Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 26

• 37 159
  • 787
  •   1
Отговори
# 525
Лъснаха им претенциите и капризите. Как може да разиграват държавата и да гърмят пари безсмислено в такива времена. Много съм разочарован от това управление, млади и наивни, уж оптимисти, ама ще ни загробят. Раздават пари на всеки и за всичко. Паднала градушка, давай да даваме.

Зам министърката доста афектирана във видеото си и го прие лично. Ама нека им е за урок да не са толкова наивни.

# 526
Предишните бежанци живяха в какви по-лоши условия и почти никой не остана. Но имам усещането, че медиите малко избирателно ни изманипулираха, като показаха само сърдити физиономии. Апартамента до нас се дава под наем на украинско младо семейство от предната криза (Крим) и до момента не са правили проблеми, дори имат вече и бебе. Всяко стадо си има и мърши, но не бива да слагаме всичко под един знаменател.

Последна редакция: ср, 01 юни 2022, 19:50 от Пух

# 527
Писала съм и преди с мнение защо руснаците/украинците ги смятат за много претенциозни. Просто критериите на българите са много занижени - за качество на стоките и услугите. Оказа се, че дори украинците не биха живели в почивния дом на МО в Сарафово, където цяло лято български военни със семействата си "ваканЦуват" с кеф и хич не е лесно да се уредиш с карта за сезона.
Иначе съм съгласна с мненията, че рискът при наем на бежанци (украинци, от Близкия изток и т.н.) в собствено жилище е повишен. Та затова и всеки наемодател си преценява дали иска да поеме този риск.

# 528
Според една от вървежните статии било голяма далавера да си настаниш украинци: там се твърдеше, в средностатистически двустаен ще се настаняват по 6 украинци...
И други бисери имаше в статията: за това как основно се изхранвали с борш и 5 лв. на ден спокойно ще им стигне за храна...

# 529
Нали вече беше написано - плащаше се (досега) само на регистрирани туристически обекти (хотели, стаи за гости и т.н.), не на частни лица, отдаващи имоти под наем. Отделно, не съм сигурна колко хора в България могат да сготвят борш като хората. Дори да беше вярно това за борша. Направо сме царе на далаверата, но на дребно.

# 530
Май не са се изхранвали с борш по 4-5 звездните хотели по морето Simple Smile Simple Smile

# 531
Здравейте, искам да се допитам до наемодателите, а може и наематели да споделят мнение😊. Вдигнахте ли наемите/възнамерявате ли с оглед инфлацията? И ако да, с колко процента?

# 532
Не
Не е нужно да се спекулира. Особено за имоти, които не са подобрени за по-висок наем.

# 533
  • Бургас
Възнамерявам при следващите, като напуснат сегашните.

# 534
Да, пропуснах да поясня. Отлични имоти без забележки и топ локации имам предвид.

P. S. Tintina, а с колко процента?

Последна редакция: сб, 04 юни 2022, 21:03 от Mollica

# 535
  • София
Здравейте, искам да се допитам до наемодателите, а може и наематели да споделят мнение😊. Вдигнахте ли наемите/възнамерявате ли с оглед инфлацията? И ако да, с колко процента?

Коментирано е на предната страница.
С 2 думи "Секи сам си прИценя..."

# 536
Да, пропуснах да поясня. Отлични имоти без забележки и топ локации имам предвид.

P. S. Tintina, а с колко процента?

Моите са такива, но са с дългогодишни наематели и не смятам да вдигам до края на годината поне.
Ако са ти коректни наематалите, вдигането трябва да е обосновано, а аз не виждам сега такава обосновка.

# 537
  • Бургас
С около 10-15 процента възнамерявам. Ще видя каква нужда от ремонт има и тогава ще реша. От 9 години наемът е един и същ. На другия наемател - 5 г., имам и клауза индексация, но не съм се възползвала от нея.

# 538
Това с топ локациите и без забележки като критерии е много обтекаемо.
Както локациите, които са топ, така и без забележки (примерно нови мебели Виденов, без забележки са) е много субективно като преценка.

# 539
Това с топ локациите и без забележки като критерии е много обтекаемо.
Както локациите, които са топ, така и без забележки (примерно нови мебели Виденов, без забележки са) е много субективно като преценка.

За хората, които разбират от отдаване под наем е ясно какво означава имот без забележки и топ локация.

P. S. Мебели Виденов няма начин да са без забележки, но е възможно да са пренебрежимо малки😉.

Общи условия

Активация на акаунт