Coldrex max и здраве на плода

• 708
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,бременна съм в 17-та гестационна седмица.Вчера имах температура,доста отпаднало ми беше,а часът беше късен и взех coldrex max,а след него веднага изпих и чай.Дали направих грешка с това лекарство?

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 16:15 от Не се сърди, човече

# 1
  • Ст Загора
Не мисля, че е проблем

# 2
Безопасен ли е фенилефрин по време на бременност?

Фенилефринът не е безопасен за консумация от бременни жени, особено през първия триместър на тяхната бременност. Може да се чувствате удобно да приемате деконгестант в случай на настинка или алергия, но това може да има неблагоприятни ефекти върху развитието на вашето бебе.

Лекарството действа чрез стесняване на кръвоносните съдове, което спомага за намаляване на количеството назален секрет, което от своя страна помага за отварянето на въздушните канали. За съжаление, това стесняване на кръвоносните съдове не е ограничено само до областта на носа, тъй като лекарството прави същото в матката. Стесняването на кръвоносните съдове в матката може да доведе до намаляване на притока на кръв към плода и следователно по-малко кислород. Това може да доведе до вродени дефекти на вашето бебе, които всеки родител би искал да избегне.

# 3
Браво, шоколадче, ще успеете да панирате една бременна жена. Беше достатъчно да кажете, че не трябва да се приема от бременни и да пита проследяващия лекар какво да приема в такива случаи.
Като препоръка - дори да не разполагате с листовка на лекарството вкъщи, най-добре е да я потърсите онлайн. За всяко лекарство пише дали е подходящо или не за бременни.

# 4
Нищо фатално не е станало, не смятам, че е проблем, чак пък толкова от едно прахче.
Иначе, все пак при бъдещи грипни състояния, главоболие и т.н най- подходящ е парацетамола 🤗
И да, шоколадче, безкрайно нетактично от твоя страна, да плашиш излишно една бременна жена

# 5
Не виждаш кого плаша-сложила съм цитат за съставка в колдрекса и дали е безопасна за бременни-отговор на въпроса,който задава авторката на темата.
Очевадно е,че от едно прахче няма да се получат усложнения,както и всички съчинения-разсъждения-паника,страх,фатално....смятам,че на всички тези истерии не им е тук мястото.
Има въпрос за лекарство и  конкретен отговор, кой как ще го приеме и разбере е съвсем друга тема.

# 6
Колдрекс и всички подобни прахчета не е добре да се пият по време на бременност. Пийте чист парацетамол при необходимост. Коментирайте с лекаря когато отидете на консултация.

Общи условия

Активация на акаунт