ПАРИЖ - 16

• 46 105
  • 782
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Мен не ме притеснява дори и да се наложи да чакаме. По-скоро ме безпокои това да не би изобщо да не успеем да се качим.

един чака на опашката другите във фришопа за парфюми и става бързо Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 256
На мен най-много ми харесва гледката от кулата на Нотр Дам,но е затворена още. От Монпарнас също.
Абсолютно.Всичко де има за катерене съм покорила,но признавам по традиция Айфеловата кула ми беше първа.
И от Секре Кьор е красиво.

# 257
Мисля, че с билети на място може само до второ ниво, а не до върха, но не съм сигурна. Така бях чела някъде из темата назад. Затова купих онлайн до върха. Значи сме имале голям късмет, когато купувах беше седмица преди пътуването и имаше един-единствен свободен слот - за деня, в който бяхме решили, за 13 ч.

# 258
  • На планетата Земя
kremmito, да, тези билети са доста по-скъпи, те са последен резервен вариант за качване на кулата, ако няма никакви други варианти, а желанието е голямо/непреодолимо.

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 15:55 от Mileto

# 259
Един съвет ,ако позволите-не фаворизирайте качването на кулата в каквато и да е степен-ако стане,стане,ако не има и какво друго да се види в града.Безплатно качване на камбаналията на Секре Кьор -прекрасна гледка,пък и обичайно с по-малка опашка.

# 260
  • Близо до морето :)))
Да, съгласна съм с Вас. Както казах и по-напред, качването е единствено заради децата, т.к. имат голямо желание за това.Ние със съпруга ми сме се качвали на всички възможни места с прекрасни гледки към града. Simple Smile Благодаря все пак.

# 261
Преди много години, когато ходихме даже и не знаех, че трябва да се резервира предварително - качихме се по стълбите до втория етаж и оттам с асансьор. Имайки предвид, че тази опция не може да се букне на сайта предполагам, че ще може в избрания ден да го осъществим по този начин. Качването на кулата си е култово:)

# 262
В края на март бяхме в Париж. Не сме купували билети за Айфеловата кула онлайн, защото не бяхме сигурни за часа. На място, без да чакаме дори един човек пред нас, купихме комбинирано изкачване до втория етаж по стълбите и нагоре с асансьор. Това беше и предпочитаният от нас вариант, за да има и от двете преживявания. Иначе опашката за качване само с асансьор, която е на различно място от тази за комбинирано качване, наистина беше чутовна.
Качването до втория етаж не е никакъв проблем за физически здрав човек. Ние го качихме с две 4-годишни и едно 7-годишно.

# 263
  • София
Здравейте.
С удоволствие изчетох темата, ще се върна и към старите.
Имам нужда от Вашата помощ.
Ще бъдем в Дисниленд за три дни в средата на юни с компания - семейства с деца. Ние сме били в Париж, но някои от групата не са и искат да разгледат, каквото могат.
Според Вас, реалистично, какво може да бъде разгледано за един ден (тъй като останалите са за Дисни)?

# 264
  • Бургас
За един ден - Нотр Дам и острова, Айфелова кула отвън, Триумфална арка. Почивка, обяд, метро и Монмартър. Там има влакче туристическо, което за 20 мин ви качва горе и показва най-важното. На английски.

# 265
  • София
За един ден - Нотр Дам и острова, Айфелова кула отвън, Триумфална арка. Почивка, обяд, метро и Монмартър. Там има влакче туристическо, което за 20 мин ви качва горе и показва най-важното. На английски.
Благодаря.
За кулата имаме билети, та ще се качваме. Тоест и там ще се загуби време.

# 266
На летището и в хотелите не искат сертификати нали? Някъде ходят ли с маски?

# 267
  • София
Сетих се още нещо.
Да препоръчате някое типично френско заведение в някоя малка уличка, където можем да пийнем по чаша вино със сирене? Като по филмите. Simple Smile

# 268
Кой е най-добрият час за качване до върха на Айфеловата кула? Зная, че трябва да купя билет за привечер, но според вас за колко часа да запазя час? Хотелът ни е на 30 мин. пътуване с метро, така че трябва да се съобразя и с това.

# 269
  • Бургас
Никъде не искат сертификати и никъде не ходят с маски. В самолета също.

Общи условия

Активация на акаунт