Отговори
# 435
  • В Космоса
Да.  Мъжът ми си е направил регистрация и после е регистрирал и детето, но не знаем този код откъде да го вземем, за да свържем двата профила.

# 436
  • Sofia
Аха, сега разбирам. Сигурно на родителската среща ще раздадат кодове на родителите, предни години така беше.

# 437
Здравейте, родители, моля за мнението ви за начален учител Ива Петрова, Илияна Георгиева и Тодорка Брайкова.

# 438
Здравейте,
Много ще съм благодарна, ако някой, чието дете учи немски език като втори чужд език в 18то ми даде информация по какъв учебник учат?

# 439
Привет,
може ли мнения за началния етап на 18-от от 1. до 4. клас?
Интересуват ме преподавателите, които есента на 2026г. ще поемат първи клас,
спряла съм се на паралелките:
- китайски
- японски
- френски
Може ли актуални мнения?
Simple Smile

# 440
Привет,
може ли мнения за началния етап на 18-от от 1. до 4. клас?
Интересуват ме преподавателите, които есента на 2026г. ще поемат първи клас,
спряла съм се на паралелките:
- китайски
- японски
- френски
Може ли актуални мнения?
Simple Smile

Здравейте, присъединявам се към въпроса. Догодина, ще имам първокласник и съм се спраля на 18то училище. Търся мнения за учителите.

# 441
Здравейте, имате ли впечатления от гимназиалното обучение 8-12 клас в паралелката с китайски език и най-вече от българския преподавател по китайски? Между опциите в 18 и 138 училище какво бихте ме посъветвали? Ние се бяхме насочили към 138 след 7 клас, но след неуредиците тази години се замисляме и за 18то.
И втори въпрос - знаете ли как се извършва профилирането 11-12 клас и дали има възможност да се изучават заедно профилите химия, математика и биология, защото доколкото разбирам от документите, трябва да се избира между биология или математика като двата са дадени като трети профилиращ предмет
Много благодаря за всяко едно мнение!

# 442
  • София
https://bg-mam.ma/p/1420815/46644647

В този пост има възможните комбинации за трети и четвърти профили. Но дали ще са същите след 3-4 години никой не може да каже отсега. Останала съм с впечатление, че 18то е едно от малкото училища в София, които предлагат толкова голям избор от профили в 11 и 12 клас.
Допълвам, че за новите паралелки с профили съгласно ДПП "Математически" и "Природни науки" имаше информация, че ще могат да избират като профил в 11 и 12 клас и първия чужд език.

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 12:17 от Magenta2022

# 443

Magenta2022 , много благодаря за бързия отговор!
Мисля, че разбрах профилирането - китайските паралелки са профил чужди езици, което дава право на още два профила освен КЕ/АЕ.

На сайта на училището чета, че отпускали стипендии за Университет „Фудън“ („Fudan University“), Шанхай? Знаете ли за деца, които са били приети там (или в други китайски университети)? За кои специалности има реална възможност българчета да ги приемат в Китай? Знам, че знанията на китайските ученици са на много високо ниво. Предполагам, трябва да покрият ниво HSK 5/6 за да учат по китайски програми? Това осъществимо ли е с учебната програма в училището при условие, че детето има желание и полага необходимите усилия?

# 444
Оплакват се от господина по китайски, явно е доста изискващ.
Отностно профилите 3-4 профил се избират свободно за момента. Все пак не можем да предположим какви промени ще има след 3-4 години.

# 445
  • София
Във фейсбук групата на училището съм попадала на не една новина за обучението по китайски език.https://www.facebook.com/profile/100063698882481/search/?q=%D0%B … D1%81%D0%BA%D0%B8
Ето с търсачка какво излиза.Може да се информирате за успехите на ученици , свързани с езика

# 446
  • София
Здравейте,

Господина по китайски е топ! Ако детето слуша и полага усилия много ще научи. Това е единстминият преподавател, който наистина го е грижа и иска да научи децата. Да, малко (добре де, много) е серт, но го предпочитат пред другата преподавателка по китайски. За 138 училище не съм чувала добри отзиви. Едната преподавателка по китайски език дойде от 138.  Чакаме в началото на слдващата година да излезе програмата за профилите, тогава мога да сподаля, какво се предлага, на този етап. Много деца искаха да пишат профил химия, но приподавателят ги отврати (с цялостното си поведение и отношение) и сега ще се пренасочат към други предмети.

# 447
Здравейте,

Господина по китайски е топ! Ако детето слуша и полага усилия много ще научи. Това е единстминият преподавател, който наистина го е грижа и иска да научи децата. Да, малко (добре де, много) е серт, но го предпочитат пред другата преподавателка по китайски. За 138 училище не съм чувала добри отзиви. Едната преподавателка по китайски език дойде от 138.  Чакаме в началото на слдващата година да излезе програмата за профилите, тогава мога да сподаля, какво се предлага, на този етап. Много деца искаха да пишат профил химия, но приподавателят ги отврати (с цялостното си поведение и отношение) и сега ще се пренасочат към други предмети.
За г-н Веселинов по химия? Странно в нашия клас е сред харесваните учители.

# 448
  • София
ledenotomomiche, той е най-мразеният от всички. Харесваха го първите 2 седмици и после рязко нещата се промениха.

# 449
ledenotomomiche, той е най-мразеният от всички. Харесваха го първите 2 седмици и после рязко нещата се промениха.
Моята продължава да си го харесва.

Общи условия

Активация на акаунт