ПАРИЖ - 16

• 46 005
  • 782
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Имам някакъв спомен, че в 05.00 сме тръгвали от Париж за Бове.
Допълвам https://getbybus.com/en/bus-paris-to-paris-beauvais-airport

Between Paris and Paris Beauvais (Airport) we found up to 171 bus departures. The earliest departure from Paris is at 03:00 arriving to Paris Beauvais (Airport) at 04:15. The latest departure is at 20:30 arriving at 21:45. Prices for a one way adult ticket range from 16 € to 16 €.

Ето и от официалния сайт https://www.aeroportparisbeauvais.com/en/access-parking/paris-airport-shuttle/

# 91
Здравейте момичета
Започвам да планирам и нашето пътуване до Париж.
Засега ще съм много благодарна за предложение на Airbnb-та … честно не знам към кой район да се ориентирам ?!
И къде е по-добре да се каца … на Бове, Орли … откъм по-добри възможности за транспорт и по-кратко разстояние Simple Smile

# 92
rady_plovdiv,първо си намерете билети на подходяща цена за периода,който ви интересува.От летищата има транспорт до центъра .Добре е да планирате нощувки близо до транспорт ,за по голямо удобство.

# 93
rady_plovdiv,първо си намерете билети на подходяща цена за периода,който ви интересува.От летищата има транспорт до центъра .Добре е да планирате нощувки близо до транспорт ,за по голямо удобство.
Да, точно това ми е идеята - да е близо до станция на метро … но нямам никаква идея към кой район да се ориентирам.
Аз билети съм набелязала, но ми се иска да знам колко ще ми струват нощувките, за да съм наясно докъде мога да маневрирам Simple Smile

# 94
Ами погледнете транспорта летище център -и търсете там хотел за нощувки.

# 95
  • София
Здравейте, и аз с планове за този прекрасен град на светлините!
Първо да благодаря за информацията на първа страница, много полезна!
Опитвам се да се ориентирам в кварталите на Париж. В рамките на моя бюджет ми излизат хотели/апартаменти в района на Butte-Chaumont и place de la Republique. Може ли малко информация тези квартали ок ли са? Безопасни ли са и не дотам отдалечени от центъра...
Отворена съм и за други предложения за апартаменти/хотели, които сте видели с очите си и можете да препоръчате. Може да не е цял апартамент, а просто стаи (4 души). Не обичам да давам много пари за спане, приоритетно ми е местоположението, претенции за лукс нямам.
И още нещо - наистина ли толкова много музеи са целогодишно безплатни за хора под 26г. възраст? Прочетох списъка и се втрещих! Лувър, център Помпиду, Музея на Орсе...
А да, и още едно питане - тъй като ще се качваме до етаж 2 на Айфеловата кула (по стълбите), трябва ли да се резервират билети?
Съжалявам, но въпросите нямат край - с оглед отдалечеността на Бове (3 часа и половина в някои случаи) ако полетът ви е ранен отивате от предната вечер на летището ли?
Ние бяхме настанени в 19 р-н и мога да кажа, че беше изключително спокоен квартал. Относно транспорта използвахме линията 7bis и съответно правехме връзка с много линии за различните забележителности! Все пак е важно да кажа, че за гр. транспорт от и за Бове, не мисля че е подходящ район. Препоръчвам да проверите и за транспорт от  хотела, на нас ни излезе 96 лв за трима, което мисля е подобна на гр. транспорт + шатъл за летището!

# 96
  • Варна
И къде е по-добре да се каца … на Бове, Орли … откъм по-добри възможности за транспорт и по-кратко разстояние

Нямам идея как ще си избирате летище , всяка авиокомпания си има летище и ако на една цената на билета е 30, а на другата 300 избора е ясен

# 97
И ние е завърнахме от нашето пътуване Париж и Дисниленд. Коства ми доста усилия по организацията,  но се получи идеално. Благодаря на всички за съветите, бяха ми от изключителна полза. Ето и отчет накратко.
Както бях планирала, пътувахме с Уиз и за трансферите през целия престой ползвах услугите на Ивайло от групата във фейсбук на българите в Париж, както ми бяха препоръчали тук в групата. Искам да ви кажа, че беше изключително добре организирано и точно всичко. Кара ни от Бове до Париж, после от Париж до Дисни, след това Дисни- Версай-Бове. Така успяхме да видим невероятно много неща.
Имахме 3 нощувки в Париж- хотел Ibis Shateau landon. Много хубав и бюджетен хотел , на входа на метро, със страхотна закуска.
Първия ден видяхме Триумфалната арка, Айфелова кула до Върха, Лувъра и завършихме деня в галерия Лафайет.
Втория ден- Сакре Кьор и Монмарт, после тур на стадиона на Париж сен Жермен, разходка с корабче от Понт Ньоф, Нотердам и Латински квартал. От Понт Ньоф пеша до площад Тертр, където бях резервирала ресторант за вечеря. Беше абсолютно прекрасно.
Ползвахме метро и навъртахме по около 20 км пеша на ден..Купувахме билети- за 5 човека за 2та дни използвахме 3 карнета общо за 51 евро- т.е. 30 билета. Метрото е супер и моите опасения, че ще се объркаме се оказаха напразни, много е разбираемо и лесно. Бях купила билети за навсякъде и го препоръчвам, тъй като опашките, дори с билети не са малки. Въпреки това повече от 10 мин за вход не сме чакали, освен във Версай, където беше лудница и чакахме около 40 мин. За Версай билети са задължителни, дори за децата, които са безплатно. Пред нас върнаха цяло семейство, защото бяха купили онлайн само за възрастните, а за децата не, а капацитета на двореца беше пълен и не продаваха билети. Та , ако разчитате да купувате на място имайте едно наум. За Айфеловата кула също бяха свършили билетите и пускаха само по часове. В Лувъра беше по- организирано, но задължително вземете карта от входа, че ние нямахме и малко се лутахме, но пък открихме апартаментите, Мона Лиза и египетската част и 3 часа ни бяха достатъчни.
Корабчето от Понт Ньоф беше супер идея, пак от групата тук. Даже се водеше снак круиз- дават едни кутии с лакомства и безалкохолно за деца и пликчета за възрастните, като във всеки плик има и значки магнити. На втория етаж е много приятно и има гид на английски. Лафайет също много ми хареса. Тийнейджърката ни направи около стотина снимки, купихме си доста ефектни бижута на много бюджетни цени за спомен и вкусни макарони в кутии на Herme.
В общи линии е това. За Дисни ще допиша в темата за Дисни- там изживяването също беше уау...
И да добавя за Бове. Отделете едно 3 часа преди полета за София. Вечерта има огромни задръствания. Също така летището е най- гадното летище, на което съм била досега. Полета ни закъсня 2 часа- излетяхме вместо в 9.20 в 11 и нещо през нощта. 2 часа седяхме по земята понеже просто нито има седалки достатъчно, нито място да дишаш, а и не може да излезеш, след като си чекиран. На отиване летяхме 3.30 часа, на връщане 2 часа. Имайте предвид всичко това при избора на полет и планиране на времето.
Отново благодаря на всички за помощта и съветите!

# 98
Bobi_ko радвам се че сте изкарали чудесно екскурзията. Може ли да споделиш малко повече за ресторанта - разбирам че сге доволни, но какви са цените и къде се намира?

# 99
La Cremaillere на площад Тертр.
Храната беше хубава. Цените- лучена супа 9 евро, хамбургери 12, плато дегустация охлюви и жабешки бутчета 20 евро, менюто го има на сайта. Атмосферата в ресторанта е уау и има и музика вечер, има и маси на самия площад.

# 100
Здравейте. На летището в Бове има ли магазини?

# 101
  • София
Да, има магазин.

# 102
А колко струва трансфера от Бове до Париж? Само еднопосочно

# 103
На нас за частния трансфер до хотела ни взеха 25 евро на човек.

# 104
  • Берлин
Боби, с предварителна резервация посетихте ресторанта или спонтанно?

Общи условия

Активация на акаунт