Керем Бюрсин преди и след "Почукай на вратата ми" (тема 115)

• 45 362
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Авторът на публицистични статии Карлос Килез за Керем: “Керем е красив мъж, брилянтен актьор, но е още по-добър като човек. Той е един обикновен човек (в смисъл на такъв, който не си придава важности), докоснат от магическата пръчка на таланта.”

Sparkling Heart Nature Sparkles

А така! Поне Европа да го оцени, щом Америка не успя... Пък и друг е "ароматът" на европейското кино, в сравнение с американското... Отдавна вече ми втръсна да ми предлагат екшъни и холивудски бози, преповтарящи едни и същи сюжети с леки изменения... "Психологията" на европейското кино е различна... Има дълбочина, има вътрешен блясък и красота, има смисъл, има ценности... И в този ред на мисли, човекът и актьорът Керем ще се впише в такъв вид продукции идеално... Да му пожелаем късмет! Flowers Four Leaf Clover

# 466
Още едно интервю за "Efe"

"Абсолютна чест е да бъда в Малага, за мен е огромно, че испанският народ ме разпознава по някакъв начин“, казва Бюрсин в интервю за Efe, въпреки че веднага признава, че „в живота“ще свикне с "това".
„Когато съм вкъщи или когато работя, не мисля за това, аз съм нормален човек“, казва той. Но истината е, че Bürsin е доста специален. Освен физиката му, която съчетава трезвата красота на мъжа с невинността на неговите очи и перфектна усмивка, актьорът е млад предприемач, нетрадиционен, решен да промени някои неща, колкото може повече, казва той на Ефе. „Имам продуцентска компания в Турция и като актьор виждам да се правят неща, които бих направил по различен начин.
Бих постъпил по различен начин, може би поемайки малко повече риск“, казва той, „и казвам същото за хората, които работят на снимачната площадка, както и за тези, които създават съдържанието.
И бих искал да дам шанс на тези, на които им е по-трудно. Когато живеех в САЩ, имах три различни работни места, ходих на прослушвания и получавах едно „не“ след друго. Знам какво е това и не да се откаже от надеждата“, казва актьорът.
Той казва, че животът му като aктьор му е дал перспектива да знае, че „най-важното е някой да ти вярва, да вярва в теб и знам, че има много много талантливи хора и искам да им дам тази възможност ".
Искам да започна в Турция, но мисля, че мога да видя копродукция с Испания", казва той. Но има и друга причина, поради която Бюрсин иска да прави аудиовизуални продукции "по свой начин".
 Като турчин, казва той, "най-голямата" му мечта е да "представлява" страната си,"и знам, че сега има възприятия за моята страна, които не са точно такава, каквато е в действителност; аз, като актьор, искам да бъда един от гласовете на Турция". Знам, че известни хора, актьори, спортисти имат невероятна сила да влияят и променят нещата и в свят отвратителен като този, в който се намираме днес, много е важно да даваме положителни насоки", добавя той, убеден; "ти си испанец, аз съм турчин, ние сме различни, но можем да бъдем на една маса, да говорим, да се смеем, шегувайте се помежду си“.
За съжаление, продължава той, „има война, една от многото“, посочва Бюрсин, „важно е да се каже, трябва да говорим и за другите войни, важно е да не говорим само за една“.
„Когато говориш с хората, няма проблеми, хората се разбират, проблемът са политиците, капиталистическата система и патриархатът, това са световните проблеми“.
Той се смее, за да признае, че не знае какво се е случило по света с турските сериали; той наистина смята, че това, което се случва със сериалите като цяло, е прекрасно, например, казва той, в Турция успехът на великия испански сериал е огромен.
„Това е това, което виждаме през последните десет години там и тук, няма значение на какъв език говорите, важни са емоциите, които се предават, изкуството е универсален език. Той вярва, че успехът на сериали като "Любовта е във въздуха" се крие във факта, че обединява съставките, които продуцентите търсят, за да го продават по-добре; в Турция, обяснява той, се правят "много" сериали.
„Всеки търси перфектната съставка, но мисля, че тайната не е в мен или не само аз, а че това е оркестър, това са моите колеги, операторите, осветлението; и най-важното, защото работим 18 часа в ден, шест дни в седмицата,и на практика прекарваме живота си на снимачната площадка, ние сме като семейство и това го прави толкова специален."

Керем Бюрсин казва, че е избрал да прави хората щастливи, защото в същото време това го прави щастлив, не толкова последователи в Instagram или популярност, а изкуство“. Това е мечта, която имах от малък и мисля, че тази работа е горивото, което ме зарежда, за да продължа напред, не толкова да бъда известен или да бъда прекалено оценен за работата си, това не е моето гориво, моето гориво прави добри, истински, качествени неща". Актьорът се сбогува с още една от прекрасните си усмивки: той се качва в стаята си в Soho Boutique Santa Catalina хотел, дискретен и уютен хотел, за да се преоблече. Ще вечеря с Антонио Бандерас.

„Не го познавам лично, но съм израснала с него и много му се възхищавам“, казва той. Има ли шанс да работя с него? „Мисля, че в света, в който живеем, всичко е възможно, всичко може да се случи.

# 467
  • София
Едит:
Нова снимка на Керем от Малага. Gift Heart

Внимание Sign Exclamation, следва напоителен пост на тема кино. Мои си размишления. Четете на ваша отговорност. Simple Smile

Съгласна съм с Мъри. Киноиндустрията, идваща от САЩ, ни залива ежедневно, като цунами, безпощадно помитащо редица стойностни филми, които остават незабелязани, защото нямат тези големи рекламни бюджети. Лично аз оценявам и харесвам повече европейското кино, но това е така, защото не съм погълната от визуалните и звукови ефекти на американските филми. Всички екшъни и трилъри залагат на това, а не на посланието, което би трябвало да остави онази следа след себе си, която да подтикне зрителя, след като е изгледал филма, да се замисли и да остане заинтригуван от видяното. Оттук изниква основният проблем, че хората са престанали да разбират и приемат европейските филми, често определяйки ги като „странни“. За мен киното играе две важни роли в човешкия живот, които не сa взаимоизключващи се – от една страна може да бъде просто развлечение, но в същото време може да играе и социална роля, да ни накара да се замислим за света, в който живеем. Благодарение на киното, хората достигат до различни светове. Минало, настояще и бъдеще вече са на една ръка разстояние, на един бутон “плей”, буквално. Успяваме да се запознаем с различни култури, да посетим иначе недостижими за нас места, да се докоснем до определен тип хора или да се сблъскаме с различни фантазии, които ни отвеждат в други измерения. Киното обаче има както своите плюсове, така и своите минуси, които оказват влияние върху поведението на хората. Тотaлната американизaция на филмите е един от тези минуси за мен. Прaвят се много филми, но голяма част от тях са повърхностни, нaправени с високо техническо майсторство. По принцип масово публиката навсякъде, дори в Европа, вече е завладяна от големите американски касови блокбастъри. Затова в Европa също започнаха да се прaвят такъв тип филми. А филмът въздейства върху зрителя на много и различни нива. Самият Айзенщайн е казал, че филмът оказва влияние, формира и дори променя зрителя, което води до опита да се „пресметне“ и предвиди възможният емоционален и интелектуален ефект. Но в съвременната действителност все по-малко се залага на интелектуалната стойност и въздействие на филмите. С риск да прозвуча грубо ще кажа, че за мен турската дизи индустрия, както и американските блокбастъри, са пример за посредствено кино. Да не кажа, че са обида за всеки един разбиращ от кино зрител, както и обида за всеки кадърен актьор, режисьор и т.н. Само че актьорската гилдия трябва да си изкарва хляба от нещо. Не може всички да се снимат в качествено кино. Ние също имаме нужда да си пуснем един филм и просто да убием два часа време. Много зрители всъщност не се нуждаят от задълбочен сценарий със социален смисъл и някаква поука. Масово хората гледат това, което е близо до тях и е актуално, следователно масово се правят филми за масовата публика. Много “масово” стана. Хаха! Идеята ми е, че посредствени филми ще продължава да има, добри актьори ще се снимат в тях, а филмовите критици с претенции за разбиращи (като мен) ще продължаваме да гледаме всичко по най-различни причини. Пожелавам на Керем да има възможност да се снима в поне един качествен проект, било то независимо кино, европейски сериал или нещо подобно. За да не звуча общо, ще дам конкретни примери за филми и сериали, които за мен са топ (като операторско майсторство, като актьорска игра, като сюжет) - My Brilliant Friend, Killing Eve, Normal People, Twice Born, One Day, Midnight In Paris, Mar Adentro, Hable Con Ella, El Embarcadero и др. Много са, изброих само малка част от филмите и сериалите, които за мен си заслужава да се изгледат. Които са ме докоснали и оставили замислена дълго време, след като съм видяла финалните надписи. И които гледам пак и пак, защото винаги откривам нещо ново за себе си и света. Обогатяват ме. Правят ме по-добра.

Накрая, искам да споделя следното - освен Холивуд киното има и други измерения. Европейските филми винаги са били на много високо, макар и некомерсиално ниво. „Ние разказваме истории, а вие градите тези“ беше казал един американски кино критик относно приликите и разликите в киното от двете страни на океана. Не знам защо Керем така “драпа” за Холивуд (споменава го във всяко интервю, когато говорят за развитието му като актьор). Защо си мисли, че, за да си успял в тази професия, непременно трябва да си пробил в САЩ. Не съм съгласна. Wink

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 18:59 от Бърборанка с розови очила

# 468
Бърборанка ,
Скрит текст:
аз си признавам, че гледам филми и сериали за удоволствие и предпочитам нещо леко , с което да "убия" времето, отколкоото нещо драматично , от реалния живот , с дълбоко послание. Реалният живот ме залива с такава сила всеки ден , особено последните 2 години и все си мислиш "още малко и ще дишаме спокойно" и това време така и не идва. Та, да гледам нещо разтоварващо или да чета глупави романтични книги с щастлив финал , ми помага да дишам спокойно и да изключа мозъка си за момента. Европейското кино ми идва тежко, обаче виж пък брат ми им е фен , каза че в София имате специално кино за европейско кино и често го посещава. Като за разлика от американските филми , при европейските например от 10 филма изгледани, 9 ще му харесат и няма да съжалява, че си е дал парите, за да ги гледа Wink Всеки с вкуса си , както се казва, но аз си знам , че не гледам качествено кино и не чета литературни шедьоври и си го признавам. Joy Смятам, че за всички ни има място под слънцето и вижте как понякога има нещо, което може да обедини хора с наглед съвсем различни интереси. Simple Smile  

Аз пък днес като прочетох отново как бащата на Керем е реагирал за актьорската професия , как майка му тайно го е подкрепяла, се замислих аз как бих реагирала като родител в подобна ситуация. Всеки път като чуя от известни личности истории от сорта "родителите ми бяха против и не вярваха в мен,но успях" и всеки път си мисля "много яко, натрихте ли им носовете на старите" Joy , обаче в същото време осъзнавам , че аз съм гледала/прочела въпросното интервю , защото този човек е известен сега, но навън има още хиляди хора с подобни истории и с различен финал, чиито истории не можем да чуем. Успехът в тази професия за жалост не зависи само от таланта, но и от голяма доза късмет, да попаднеш на точното място в точното време. Радвам се, че Керем е бил достатъчно упорит да следва целите си , че птиченцето му е кацнало на рамото, убедена съм,,че най-доброто в професионален план тепърва предстои за него. Hug

# 469
  • София
Мики,
Скрит текст:
напълно те разбирам. Познавам много хора като теб, които гледат нещо, за да разпуснат или убият време. Вчера една моя приятелка ми сподели, че гледа “Егенът”, защото й действал като смехотерапия. Друга моя приятелка гледа пореден сезон на “America's Next Top Model”, защото това е нейният начин да се разтоварва от ежедневието. И двете са страшно готини мацки, начетени, интелектуалки, ако щеш ги наречи - няма да сбъркаш, тотално не очакваш от тях да гледат това, което гледат. Много хубаво го каза, че за всеки има място под слънцето. Аз пък казвам: “За всеки влак си има пътници.” И това, което гледаме понякога или по принцип, не определя що за хора сме. Изборът какво да гледаш се влияе от много и най-различни неща. В крайна сметка киното трябва да ти носи удоволствие. Моята максима в живота (една от многото Grinning) е: “Не прави нищо, което не ти доставя удоволствие.” Да ти кажа, много добре ми е така. Simple Smile

Междудругото, снимката на Бандерас с Керем, която Бандерас сподели в личния си Инстаграм профил, е най-харесваната му снимка досега. Би по лайкове снимките му с Рафа Надал, Том Холанд и куп други известни и всепризнати личности. Наш Керемчик си е харесван, каквото и да говорят хейтърите. Wink

Една от любимите му негови снимки като малък. Чок татлъ детенце е бил. Heart Eyes

# 470
  • София
Привет! Heart Eyes

Miraland, Flowers Cherry Blossom mikipoli, Flowers Cherry BlossomБърборанкаFlowers Cherry Blossom вашите постове днес са наслада за очите, ума, сърцето и душата! Благодаря ви! Heart
Прекрасни думи казани за Керем от хората, с които се е срещал,  дано да продължи да поддържа връзка с тях и тези връзки да се материализират в проекти.
Чудесни думи, казани и от Керем, допълват образът му на човек-творец, мечтател, изследовател, социално ориентирана личност, на "ти" с проблемите на страната си и света в момента, желаещ и работещ да променя света и хората, до които достига, към по-добро. Осъзнаващ, че е известен и иска да използва тази известност за добри дела! И никога не забравя да отбележи ролята на всички, колектива като цяло,  като причина за успеха на SCK! Чудесно!  

Скрит текст:
Да си призная, Stuck Out Tongue Winking Eye сега вече и аз гледам филми, които ме разтоварват, стил Джейн Остин и сие. Имам всички филмирани версии на творбите й! И творбите на сестрите Бронте! И  с удоволствие гледам "4 сватби и 1 погребение! Sunglasses

Мира, благодаря за разясненията за университета на Ханде. Heart Eyes Значи в реала се повтаря историята на Еда Йълдъз! Дано да се справи, момичето! Желая й да осъщeстви плановете и мечтите си! Heart Eyes

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 21:00 от Dilemi

# 471
Ханде е написала коментар във връзка с писмото, което коментирахме снощи с Линдето. Както и вчера казах не знам какво е редно да коментираш в една такава ситуация. Писмото не беше насочено към Ханде и Керем, но се разпространи светкавично от феновете. Ханде е сложила просто иконка сърце, наистина няма подходящи думи в такава ситуация.

П.с добре, че е Керем, да вдигне акциите на Бандерас. Stuck Out Tongue Winking Eye Joy

# 472
  • София
Мислех си… Турция си имат вече техния “талянски” зет (Джан Яман), дали не е дошъл редът на испанския зет “Кеке” Бюрсин?? Grinning

Нови:

Браво на Ханде! Hands Clap
Жест на внимание и загриженост е.

# 473
Ново сладко видео на Керем с момиченце Heart Eyes
https://mobile.twitter.com/Vamanim/status/1505958058593292288

Аууу какво бижу открих, предупреждавам Бърборанка, че следващата снимка предизвиква сърцетуп. ❤❤❤

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 20:46 от mikipoli

# 474
  • София
Радвам се, че това писмо е стигнало до Ханде. Което означава, че тя не спира да се интересува от ставащото.
Феновете са загряли Туитър да благодарят и да изказват своето възхищение от нея. Толкова много са благодарностите. Качвам само няколко. Всички казват, че я обичат за доброто й сърце и че много им липсва. Сега е ред на Керем да се отбележи и това момиченце ще бъде най-щастливото в света.

# 475
Видео за Керем по испанския канал TVE
https://mobile.twitter.com/moni9madrid/status/1505923890668843009
Превод:
Скрит текст:
А сега за него,  стъпна с единия крак в Испания и целият фокус падна върху неговата личност, говорим за турския актьор Керем Бюрсин. След фестивала в Малага, се прехвърли да дава автографи, и още автографи и след това отиде на работното място на един от своите най-големи идоли. След участието му в известна турска теленовела попуярността на Керем Бюрсин се увеличи, актьорът предизвиква лудост , където и да отиде. Феновете му го обграждат, за да га поздравят , да си направят снимка с него , вече знае какво е успехът. Също като нашият актьор Антонио Бандерас , международен от много време. Керем Бюрсин желаеше да се запознае с него лично и отиде в театъра , където Бандерас играе. Среща, която предизвика голяма емоция и се появи в социалните им мрежи. Както сам признава Бандерас винаги е бил сред любимите му актьори и да се запознае с него е сбъдната мечта. "Израстнах с Бандерас" , това каза той самият на фестивала в Малага. Това е вторият път, в който идва в Испания , преди 5 месеца беше на Канарските острови. Обожава нашата страна. "Влюбвам се в тази страна, вие сте големи късметлии, с удоволствие бих живял тук ". Харесва Испания и испанците, определя се като фен на Пенелопе Круз и Хавиер Бардем, всъщност се срещна с неговия брат Карлос Бардем на фестивала. Керем Бюрсин признава, че има много таланти в нашето кино и харесва работата на Алмодовар. Кой знае може някога да работят заедно , както и да е , всичко сочи, че актьорът ще се върне в  Испания по-скоро рано, отколкото късно.

# 476
Тема не пускам вече и го обясних по рано защо и това ми е крайното решение.
Мога да помагам с колаж,гиф даже и корица ,но толкова от мен.

Страхотни неща на Керем материал бол бол....

# 477
  • София
Мерси, Мики! Гледах видеото по-рано днес. Пожелавам на Керем съвсем скоро да се върне в Испания - с повод или без. Имах си аз да не харесва Пенелопе и Хавиер. Те са една от любимите ми светски двойки. Стабилно семейство към днешна дата. А Пенелопе е една от любимите ми актриси. Може би дори най-любимата. Тя играе и главната роля в един от филмите, за който писах днес - Twice Born. Пожелавам на Керем да има възможността да играе в един проект с актьори от тази величина. Испанското кино за мен е на много добро ниво. Simple Smile

# 478
# 479
Момичета , едва смогнах да ви изчета , много много Керем тук Grinning
Радвам се за неговия успех в Испания , прекрасен ! Като гледам плува в свои води и си говори на ''родния '' език леко - леко . Няма иане и шей и търсене на точната дума Satisfied
Да ви се похваля , влизам в Контакта чрез ВПН ( VPN ) , малко по бавен е интернета чрез впн , но става . Не ,че имам нужда, вие сте фурии , всичко сте публикували !

Общи условия

Активация на акаунт