ПАРИЖ - 16

• 45 996
  • 782
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Аз имам, но е много стара - от 2009 г, ако ви върши работа, ще снимам довечера

# 76
# 77
  • Пловдив
Не намирам картата, ако не ви върши работа линка, ще проверя и на друго място.

# 78
Благодаря за помощта, линкът върши работа.

# 79
  • ВАРНА
Здравейте. Някой има ли карта на Лувъра от предишно пътуване, за да мога да се ориентирам при изготвяне на плана за посещението ни?

Сайта на Лувъра върши чудесна работа. Има посочени маршрути. Ние се възползвахме от тях.

С дъщеря ми бяхме за една седмица в Париж, 28 март - 3 април.
Бяхме с предварително закупени билети за Айфеловата кула, Лувъра, Триумфалната арка, Жорж Помпиду. В два от дните ходихме до Дисниленд. Посетихме Монмартр, Сакре кьор, Нотр дам. Купих карти за транспорта, NAVIGO DECOUVERTE, заредени със седмичен абонамент за 22,80 за всички зони.
Летяхме с австрийските авиолинии от Варна. Бяхме в хотел Ибис до Монпарнас - кварталът е хубав, спокоен, всякакви удобства.
Ако някой има въпроси, насреща съм Simple Smile

Последна редакция: сб, 09 апр 2022, 12:06 от прасунчо

# 80
  • Берлин
Аз ще се възползвам да питам- картите откъде, как, повече инфо за тях, ако е удобно

# 81
И аз с питане. Такава карта може ли да се ползва от двама? В градския транспорт маските задължителни ли са? Ако да, има ли изисквания какъв тип?

# 82
И аз с питане. Такава карта може ли да се ползва от двама? В градския транспорт маските задължителни ли са? Ако да, има ли изисквания какъв тип?

Привет! И ние вчера се завърнахме от Париж Simple Smile За картите не мога да кажа, но маските в транспорта са препоръчителни. Много рядко се виждаха хора в метрото, които да нямат. По забележителностите обаче ми направи впечатление, че масово се ходеше без маски, вкл. и в тесни, затворени помещения Simple Smile

# 83
  • ВАРНА
Аз ще се възползвам да питам- картите откъде, как, повече инфо за тях, ако е удобно

Картите за транспорт се издават от гише на RATP, SNCF Transilien
https://www.iledefrance-mobilites.fr/en/tickets-fares/media/navigo-travel-card

Необходима е снимка. Ние си носехме от България. На летището, точно до офиса от който купихме картите, имаше фотоматон (машина за правене на снимки). Картата е персонална - със снимка и име.

Носенето на маски беше задължително в градския транспорт. Има глоби за неносене на маска. Няма изискване за тип маска.
В Лувъра и Дисниленд бяхме без маски.

# 84
  • ВАРНА
За сувенири тип ключодържател с айфеловата кула - не купувайте от продавачите на Трокадеро и около Айфеловата кула. Има магазинче като се слезе в метрото на Трокадеро. 3 ключодържателя за 1 евро.

# 85
Здравейте, и аз с планове за този прекрасен град на светлините!
Първо да благодаря за информацията на първа страница, много полезна!
Опитвам се да се ориентирам в кварталите на Париж. В рамките на моя бюджет ми излизат хотели/апартаменти в района на Butte-Chaumont и place de la Republique. Може ли малко информация тези квартали ок ли са? Безопасни ли са и не дотам отдалечени от центъра...
Отворена съм и за други предложения за апартаменти/хотели, които сте видели с очите си и можете да препоръчате. Може да не е цял апартамент, а просто стаи (4 души). Не обичам да давам много пари за спане, приоритетно ми е местоположението, претенции за лукс нямам.
И още нещо - наистина ли толкова много музеи са целогодишно безплатни за хора под 26г. възраст? Прочетох списъка и се втрещих! Лувър, център Помпиду, Музея на Орсе...
А да, и още едно питане - тъй като ще се качваме до етаж 2 на Айфеловата кула (по стълбите), трябва ли да се резервират билети?
Съжалявам, но въпросите нямат край - с оглед отдалечеността на Бове (3 часа и половина в някои случаи) ако полетът ви е ранен отивате от предната вечер на летището ли?

# 86
Колко е ранен полетът? няколко пъти сме ползвали нощни автобуси из Париж, за стигане до шътъла на Порт Мейо.

# 87
Последно спахме 1 нощ в този хотел, близо до Метро линии 1 и 6 е, доста приличен за цената си. Кварталът също беше спокоен наоколо, а бяхме и с 2 деца. Като минус мога да отчета , че прозорците на стаите не се отваряха ,а ние бяхме при 25 градуса навън тогава.
http://www.booking.com/Share-lrJPxp

За автобусите до Бове, вижте на сайта графика им, има си автобус за всеки полет , тръгващ около 3 часа преди полета. На самото летище едва ли има къде да нощувате, то е колкото голяма плевня като размери.

# 88
Колко е ранен полетът? няколко пъти сме ползвали нощни автобуси из Париж, за стигане до шътъла на Порт Мейо.
6:30 ако не ме лъжа паметта. още не съм резервирала билети,проучвам сега.

# 89
Доста е рано, наистина. Може и в самия град Бове да нощувате, но не знам дали има от там ранен автобус, иначе е съвсем близо.
Пп. В 8,55 са полетите на Раян, не е много рано

Общи условия

Активация на акаунт