🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 4 (13.03 - 20.03) 🌴

• 30 449
  • 771
  •   1
Отговори
# 45
  • София
И аз не мога да си го обясня.Наистина имаше нужда от нулев епизод-с кадри от минали сезони,с визитки на участници.Аз едва миналата седмица им запомних имената и лицата.
Освен това им липсва активност в социалните мрежи.

# 46
Благодаря за новата тема.

Искам Бонток да загубят и да си отиде Иван или Мила. Макар, че и да загубят Денис или Зоран може би ще са пътници.
Но смятам, че Ифугао ще загубят, дано не си тръгне Драго само.

# 47
Още една от причините е кога се излъчва. Септември ( след края на отпуските, сезон есен-зима) е много по-добро време за старт на реалити предаване спрямо февруари ( сезон зима-пролет ). Други причини съм описал тук. Съгласен съм, че също така липсват живи предавания от играчите в ИГ, въпреки, че примерно днес има обявен лайф от 20:00 Simple Smile И едно чисто субективно мнение - Фермата и ИВ са много по-лесно смилаеми за масовата публика, много по-понятни.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 12:38 от Bengun

# 48
Още една от причините е кога се излъчва. Септември ( след края на отпуските, сезон есен-зима) е много по-добро време за старт на реалити предаване спрямо февруари ( сезон зима-пролет ). Други причини съм описал тук. Съгласен съм, че също така липсват живи предавания от играчите в ИГ, въпреки, че примерно днес има обявен лайф от 20:00 Simple Smile И едно чисто субективно мнение - Фермата и ИВ са много по-лесно смилаеми за масовата публика, много по-понятни.
Кой ще прави лайв днес?

# 49
Кой ще прави лайв днес?
Йо и Бо, от 20:00 в ИГ

# 50
  • София
Според мен като цяло е слаб сезон, Капките също не са така харесвани тази година и е по-слабо коментирането, Един за друг да не говорим, България търси талант също събира по 3-4 коментара. Темата за Хелса също видях, че върви по-бавно от минали години.

За Сървайвър мисля и че се разминаха на хората очакванията с реалността, много хора очакваха Игри на волята. Мисля, че и от предеването допуснаха грешки.

За мен Ергенът и Игрите /и двете ги гледам/, са направени с цел и сеир, така че да приковат вниманието, създават се изкуствени ситуации, псевдонапрежение, нагласят се игри и тн, така че да се държи интересът на публиката.

Аз лично предпочитам естественото развитие на нещата, но и аз виждам грешки в Сървайвър, писала съм го и преди - не показват от ежедневието им, изглежда все едно само ядат, а кантарът показва, че не е така, да покажат риболов, търсене на кокоси, нощни кадри. Можеха да покажат примерно за устните им как са зле вече, абе някакви кадри, с които човек да съпреживява. Сега ни показват само наградите им. Също и виждам проблем с игрите, така са монтирани, че понякога не се разбира какво става и кой води. Владо води много естествено игрите, което ми харесва, за разлика от виковете и фалшивите фрази в Игрите, които не ги слушам дори. Но е хубаво да му казват и на Владо понякога, предполагам, че той не може да види всичко.

# 51
За Сървайвър мисля и че се разминаха на хората очакванията с реалността, много хора очакваха Игри на волята. Мисля, че и от предеването допуснаха грешки.
Съвсем целенасочено според мен от Продукцията през този сезон насочиха предаването в коловоз, който води много повече към Американската версия на предаването. Целенасочено го разграничиха от ИВ като съдържание. И на мен това персонално много ми допада, но явно масовото мнение е на страната на ментето. Аз харесвам идеята зад ИВ също така, реализацията и в БГ обаче е на много, много ниско ниво. Докато Сървайвър държи добро ниво. И за мен социалната част на Сървайвър до момента е прилично показана, може би липсват по няколко минутки на епизод от преживяването и несгодите им, но не е нещо фатално. И да - гладуват, въпреки, че от епизодите не си личи толкова много.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 12:54 от Bengun

# 52
За съжаление подкрепям мнението, че самите игри са много лошо заснети. Опитвам се да следя внимателно, но повечето игри са толкова зле заснети, че повечето време изобщо не се разбира как се развиват и кой води, докато Карамазов не покаже милост към зрителите и сподели как точно седят нещата. Примерно играта с пренасянето на тежестите под вода беше готина, но някой изобщо разбра ли какво е разположението на пренесените тежести в началото? Очевидно двата отбора имаха различна тактика с пренасянето им, но това едвам се разбра, защото повече кадри бяха под вода, или лицата на викащите им съотборници. Може би аз съм тъповата, но ми беше трудно да следвам. Същото и с още няколко игри, а и да не забравяме фиаското с мистериозните брадви.

# 53
За съжаление подкрепям мнението, че самите игри са много лошо заснети. Опитвам се да следя внимателно, но повечето игри са толкова зле заснети, че повечето време изобщо не се разбира как се развиват и кой води, докато Карамазов не покаже милост към зрителите и сподели как точно седят нещата. Примерно играта с пренасянето на тежестите под вода беше готина, но някой изобщо разбра ли какво е разположението на пренесените тежести в началото? Очевидно двата отбора имаха различна тактика с пренасянето им, но това едвам се разбра, защото повече кадри бяха под вода, или лицата на викащите им съотборници. Може би аз съм тъповата, но ми беше трудно да следвам. Същото и с още няколко игри, а и да не забравяме фиаското с мистериозните брадви.
Игрите са прекрасно заснети, но много бездарно монтирани.

# 54
  • Sofia
Толкова слаб интерес към Сървайвър - изненадана съм. Никой от познатите ми не го гледа, във Фейсбук има супер малко лайкове и коментари, а дори и запомнящи се участници като Доктора и Ганка почти не са си вдигнали последователите. На какво ли се дължи?

Ще дам моята гледна точка, като човек, негледал предишните сезони на българския вариант (следила съм само 1-2 американски сезона, но това беше толкова отдавна, че нямам никакъв спомен).
На първо място, настоящото шоу ми се струва адски вяло, някак безинтересно и праволинейно, не може да ме запали с нищо, не може да ме изненада... Всичко ми е като една голяма боза – нито за участниците разбрахме нещо (някои почти не са ги давали в кадър), нито проследихме как се развиват взаимоотношенията им (как се зараждат симпатиите и се оформят противоборствата им).
На второ място, сякаш и оскъдното ефирно време способства за липсата на колоритно представяне живота на участниците.
Да не се паля грам за TV шоу, което съм започнала да гледам, е изключителна рядкост за мен, та правете си сметката.

# 55
  • Пловдив
И на мен много ми допада! ИВ не съм гледала никога, с изключение на 10 минути от началото на последния сезон, гледам Фермата. Американски Сървайвър също никога не съм гледала, но благодарение на активно списващите тук и верни последователи, съвсем напълно съм се ориентирала какъв трябва да е форматът и точно заради това много ми харесва. Съгласете се, че тук има много мисъл, на хората, с малки изключения, им тече гладко както мисълта, така и речта. Смятам че участниците тук са много естествени, разумни и интелигентни. Особено жените са си подбрани точно за играта. Няма го махленското и тарикатското от другите реалитита, и както каза Анелия в ИГ, това не са ингриги, това е играта. За жалост това не се търси явно от масовия зрител, като гледам Ергенът колко коментиран е спрямо Сървайвър и съм в потрес...

# 56
  • София
Всичко сте казали, но да добавя и войната в Украйна.
Мненията навсякъде намаляха драстично, не само в Бг мама (изключая самата тема за войната в 'Актуални теми'), но и във фейсбук във всички групи (кино и сериали, спорт, футбол, абе за каквото се сетите).

Така че това + всичко изброено от вас,

НО,
това не прави сезона слаб, напротив! Не всичко е в рейтингите. Трябва да е съвкупност от двете. А и ние все още не знаем за рейтингите. Чета че не е зле положението, просто периода е такъв. И при Ергена има спад след ударното начало.

Иначе колкото и да обясняваш на хората, че Сървайвър няма нищо общо с Игри на волята, те точно това търсят и сравняват и им се струва камерно и скучно, а то всъщност е точно обратното.
Сървайвър е по-скъпия и оригиналния продукт, но за 8 от 10 случайно подбрани младежи е несмилаемо. За последното вина носят вече и от bTV в някаква степен. Като реклама в социалните мрежи винаги са отстъпвали на Нова, но можеха да се постараят повече. И пак да направят американски сезон, но с по-плавен преход, за да го има и догодина, а не едва ли не, всичко или нищо.
И четири дена без предаване е много. Хората отвикват да гледат.
И това, че започва в 21:00 ч. също явно е проблем. За мен не е, но тук говорим за цяла България.
Можеха да измислят студия, нещо. Да се говори и пише за Сървайвър. С 5 минутни клипчета на Ваня няма да станат нещата.
И се присъединявам, че ако нещо куца очевидно този сезон, то това е монтажа.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 13:06 от Diavolo

# 57
Игрите са прекрасно заснети, но много бездарно монтирани.

Така е, приемам поправката. ✌

Като цяло хубавото на ниския интерес е, че поне засега няма никакви конкретни спойлери. Също и малкото "BTS/Зад кадър" видео материал, означава по-малък шанс, че някой ще се издъни по подобие на абсолютната излагация, която се случи във "Фермата" миналия сезон, когато един от продуцентите се снима точно до една стена, която показваше всички отпаднали за седмици напред. Silver linings.

# 58
  • София
Генералния проблем е друг все пак и той не може да се промени, а и няма смисъл. Защото важното е ние феновете да сме доволни.
Какво имам предвид. Навремето Биг брадър би Сървайвър по гледаемост у нас и се превърна в социален феномен. Защото имаше много скандал, който продаваше. И всички следващи успешни ТВ формати у нас залагат основно на това. Не че в Сървайвър го няма това, но не е заложено по сценарий и не се набляга на това. Сървайвър не е режисирано предаване в този смисъл на думата.
Игри на волята ако залагаше само на честни игри и бързи, смели и сръчни никога нямаше да има този рейтинг. Но щеше да е много по-стойностно предаване. Зависи кой-какво търси.
Така че се намираме в един Параграф 22.

# 59
Само Къртицата е била сравнително близо до рейтингите на първите сезони на ББ. Затова не е случайност факта, че и в ИВ и във Фермата все повече и повече започваме да виждаме елементи и похвати присъщи на нашия побългарен ББ.

Сървайвър е това, което аз очаквах от него. Даже получих малко повече, не предполагах, че толкова рязка ще е промяната към Американския тип игра. Разбирам защо е така - постарали са се максимално да отдалечат Сървайвър от ИВ. Само монтажа не е на нивото на продукцията до момента.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 13:29 от Bengun

Общи условия

Активация на акаунт