ. Има стил, характерна архитектура, атмосфера, история. И много зелен и красив двор. Таваните са високи, на 2 АЕГ са едни схлупени. Аз харесвам много високи тавани. Отвсякъде си е хубаво училището.

Общи условия

Активация на акаунт