ПАРИЖ - 16

• 46 018
  • 782
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
И ние бяхме в Париж миналата седмица, но ползвахме шатъла за трансфер до летище Бове. Бяхме настанени много близо до гарата, от която тръгват и спират автобусите - в levallois perret.
Полетът на Райън еър е по-удобен поне за мен. Но това за летището е вярно - на връщане в час около 9 сутринта има няколко полета и се чака доста, трябва да сте там поне два часа и половина.
Най-удобни са полетите на Еър Франс (България Еър), но цената там е...Sad
На отиване нямаше такъв проблем.
За Лувъра да кажа, че си изтеглих аудио гид от приложение - TouringBee, платен е, но има и много безплатни също от приложение IziTravel. С аудио гида е много лесна ориентацията, има маршрут, обяснява къде да се ходи и какво да се види.
На гробището Пер Лашез бяхме също, и за там има гид. Въобще има екскурзии за всички места в Париж.
Бяхме в апартамент чрез arbnb с три спални (бяхме няколко души), лично за мен е по-изгодно и по-удобно.

bobi_ko, моля да ми дадеш телефона на Ивайло, или някакви контакти. В края на май отново ще ходим, да ползвам услугите му.

# 106
Да споделя и аз накратко пътепис за пътуването до прекрасния Париж Simple Smile
На отиване никъде не ни проверяваха сертификатите (аз ги бях качила в приложението, може би и това изигра роля), всичко мина гладко, взехме шатъла до париж и обратно (онлайн купено излиза 30Е), който ни отне около 2 ч. и то главно заради задръстванията докато се влезе/излезе от Париж, иначе нагоре си е скоростен селски път Simple Smile Париж е прекрасен, много по-чист и подреден отколкото бях чувала/чела и останах приятно очарована. Бяхме отседнали в бнб в 19ти район, беше спокойно и без неприятни изненади, да, имаше клошари тук-таме, но те са си навсякъде.. С метрото беше изключително лесно и бързо придвижването, не сме чакали повече от 3-4 мин за влакче, повечето им станции са буквално през 1 мин, возихме се от най-старите мотриси, където с ръчка сам отваряш вратите до най-новите с автоматичните прегради и врати Simple Smile
Бях разделила нещата, които искам да видим на райони. Първият ден посетихме с предварително закупени билети музеите Орсе, Оранжерията (лилиите на Моне), Операта и Гюстав Моро (неговата къща с творбите му и прекрасно вито стълбище).  Разходихме се из градините им, пихме шоколад в Анджелина (препоръчвам, уникално е!) и хапнахме лучена супа. Вторият ден посетихме Сакре Кьор, стената на любовта и районът - пълно е с прекрасни улички и ресторанти, но тълпата макар и по-малка сега си е голяма и те понася, малко изнервящо на моменти Simple Smile Видяхме и Мулен Руж, след което се прибрахме за почивка в бнбто и вечерта след пазар (от Карфур, супер изгодни неща има за 20е доста неща за пикник си взехме) се отправихме към Айфеловата кула, където стояхме докато не заблещука вечерта. Разходихме се и по Шан-з-елизе, както и до Триумфалната арка (като там доста пообиколихме подлезите на метрото, докато се ориентираме към отделния тунел, който излиза точно под нея в кръговото). Последният ден посетихме отвън Лувъра, Нотр Дам, Сикстинската капела, Пантеона, Люксембурските градини и Статуята на свободата.
Оцелявахме главно на кроасани, еклери, макарони и тн, всички бяха уникално вкусни и с прилични цени. Simple Smile
На връщане полета закъсня, а ние бяхме подранили, не пускат към проверките по-рано от 2 ч. преди полета, летището е наистина адски малко, след проверките всички "гейтове" са на едно и местата за сядане са кът, а си станал - а някой веднага заема твоето място.. Наваксахме закъснението, не знам какъв коридор им дадоха, но беше само 2 ч. пътя (а на отиване 3 ч.) Макар че кацнахме късно лелките от РЗИ бяха там, погледнаха сертификатите макар и без справка с документ за самоличност и това беше Simple Smile

П. С. За красиви панорамни и безплатни гледки определено препоръчвам Галерия Лафайет и съседния мол Принтемпс, на последния етаж имат тераси с кафенца, гледката е един път Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 09:49 от rainbow4

# 107
Сикстинската капела,от кога е в Париж.
Посещавала съм я във Ватикана,но може да се е преместила.
rainbow4,хубав разказ,надявам се преживяването на място да е било прекрасно.

# 108
Само за инфо : Printemps e Прентан Simple Smile

# 109
Ох леле, още спя, извинете Simple Smile След 3 дни по 25 км всеки ден пеша не е лесно Grinning
Сент Шапел имах предвид, коригирало ми е, иначе за произношенията никаква ме няма знам, само езикът ме спира да обмисля сериозно местене в Парито Simple Smile

# 110
Tел. на Ивайло за транспорт е +33 7 83 66 68 78. Наистина ни беше мноого  удобно и сигурно придвижването. Много приятен господин, обясни ни всичко по пътя, по който минавахме и беше изключително любезен, много съм доволна.
Ресторантът бях резервирала предварително, бяха ми го препоръчали. Резервацията е безплатна и става директно от сайта, даже ти изпращат смс потвърждение. Ако не отидеш нищо не губиш, но без резервация е възможно и да няма места, зависи от потока хора.

# 111
  • Пловдив
Здравейте, освен сертификат за завършена ваксинация друго ще ми бъде ли необходимо да представя на летището - напр.PLF форма или това вече отпадна?

# 112
Здравейте, освен сертификат за завършена ваксинация друго ще ми бъде ли необходимо да представя на летището - напр.PLF форма или това вече отпадна?

Ако сте със сертификат за ваксинация друго не трябва да представяте

# 113
Здравейте! Някой знае ли дали седмична  карта Навиго е валидна от Дисниленд до Париж? И също колко струва билета за RER?Колебая се дали да взема нея или билети?

# 114
  • ВАРНА
Здравейте! Някой знае ли дали седмична  карта Навиго е валидна от Дисниленд до Париж? И също колко струва билета за RER?Колебая се дали да взема нея или билети?
Седмичният  Navigo може да се вземе и за петте зони на Ile de France. Париж е зона 1 и зона 2; Дисни е зона 5.

# 115
Благодаря!

# 116
  • София
Здравейте! Някой знае ли дали седмична  карта Навиго е валидна от Дисниленд до Париж? И също колко струва билета за RER?Колебая се дали да взема нея или билети?
Ние си взехме билети за RER до Дисниленд, които важат и в Париж! За възрастен  струваше 5 Е, а детски( под 10г)- 2.50 Е. На автомат в метрото си зададохме дестинацията и си купихме билетите! Не знам цената зависи ли от отправната точка, защото тук съм срещала и по- високи цени до Дисни!

# 117
  • Берлин
Повечето пътувате до Бове, ама да си питам. На Шарл де Гол /безумно написано така,ама) има ли приличен магазин, от който преди полета да купя разни сладки почерпки? За вина/сирена знам, но не съм обръщала внимание на сладките неща. Благодаря.

# 118
  • Варна
Някой знае ли дали седмична  карта Навиго е валидна от Дисниленд до Париж? И също колко струва билета за RER?Колебая се дали да взема нея или билети?

Най често се взема карта за 1и2 транспортен кръг защото те се ползват над 90 % , а за 5те зони е в пъти по скъпа без да ви е нужна. Извън 1 и 2 ри кръг се излиза най често за Версай , Дисниленд или летищата.Ние тогава отиваме на касата , даваме си картите , казваме за къде сме и те ни издават билетче за доплащане за да можем с него на крайната спирка да отваряме автомата за излизане.Може и на автомат ама не му разбирам Sad   . Вече има и не само седмична  карта Навиго , а и тридневни и дневни Simple Smile

# 119
Повечето пътувате до Бове, ама да си питам. На Шарл де Гол /безумно написано така,ама) има ли приличен магазин, от който преди полета да купя разни сладки почерпки? За вина/сирена знам, но не съм обръщала внимание на сладките неща. Благодаря.
За шоколад, макарони и подобни - проверете в La Maison du Chocolat.

Общи условия

Активация на акаунт