Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако детето ми продължава да има температура след отрицателни тестове за COVID-19?
Какви други възможни диагнози трябва да имам предвид при подобни симптоми?
Как мога да различа грипа от COVID-19 и други вирусни инфекции?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако детето ми продължава да има температура след отрицателни тестове за COVID-19?
Ако детето ви поддържа температура въпреки отрицателните резултати от тестовете за COVID-19, препоръчително е да го заведете на PCR тест за по-точна диагноза. Освен това е важно да се консултирате с личния лекар относно симптомите. Повторният преглед и допълнителни изследвания като пълна кръвна картина и гърлен секрет са от съществено значение, за да се определи дали температурата е причинена от вирус или бактериална инфекция.
-
Какви други възможни диагнози трябва да имам предвид при подобни симптоми?
При симптоми като температура, коремна болка и тонзилитни гнойни торбички, освен COVID-19, можете да обмислите и възможности като херпесен вирус, ентеровирусна инфекция или мононуклеоза. Наистина, мононуклеозата може да се появи повторно, макар и много рядко, ако предишната инфекция не е била диагностицирана.
-
Как мога да различа грипа от COVID-19 и други вирусни инфекции?
Няма начин да направите точно разграничение между грип и COVID-19 без тестове, но типичните симптоми на грипа включват висока температура, мускулни болки и обща умора. COVID-19 може да причини загуба на вкус и мирис. Има също така налични комбинации от тестове, които могат да идентифицират различни вируси, включително грип и COVID-19.
-
Какво да правя, ако личният лекар не е назначил антихистаминово лекарство при наличие на секрети?
-
Има ли значение времето след предишна инфекция за проявата на симптоми?